Abdulkadir Özkan

Abdulkadir Özkan

Bu iş ticaret olmaktan çıktı tacize dönüştü

Bu iş ticaret olmaktan çıktı tacize dönüştü

Sanıyorum başlıktan cep telefonlarından mesajlı ve sözlü arayışlardan duyduğum tepki anlaşılmaktadır. Mesajlara alışmıştık ama arama yoluyla sizi ya bir ürünü almaya ya da aboneliğinizi değiştirmeye zorlayan, insanı hiçbir şey anlamaz, kendi menfaatini düşünemez kadar geri zekalı yerine koyan yapışkan aramalardan gına geldi. Sizi öyle bir anda arıyorlar ki cevap vermeseniz kayıtlı olmayan bir tanıdığınız olabilir ya da telefon numaranızı gazeteden almış bir okuyucunuz olabilir düşüncesiyle cevap verme ihtiyacı duyuyorsunuz. Bir de bakıyorsunuz sizi en an 10 belki 15 defa önceden aramış olanlar yine karşınızda. Başkaları da bu tür aramalardan rahatsızlık duyuyor mu bilmiyorum ama bu tür aramalar insanın ruh sağlığını bozuyor. Bir de kendi menfaatinizi düşünemediğiniz anlamına gelen ısrarcı ve yapışkan tavır işin cabası. Söz gelimi sabit telefonunuza bir başka firmadan internet aboneliği yaptırmışsanız yandınız demektir. Artık her gün aranır, size daha uygun bir tarife teklif ederler. Halbuki ortada yapılmış bir yanış yoktur ya çocuklarınızın tercihine uymuş böyle bir abonelik yaptırmışsınızdır ya da bir de böyle olsun demiş tercihinizi internet hizmeti veren bir başka firmadan yana kullanmışsınızdır. Sanki buna hakkınız yoktur. Böyle bir yaklaşım eğer müşteri kapmak adına yapılıyorsa bu daha nezih bir şekilde yapılmalıdır. Israrcı olunmamalıdır. İnsan bıktırılmamalı, bir kere aranan bir daha aranmamalıdır. Kısacası yapılan iş taciz boyutlarına varmamalıdır. Aksi halde hem aranan kişi rahatsız olmakta hem de arayanlar ters bir tavırla karşılaşabilmektedirler. Buna hiçbir şekilde izin verilmemelidir. Kaldı ki, insanların cep ve sabit telefonlarının numarası böylesine sokağa düşmemeli, birilerinin para kazanma vasıtası olmamalıdır. Söz gelimi birisi ev ya da cep telefonunuzdan arayarak isminizle size hitap ediyor, sizi bir yerlere davet ediyor. Siz bir yandan arayanı nereden tanıdığınızı çıkarmaya çalışırken karşınızdaki kişi size bir takım ikramlarda bulunacaklarını, misafir edeceklerini söylüyor. Halbuki hayır demek konuşmayı kesmeye yetmelidir.

Bu arada bir de Tüketici Hakları Genel Müdürlüğü’nden aradığını söyleyenler çıktı. Türk Telekom’dan aramalardan usanmışken bir de devreye kendilerine resmi kurum görüntüsü veren, benim haklarımı aramak, devletin benden fazla tahsil ettiği parayı kurtarmak teklifinde bulunanlar var. Aklıma ilk gelen soru devlet azla tahsil ettiği parayı niçin kendisi bir aracıya ihtiyaç olmadan ödemez? sorusu geliyor.
Bu arada Türk Telekom yöneticilerine bir çağrım olacak… Adıma iki kurumuzdan iki internet 3 sabit telefon aboneliğim var. Bu 3 telefondan birisinde ise bir başka firmaya internet aboneliği söz konusu. Bu aboneliği iptal ettirmek için yapılan aramalardan bıktım usandım. Bunu arayanlara da söylüyorum ama kurtulmam mümkün değil. Bundan kurtulmak için bende kayıtlı olmayan aramalara bakmamayı düşünüyorum ama o zamanda başka sakıncalar söz konusu. Lütfen insanları serbest bırakın, serbest iradeleri ile tercihlerini yapsınlar. Çünkü yapılan ticaret olmaktan çıkıyor, tacize giriyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulkadir Özkan Arşivi