Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

HSYK sonrası

HSYK sonrası

HSYK seçimleri sonuçlandı. Sonuç paralel yapı için tam anlamı ile bir felaket oldu..

Basında öyle bir hava oluşturmuşlardı ki, yargının üçte ikisi paralelci idi.. İktidar, sadece bakan, müsteşar ve Çankaya’nın atayacağı üyelerle sınırlı kalacaktı. Evdeki hesap çarşıya uymadı ve Paralel yapının bütün planları çöktü.

Paralelciler kazanacak diye onlara yakın duranlar şimdi pozisyonlarını yeniden gözden geçirecekler.

YARSAV’cılar da bu koalisyondan ciddi anlamda umutlanmışlardı.

HSYK seçimlerini kazansalardı, yargı ellerinde olacaktı. Kendi adamlarını aklayacaklar, karşı görüşte olanları cezalandırabileceklerdi. Böylece yargı bürokrasisi, siyaset ve kamu bürokrasisi üzerinde Demokles’in kılıcı gibi sallanıp duracaklardı.

Paralel yapıya karşı başlatılacak operasyonun başarısı da bu seçimin sonuçlarına bağlı idi. Şimdi bu konudaki tehlike bu seçimle bertaraf edilmiş oldu. Hatta paralelci savcı ve hakimlerin yargı sisteminden ayıklanmasının bu şekilde önü açılmış oldu.

Artık hiç bir paralelci bürokrat, beni görevden alamazsınız, yargıdan döner gelirim diyemeyecek. Hiçbir paralelci iş adamı yaptığı usulsüzlükleri kendi usulü ile aklayamayacak,,

Erdoğan’ın sözünü ettiği büyük operasyon, önümüzdeki haftadan itibaren başlayabilir.

Öyle sanıyorum ki, açılacak dava Ergenekon ve Balyoz’dan daha büyük bir dava olacaktır. Ergenekon ve Balyoz da Media, Sermaye, Siyaset, Bürokrasi, STK ayağının üzerine gidilememişti.. Şimdi bütün bunların üzerine gidilecek. Derin devlet davaları, Terör ve Mafia örgütlerinin de üzerine gidilecek..

Fetullah Gülen’in Zaman ve Bugün’ün tirajlarının 10 kat, yüz kat artırılması talimatı boşuna değil.. Bayram haftası Media tam bir çöküş yaşadı. Toplam kayıp 68.737 oldu. Son hafta Zaman gazetesi yine rekor bir kayıpla, 16.464 okurunu kaybederek haftayı kapattı. Bir önceki haftaki kayıpları 24.498 idi. İlk 5 gazetenin toplam tiraj kaybı 105.000 civarındaydı. 

Bu süreçte paralel yapının media desteğine çok ihtiyacı olacak. Hem ufukta seçim var, hem kendi seslerini kitlelere duyurma ihtiyaçları sözkonusu. Ama büyük ölçüde inanılırlıklarını ve ciddiyetlerini kaybettiler. Sosyal mediadaki şecaat arzeden, tehdit eden, hakaret eden, meydan okutan üslupları ile kendi kendilerinin işini bitirdiler..

Öyle anlaşılıyor ki, kamu kaynaklarını hortumladıkları iktisadi kuruluşları ve finansal kaynakları ve para trafiğini yöneten kripto elemanları ile, dinleme ekipleri ile, uluslararası bağlantıları ile büyük ölçüde deşifre oldular ve düğmeye basılması için geri sayım başladı.

Aslında HSYK seçimleri sonrası kedileri düğmeye basarak topyekûn bir saldırı başlatacaklardı. Hükümeti teröre yardım ve yataklık yapmakla suçlayacaklardı. Yeni bir siyasi oluşum için harekete geçeceklerdi. Semiramis yatındaki buluşma aslında bu iki konudaki çalışmanın, harekete geçmeden önceki bir nabız yoklama ve çalışmaları gözden geçirme toplantısı idi. Bal’ın konuşmasındaki mesajlar bu kampanyanın şifrelerini vermekteydi. Katılımcıların kimlikleri de bu çatıda ya da koalisyonda kimlerin olduğunun ipuçlarını vermekteydi.

Sonuçta beklenmeyen bir şey oldu ve HSYK seçimleri cemaat için bir felakete dönüştü.

Aslında bu seçimler, hangi ilde kim hangi çizgide bir bakıma yargının MR’ının görülmesine sebeb oldu..

Yine aynı şekilde yargı mensupları, paralel yapı ve YARSAV’a “hayır” dediler..

Bu sonuç malum çatı için Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra büyük bir yenilgi oldu..

Şimdi paralel yapının yeni adımını görmek gerek.. AK Parti içinden birilerini koparıp yeni bir siyasi oluşum gerçekleştirebilecekler mi? Gerçekleştirseler bile barajı aşacak bir güce ulaşabilecekler mi? Eğer ulaşamazlarsa bu çabaları AK Parti’nin işine yarayacak. Onun farkındalar.

Ama öte yandan CHP ve MHP’nin seçimlerde başarı şansları çok az.

İki arada bir derede kaldılar.

Zaten operasyonların başlaması ile, paralelcilerin dibe vuran itibarları daha da ağır bir yara alabilir..

El mi yaman, bey mi göreceğiz. Ava giden avlanır. Cemaatin durumu Tosya’ya pirince giderken evdeki bulgurdan olmaya benziyor sanki.

Bakalım şimdi tabanlarına umut vermek için hangi mesajı verecekler.. Görelim. 

Selam ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Abdurrahman Dilipak Arşivi