Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Dindar Atatürk!

Dindar Atatürk!

Yeni Türkiye’nin yeni Atatürk’ü Şeriatçı olacak..

Peygamber soyundan, yani ehli beytten biri.. Mekke ve Medine’nin koruyucusu.. Anti siyonist, Hilafeti yeniden ihya etmeye çalışan biri.. İslam ümmetinin önderi..

Yeni Atatürk hafız biri. Hem de Kur’an-ı Kerim’i 5 yaşında ezberlemiş..

Haydar Baş’dan sonra Namık Kemal Zeybek de aynı şeyleri söylemeye başladı..

Hani Mustafa Kemal Araplaştırılamayacağına göre, olsun, Hz. Muhammed’i Türkleştiririz olur biter..

CHP’ye mescid boşuna mı açılıyor yani.. Toplu umre yolculuğu, mevlidokutmalar.. Bu da CHP’nin Şeriat açılımı..

Asıl şimdi sormak gerek, “Hangi Atatürk!” “Eskiyi unut, /Yeni yolu tut /Ümmete umut / Sen ol çocuğum. “Hasan Ali Yücel’in şiirini böyle çevirebiliriz

Behçet Kemal Çağlar’ın “Yeni Mevlid”ini yeniden gözden geçirmek gerek.. “Türk’ün dini”, “Türk’ün yeni amentüsü”nü saklamak gerek..

Yeni bir Nejla Çarpan gerek.. Hani Çarpan, Mustafa Kemal’in ruhu ile konuşmuş ve o da ona yeni Nutku’nu yazdırmıştı ya.. Hatta Genelkurmay da bu yeni Nutku bastırıp, dağıtmıştı.. Şimdi bir yolunu bulup yeni birNutuk’a acil ihtiyaç var.. Zeybek’e rüyasında yazdırmış olsun mesela..Tekinalp, yani namı diğer Moiz Kohen out, Namık Kemal Zeybek veHaydar Baş in!

CHP’ye yeni bir Behçet Kemal, yeni bir Osman Nuri Çerman lazım. AmaÇerman’ın tam karşı karakteri.. Dergisinin adı “Dinde Reform” değil, “Dini mübini İslam’ı İnşa ve İhya hareketi” gibi bir dergi..

CHP’lilere bir akıl daha: Mustafa Kemal’in mezarına anıtkabir demeyin türbe diyin.. Ve sürekli Kur’an-ı Kerim okutun MP3’den..  Zor değil bütün bunlar, dikkat yapılacaaaak, yap!

“Komünist Atatürk” yaptınız da, “Şeriatçı Atatürk” mü yapmayacaksınız.Mustafa Kemal Komünist Partisi kurdurmadı mı?. “Ben yaptım oldu” dersiniz olur!

Bakın size sağlam bir kaynak, Osmanlı arşivlerini karıştırın Mustafa Kemal’in “Halife Hakan efendimiz” diye başlayan bir sürü mektubunu bulursunuz. 1. Meclis’in açılış töreninin belgeselini yaptırın ya da drama şeklinde, en iyi kanıt o olur. İktidar da ses çıkarmaz bu işe..

Hani Meclis’te kürsünün arkasında “Ve emruhum şûra beynehüm” yazıyor ya.. CHP grubuna o levhayı da astırın. İmitasyonu da olur.. Meclis’in kapısında da kelime-i tevhid yazılı yeşil bayrak asılı idi. Hem zaten Meclis, mana ve mefhum olarak hilafet makamı yerine kaim değil mi?

23 Nisan’a fazla kalmadı. Seçimden önce, CHP milletvekillerine cüz dağıtalım Hacıbayram’da bir hatim indirip hatim duası yapsınlar, (Şimdi Sahihi Buhari okumak ağır gelir.) Kılıçdaroğlu önde, ellerinde kelime-i tevhid bayrakları, ilk Meclis’e doğru tekbir sesleri ile yürüsünler.. Sahi,CHP Kudüs mitingleri yapsa nasıl olur!

CHP’ye biraz hat tabloları asılsa, bazı milletvekillerinin hanımları kanun-ud, hadi ney çalmayı öğrense, bazıları hüsnü hat, tezhib öğrense.. İmam-Hatipte kermes düzenleseler mesela. En iyisi Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğrenin önce, bir ilmihal kitabı, bir akaid kitabı okuyun.. Def-i mazarrat celbi menafiden evladır. Önce kaş yapayım derken göz çıkarmayın.. Sizden bir ihsan istediğimiz yok, gölge etmeyin yeter. Yaralı sinir uçlarımızı kaşımaktan vazgeçin yeter..

Dindar bir Atatürk, dindar bir CHP ile mümkün.. Ama sorun şu: Mustafa Kemal’i kurtarmak istiyorsanız, İsmet Paşayı feda edeceksiniz.. Tek partidöneminde olup bitenlerden dolayı suçlayacağınız bir “günah keçisi” bulmanız gerek.. İsmet Paşayı olanların kefareti için kurban edersenizMustafa Kemal’i kurtarabilirsiniz ve yeni Mustafa Kemal ve yeni CHPancak o zaman, o da genç nesillerin zihninde maya tutabilir belki.

Bakalım kaç CHP’li milletvekilinin, il başkanının  çocuğu İmam Hatip veİlahiyata kayıt yaptıracak. Hani samimiyet testi olarak, istatistiki bir veri olacağı için söylüyorum..

Mesela diyeceksiniz ki, “Nutuk tahrif edilmiş” Siz yeni bir Nutuk çıkartacaksınız.. Ayet ve hadislerle süsleyeceksiniz.. Madem çok istiyorsunuz, dini reforma tabi tutamadınız, o zaman Kemalizm’i reforma tabi tutacaksınız.. Öyle gıdım gıdım olmaz..

Size farklı bir öneri daha, Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu’nuDiyanet’e bağlayın, İş Bankası’nın nemasını da Diyanet’e aktarın. MademCHP de İş Bankası yönetiminde ve hilafet fonunu yönetiyor, işte ne güzelDiyanet’le de ilişkilendirmiş oluruz..

Bakın bu ADD, ÇYDD yoldaşlığı ile bu iş olmaz..

Size bir fıkra anlatayım mı! ‘Karga eskiden güzel yürürmüş. Bir gün kekliği görmüş ve ona imrenmiş. Onun gibi yürümeye çalışmış, ama olmamış, eskiye dönmek istemiş, bakmış olmuyor, işte bu günkü lök lök yürümeye başlamış.’ Madem çıktınız bir yola, geri dönüşü yok bu yolun.. Durmak yok yola devam.. Hem bir de niye bunu bir taktik olarak, rol olarak yapmaya çalışıyorsunuz ki, herkes olup bitenleri görüyor ya hu. Olmuyor işte, yüzünüze gözünüze bulaştırıyorsunuz.. Kendinizi kandırıyorsunuz.. Söyleyeyim size bu mızrak bu çuvala sığmaz.. Çaresizlikten ne yapacağınızı bilmiyorsunuz anlaşılan.. Görünen o ki, siz de inanmıyorsunuz yapıp söylediklerinize.. Gerçeklerle yüzleşmeyi deneseniz,“geçmişte olan oldu” deseniz ve özür dileseniz.. Çok mu zor!

Selâm ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Abdurrahman Dilipak Arşivi