Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Serçe görünümlü Şahin aranıyor

Serçe görünümlü Şahin aranıyor

Örnek ters oldu.. Piyasada tersi geçerli “Şahin” görünümlü “Serçe” olur. Ama siyasi piyasa farklı işliyor. “ ‘Laik’ görünümlü TÜSİAD partisi yolda” imiş.. Parayı TÜSİAD koyacak, sol sendikalar kamuoyu desteği sağlayacak, Cemaat ve milliyetçi kadrolar devrede olacaklar..

Tek hedef AK Parti iktidarından kurtulmak..

Haber ilginç: “TÜSİAD ve Aydın Doğan’ın desteğiyle kurulması planlanan partinin 2015 genel seçimlerine yetiştirilmeye çalışıldığı, parti kurucuları arasında yer almaları için 26 CHP’li milletvekiliyle görüşüldüğü belirlendi.

Yeni partide eski Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, CHP’li Mustafa Sarıgül ve eski Bakan Kemal Derviş. Eski bakanlardan İstemihan Talay’ın da bu çatıda yer alacağı söyleniyor. Bakarsınız Ekmel bey de katılır..

Daha önce “Beykoz Konakları”nda yapılan toplantılar Bodrum’da devam etmiş.  Mustafa Sarıgül’ün CHP İBB Başkan adaylığı da Beykoz Konakları’nda kararlaştırılmış. Hedef bir seçim koalisyonu. Bu defa ÇATI değil, HAVUZ oluşturacaklar.. “Parlamentodaki mevcut partilerden hızla kopan ve hızla yükselen kararsız seçmen kitlesinin iktidara aday bir çoğunluğa ulaşması üzerine” bir plan yapılmış. 

Proje ilk dinleyenler için kulağa hoş gelse de, evdeki hesaplar her zaman çarşıya uymuyor..

2002’de iki önemli olay yaşandı.. Hatırlayacaksınız, 10 Temmuz 2002’de Cem Uzan ve arkadaşları tarafından Genç Parti adı ile bir parti kuruldu. Katıldığı ilk seçimlerde %7 oy aldı..  

Bir şey daha oldu o zaman. 2002 Temmuz’unda DSP’nin parçalanması ve ardından erken genel seçime gidilmesi sonucu AK Parti iktidar oldu.. Ecevit’in rahatsızlan(dırıl)arak Başkent Üniversitesi Hastanesine kaldırılmasının ardından, DSP de bir çözülme yaşandı.. 

İşin aslı, Derin devlet DSP’ye el koymak istiyordu. 8 Temmuz 2002’de Ecevit’in sağ kolu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan hükümetteki görevinden ve partisinden ayrıldı. Ardından Dışişleri Bakanı İsmail Cem’in de olduğu bir grup bakan ve milletvekili de DSP’den  istifa etti ve 61 DSP milletvekiliyle Yeni Türkiye Partisi’ni kurdu. Bu yeni oluşumda  İsmail Cem Genel Başkan, İstemihan Talay Genel Sekreter olmuştu.. O zaman da bu yeni oluşumun arkasında TÜSİAD ve Doğan vardı. 

Şimdi zaman sıkıştı.. CHP’den bir halt olmuyor. BDP de son çıkışı ile seçim şansını kaybetti. Maksat muhalefeti toparlamak ve AK Parti’den adam kopartmak..

Sonuçta CHP ve MHP seçime girecek. Her yeni oluşum bu yapıdan oy alacak..

AK Parti’den giden gitti. Daha fazla gitmez. Aksine bu tür yeni oluşumlar, AK Parti içinde dayanışmaya sebeb olur. Ortada duran insanlar da mevcudu kaybetmek korkusu ile AK Parti’ye kayar.. Mevcut refah ve özgürlük ortamını kaybetme endişesi oyların AK Parti’ye yönelmesine sebeb olacaktır.. Ne idüğü belirsiz, hele arkasında TÜSİAD ve Doğan’ın destek olduğu bir havuz partisinin başarı şansı sıfır..

Bu arada CHP bir gelecek vaad etmiyor. Emine Ülker Tarhan’ın istifasının ardından yeni istifalar gelecek deniyor.. Süheyl Batum sırada. CHP’deki 10 kadar ismin istifa edeceği söyleniyor.. içinde İşçi Partisi’nin de olacağı yeni bir sol merkez partiden söz ediliyor.. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, CHP İstanbul Milletvekilleri Ali Özgündüz ve Nur Serter de adı geçenler arasında..

Ya da bunlar ayrılıp önce kendi aralarında bir birlik kurup, sonra havuza katılabilirler.. Ama Ekmel bey örneğinde olduğu gibi çatıdan ağzı yananların havuzu üfleyerek yudumlayacaklarından şüphe yok..

Cemaat ayrı parti kursa olmaz. kurmasa olmaz.. AK Parti’den birileri koparılacaksa gidecekleri bir parti ve bir de adaylık konusunda bir garanti lazım.. Hadi parti olsa da listede garanti zor. Başlarına o kadar adam toplayacaklar.. Hepsinin talebi olacak.. Her isteyenin yer bulması mümkün değil. Bir de alacakları oya bağlı olarak listede kaçıncı sırada yer alacakları ayrı bir konu..

Herkesi havuza topladınız, her kafadan ayrı bir ses.. İdeoloji yok.. Program yok. Kadro yok.. İntikam ve iktidar ateşi ile yanıp tutuşan, ağzından ateşler saçacak bu adamlara kim oy verecek.. Görünen o ki, Tosya’ya pirince giderken evdeki bulgurdan da olacaklar..

Haddinden fazla şiddet, öfke gayedeki hikmeti yok eder..

Hadi açıklayın, bu  yeni oluşuma sadece Doğan ve TÜSİAD değil, Koç da, Mason Locaları da, İsrail de, CNN, BBC, RTL de destek verecek. Neoconlar, Esad, Sisi, Suudi Kıralı, Vatikan, Almanya, İngiltere de destek verecektir.. Tapınakçılar da destek verecekler.. Ve tabii kambersiz düğün olmaz, Paralelciler de.. CHP’deki dostlarını da yardıma çağıracaklar.. Bunlar da onlara güveniyor olsalar gerek.. 

Aslında bu derin ve paralel yapı serçe görünümlü şahin, sermaye işbirlikçisi sendikacı, dindar gözüken laikçi, demokrat görünümlü militarist, liberal görünümlü faşist arıyorlar!. Duyurulur..

Sonuçta herkesin bir hesabı var, Allah’ın da bir hesabı var. Ve galib olacak olan O’dur..

Bu işlerin sahibi, gören, duyan, bilen ve hüküm sahibi olan bir Allahımız var bizim. 

Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler.

Selâm ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Abdurrahman Dilipak Arşivi