Servet Avcı

Servet Avcı

O paralar Ankara’da kimlere gitti?

O paralar Ankara’da kimlere gitti?

Anlaşılan bu bir ‘rüşvet’değil, ‘sağlık’ problemi!.. Reza Zarrab’ın verdiği paraları Ankara’ya götüren kurye İranlı Muhammed Sadık, yaşadığı ‘hafıza’ problemi dolayısıyla paketleri kime teslim ettiğini hatırlayamadı!..

Sadık kardeşimiz, İstanbul’dan Ankara’ya mütemadiyen para ve altın taşıdığını ifadesinde kabul ediyor ama Bakan veya Bakan çocukları diye ‘bilinen’ birilerine para teslim etmediklerini söylüyor... Yani bu kısmı hatırlıyor, kime teslim ettiklerini ise bir türlü çıkaramıyor!..

Elbette olumlu düşünmek, bir din kardeşimiz hakkında ancak ‘hüsn-ü zan’da bulunmak durumundayız!.. Zarrab hakkında ‘hayırsever’tanımı ‘dönemin Başbakanı’ ve şimdiki Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’a ait... O hâlde bu ‘hayırsever’in paraları gelse gelse, Kızılay’a, Yeşilay’a, Hacı Bayram Camii Yaşatma Derneği’ne, Langırtçılar Federasyonu’na gelmiştir!..

Memlekete bakın... Ortada milyonlarca dolar ve altın transferi var... Gönderen ifadeye gelmiyor... Taşıyan hatırlamıyor... Alan elini kolunu sallayarak dolaşıyor... Hukuk ‘hediyedir’ diyor... Kolluk ‘paralel’ kollarken, imam helâlleştiriyor, havuz medyası tüy dikiyor...

***

Hafızayı arada bir kaybetmek siyasî sağlığa iyi gelir!.. Meselâ Numan Kurtulmuş, hafızayı bir kaybetti, ‘Hârun’u Kârun’u, sinsi ve gizli AKP’lileri’ bir unuttu, kendisini AKP’de buldu!.. Eskiyi hatırlamadıkça, önce Genel Başkan Yardımcısı, sonra Başbakan Yardımcısı oldu!..
Uzmanlar hafıza problemi olanlara, B 12 vitamini ve Omega 3 içeren besinler tavsiye ediyorlar... Tahıl, yaban mersini, yumurta, balık, sebze vs... Siyasette balık bulamayanlar ‘alık’ tüketebilirler... Bu konuda sosyal bitki örtümüz muazzam bereketli!..

Yalnız Numan Bey’in matematik hafızası fena sayılmaz... 2013 Eylül’ünde Bursa’daki konuşmasında Türkiye’nin terörle mücadeleye harcadığı parayı 620 milyar dolar olarak açıklamıştı... 

O tarihten bugüne hızını alamayan Kurtulmuş, dün Kayseri’de o rakamı 1.2 milyar dolara çıkardı...

‘Kârun uzmanı’ bu rakamları verirken ‘Harcanmasaydı herkese bir ev ve bir araba alınabilirdi’ diye eklemeyi ihmal etmiyor... Böylece ‘çözüm süreci’ne kitleleri daha fazla ikna etmek için ‘duygusal’takviye yapıyor!.. Bu paranın cebimizde kalacağını müjdeliyor!..

O lüzumsuz(!) Çanakkale Savaşı yapılmasaydı birer ‘yat’ sahibi olabilecek bizler, aynı delikten bir daha sokulmayacağız tabii ki!.. Bugün eğer her birimiz bir AVM veya rezidans patronu değilsek, bunun vebali; memleketin servetini Sakarya’da, Dumlupınar’da, İzmir’in, Maraş’ın, Urfa’nın, Antep’in sözüm ona kurtarılmasında harcayanlarda değil midir?

Numan Bey haklı ama eksik anlatıyor... Kayseri’de  “Türkiye teröre bunu harcamasaydı, Marmaray’ı da üçüncü köprüyü de on sene önce yapardı. Hep övünüyoruz iki yüzün üstünde üniversite var diye ama terör olmasaydı on beş sene önce yapılırdı” dedi...

Keşke o parayla kaç tane Ak-Saray yapılacağını ve bu halkın o saraylardan yıllarca nasıl mahrum bırakıldığını da hesaplasaydı!.. Ya da kaç özel uçak alınabileceğini... Hem devletimizin ihtişam göstergesi ya bu harcamalar!.. Firavunları nasıl çırak çıkarabileceğimizi belgelerle ortaya dökseydi!..

***

Hafıza gerçekten önemli bir problem... Normalde tıptan sonuç alamayanlara, bitkisel takviyeler öneriyoruz... Oradan da sonuç çıkmazsa ‘nefesi kuvvetli’ hocalar tavsiye ediyoruz...
Şükür ki iyileşecek hastanın doktor ayağına geliyor... ‘Kutsiyetpenahları Papa Fransuva’ şifa niyetine alayına üfler geçer!.. Bi şeycikleri kalmaz!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Servet Avcı Arşivi