Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

CHP ve yolsuzluklar

CHP ve yolsuzluklar

Aman ha! CHP, Mecliste bir grup milletvekili ile birlikte yolsuzlukları araştırma ve toplumu haberdar etmek üzere bir çalışma başlatmışlar..

Partinin parası yokmuş, onun için tripod bile alamamışlar, kitapları üst üste koyup üzerine bir fotoğraf makinesi koymuşlar, masa lambası projektör.. Promterleri yok, onun için yazıcı çıktısını fotoğraf makinesinin altına bantla tutuşturmuşlar..

Çünkü stüdyoları yok.. Çünkü paraları yok, çünkü, kendilerine yardım edecek dostları yok..

Kanal D de ciddi ciddi bu olayı haber yapıyor.. Cüneyt Özdemir nasıl böyle ucuz bir komedinin figüranı oluyor anlamadım.. 

Kanal D böyle bir çalışma için para almadan stüdyo desteği verirdi bana kalırsa, temiz toplum için Aydın Doğan bu çalışmaya sponsor da olur seve seve..

Ya hu İş Bankası da size istediğiniz kadar kaynak aktarır.. Temiz toplum, yolsuzlukla mücadele için yardım edecek adam mı kalmadı piyasada..

Haber yapacağız, siyasi şov yapacağız diye keşke kendinizi böyle zor durumlarda bırakmasa idiniz..

Burada iki temel sorun var, siz milleti ahmak mı sanıyorsunuz ya da bu komedi ile toplumun gözünde ne hale düştüğünüzün farkında değil misiniz?..

Tamam İş Bankası ile ilgili yolsuzluk iddialarından başlayalım isterseniz.. Hani; siz oyunun bir parçası olarak, bu konuda bir samimiyet testi için güzel bir örnek olur, gerçeklere ilk elden ulaşabilirsiniz diye söylüyorum..

Yuvacık Barajı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Şişli Belediyesi’ni kendinizden saymıyor musunuz?..

Kılıçdaroğlu’nun geçmişini bir araştırın önce isterseniz...

Başkasının gözünde çöp aramaya başlamadan önce kendi gözünüzdeki mertekleri çıkartsanız..

“CHP” ve “Yolsuzluk” diye girin Google’a bakın neler çıkıyor. Alın size bir haber: CHP’nin 2007 yılı kesin hesaplarını inceleyen Anayasa Mahkemesi, toplam 3 milyon 372 bin 446 TL’nin usulsüz harcandığı gerekçesiyle, partiden alınarak hazineye gelir kaydedilmesine karar verdi. Kararda,CHP’lilerin parti adına fatura kestirdiği sucuk, sakız, alkol, terlik, iç giyimmalzemeleri, uçak ve taksi faturalarının bazılarının kişisel harcama niteliğinde olduğu belirtildi.

İş Bankası yönetimine, daha önce CHP kontenjanından giren bir üye bugün tarafsız üye kontenjanından aynı koltukta oturuyor.. Nasıl oluyor bu iş..

Önce yalan söylemeyi, kendinize acındırarak siyaset yapmak gibi ucuz yolsuzluklardan vazgeçin..

Size bağlı bir sürü yerel, bölgesel kanallar var.. Reklam ajansları, stüdyolar var.. Niye gerçeği çarpıtıp bu tür ucuz oyunlarla köşe kapmaya çalışıyorsunuz ki.

Tamam, deyin ki, “bir deneme yapıyoruz, amatör bir çalışma bu, sosyal medya üzerinden sesimizi kitlelere duyurmak istiyoruz” bunu anlarım.. Metin yazarları yokmuş, o kadar militan yazarınız var, size bu hizmeti verirler. Sanatçınız var, isterseniz oynarlar, müzik de yaparlar, animasyon da..

Stüdyolar dolarla çalışıyorlarmış.. Ve CHP’nin de buna ayıracak parası yokmuş! Vah vah!..

O fotoğraf makinesine alacağınız bir tripod iki şişe şampanya parası ya hu! Evde kızın oğlun yok mu fotoğraf meraklısı, onlarda vardır bir tripod, onu alsaydınız bari, ağlamasaydınız..

Şimdi Kanal D’de ana habere çıktılar ya, yarın CHP’li adayların hepsi odasını amatör bir stüdyoya çevirirse şaşmamak gerek..

Aydın Doğan’dan, Boyner’den rica ediyorum. Lütfen bu arkadaşlara bir tripod, bir projektör gönderin, çekimlerin montajı için yardımcı olun..

Hani Cüneyt Özdemir’e söyleseydiniz, kameraman gönderirken size bir detripod gönderirdi yahu, o kadar ağlamanıza gerek kalmazdı..

Amatör bir Facebook klibini bile beceremeyen adamlar mı, Türkiye’de yolsuzluğun üzerine gidecek.. 3 kuruşluk bir işin finansmanını bile sağlamaktan aciz, yalnız adamlar mı Türkiye’nin sorununu çözecek.. İnanın lise 1. sınıf talebeleri bile ev ödevi olarak bundan daha ciddi bir şeyler yaparlardı, sadece geçer not almak için..

Yok canım bunların meselesi yolsuzluk değil, öyle anlaşılıyor ki, işte dostlar alışverişte görsün.. Laf olsun torba dolsun, haber olsun işte, seçim öncesi PR olsun..

Evet bu ülkede yolsuzluk var, rüşvet de var, torpil de. Dün de vardı, bugün de var, yarın da olacak..

Dün localarla kol kola girip, örtülü KİT hükmündeki sermaye sahiplerini yanlarına alıp hazineyi hortumlayanlar, koca ülkeyi 3,5 cente muhtaçedenler kimlerdi! O batık bankalara yönetim kurulu üyesi olan paşaların kankaları kimlerdi!

Toplumun bu konuda duyarlı olması gerek. Yapanın yanına kâr kalmamalı..

Bir hırsız bir bağdan bir bostan çalarmış, rüşvet alan biri bir bostan karşılığı bir bağı satarmış.. Ama bunun yolu bu değil. Bu işi sulandırmaktan, şov malzemesi yapmaktan başka bir işe yaramıyor. Sahi siz önce şu eski Ovacık Barajı meselesini bir karıştırsanız, bakın bakalım altından ne çıkacak.. Eski Adalet Bakanı bir zat bakanlık kadrolarınıCHP’lilerle doldururken kendini nasıl savunuyordu. O sizden biri değil mi idi?

Her toplulukta her çeşit insan olur.. Genel olarak CHP’liler yapmamdan yer, ANAP sonrası Dalan’la başlayan bir dönem var, yapar yer.. Bize yemeyen ama yapan adamlar lazım..

CHP’nin bu işteki kariyerine gelince, yolsuzlukla mücadele yapıyormuş gibi görünürken bile yollarını şaşırıyorlar.. Neyse, durmak yok, yola devam. İyi oluyor iyi..

AK Partili gençler de CHP’li milletvekili ağabeylerini örnek alır, CHP’nin yolsuzluklarını sosyal medyada halkın ilgisine, bilgisine sunarlar artık herhalde.. Selam ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Abdurrahman Dilipak Arşivi