Hamit Yaz

Hamit Yaz

Mesele Osmanlıca Değil, Hala Anlamadınız mı?

Mesele Osmanlıca Değil, Hala Anlamadınız mı?

Milli Eğitim Şurası’nda üzerinde uzlaşılan, okullarda Osmanlıca dersi tavsiyesi, sosyalistlerin ve laik-sekülerlerin İslam’a karşı duydukları kinin dozajını bir kez daha gözler önüne serdi.

İkna odalarının mimarı olan ve daha sonra CHP tarafından Milletvekilliği ile taltif edilen Nur Serter, katıldığı bir programda sarf etiği: “100 öncesinde kalmış kullanılmayan bir dil” tahkir ifadesi ile arap alfabesi üzerinden Kur’an’ı, dolayısı ile İslam’ı hedef aldı. Basın açıklamasıyla da olayı: “harf devrimine karşı darbe” olarak nitelendirerek aslında birikmiş kinlerini statükocu zihniyetleri ile basmakalıp, son kullanım tarihi geçmiş cümlelerle süsleyerek sahaya inişlerini hayretle izliyoruz. Kanalları karıştırdığınızda da karşınıza onlarca fırsatçı ekran yüzü, Osmanlıca konusunu malzeme edip direkt yada dolaylı olarak İslam’a olan kinlerini kusuyorlar.

Laik-Seküler kesimin derdinin salt Osmanlıca dili olmadığı, korktukları şeyin arap alfabesi; arap alfabesinin de Kur’an dili oluşu, dolayısı ile gençliğe Kur’an dilinin öğretilme tehlikesi(!) olduğu aşikar.

İyiliği emreden, kötülükten men eden, ana baba’yı  huzurevine terketmemeyi emreden, kötülüklerin anası olan içkinin içilmemesini isteyen, uyuşturucu kullanımını yasaklayan, kadına şiddete hayır diyen, eşine güzel davranmayı emreden, kadını erkekle eşdeğer gören, , rüşvet, faiz ve karaparayı yasaklayan, kısacası insanlara güven ve huzur içerisinde yaşamayı vadeden Kur’an ve onun dili,  laik-ulusalcı ve sekülerleri haliyle rahatsız ediyor.

Öte yandan;

Kürt etnisitesi ve kürt dili üzerinden siyaset yaptığını iddia eden HDP ve Eş Başkanı Demirtaş: ”Bütün ordunuzla dahi gelseniz kızımı Osmanlıca dersine sokamazsınız” ifadesiyle İslam algısını, dillere karşı olan bencilliğini ve ayrıştırıcılığını bir kez daha ispatladı. Adama sormazlar mı, siz değil miydiniz dillere özgürlük isteyen? Siz değil miydiniz Kürtçe’nin resmi dil olarak tanınmasını isteyen? Siz değil miydiniz Kürtçe dilinin okullarda ders olarak okutulmasını talep eden?

Cevap?

Cevabı en hafif tabirle samimiyetsizlik ve aymazlık!

Daha düne kadar savunduğu bir konuda İslami bir hava hissedince tersi bir tavır göstermesi HDP’ye sadece kaybettirir kazandırmaz, şu ana kadar kazandırmadığı gibi.

Doğrusu artık son ismiyle HDP’nin bu tür tavırlarına alıştık. Parti kapatmadan mağdur olanlardan olan ve Ak Parti’nin parti kapatmayı zorlaştırıcı kanunun görüşüleceği gün kanunu protesto edip meclise girmeyen HDP aklının, dilleri için mücadele ettiklerini iddia etmelerine rağmen başka bir dilin özgürlüğüne  karşı çıkmalarına artık şaşırmıyorum. Yarın, “gelin size  toprak verelim orada devletinizi kurun” denilirse dahi bunu kabul edeceklerinin garantisi yok. Çünkü bu bağımlı iradenin derdi başka…

O zaman HDP, Laik-Ulusalcı ve Sekülerlere soruyorum:

Okullarda İngilizce, Almanca ve Fransızca gibi latin alfabesine dayalı dillerden korkmuyorsunuz da  mesele arap alfabesine gelince neden tüyleriniz diken diken oluyor? Uyuşturucu ve ahlaksızlığa gırtlağına kadar batmış bir gençlikten korkmuyorsunuz da, bu hastalığın reçetesini sunan Kur’an’ın öğretilmesinden neden bu kadar korkuyorsunuz? Dilleri ve ırkları yok sayan dünün Jakoben devlet hegemonyasından korkmuyordunuz da dillerin ve renklerin bir zenginlik olarak yaratıldığını, kürdün türkten, türkün de kürtten bir üstünlüğünün olmadığını ifade ederek herkesi eşit kefede tartan Kur’an ve dilinden neden bu kadar korkuyorsunuz?

Dinden bu kadar korkmayın. Gözünüzü açın ve etrafınıza bir bakın. Prototip olarak aldığınız batılı ülkelerde dahi neredeyse tüm okullarda din dersi zorunlu. Neden? Çünkü maneviyat ihtiyacı her insanda mevcut ve o açığın kapatılması gerekir. Bu gerçeği onlar dahi gördü ama siz hala hazmetmemekte ısrar ediyorsunuz.

Hülasa, kendi dili ve dini dışında bir dile ve dine tahammülü ve saygısı olmayanın kendi diline de dinine de saygısı yoktur, olamaz…

Twitter: @hamityaz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Hamit Yaz Arşivi