Cübbeli Ahmet Hoca

Cübbeli Ahmet Hoca

Yılbaşında hindi yemek caiz değil

Yılbaşında hindi yemek caiz değil

Bir insan günah olduğunu bilerek ve şirk merasimine tazim kastetmeyerek KATILIRSA kafir olmaz, günahkâr olur. Ama tazim kastederse namaz kılsa da kafir olur.

Ye­ni yıl kut­la­ma­sı ko­nu­sun­da da­ha ön­ce çok soh­bet­ler yap­tık, çok be­yan­lar­da bu­lun­duk ama gü­nü gel­miş­ken bir kez da­ha bah­set­mek­te fay­da var. 

Bu ko­nu­da ev­ve­la şu­nu be­lirt­mek ge­re­ki­yor. Bi­zim tak­vi­mi­miz mi­la­di tak­vim de­ğil­dir. Mi­la­di tak­vim bi­zim di­ni hiç­bir va­zi­fe­mi­zi tes­pit et­mi­yor. Ra­ma­za­nı­mız, kur­ba­nı­mız, hac­cı­mız vs… Bun­la­rın hiç­bi­ri mi­la­di tak­vim­le be­lir­len­mi­yor. Çün­kü mi­la­di tak­vim gü­neş, hic­ri tak­vim ay se­ne­si­dir. Bun­la­rın ara­sın­da da 10 gün fark var­dır. Bu yüz­den her se­ne Ra­ma­zan, Kur­ban 10 gün ge­ri ge­li­yor. Bu da ze­kât­ta bi­le he­sap ya­pıl­dı­ğı za­man sı­kın­tı çı­ka­rır. 

Do­la­yı­sıy­la bu tak­vim­le­ri­miz tah­rip et­ti­ler. Sa­ati­mi­zi, ya­zı­mı­zı, kı­ya­fe­ti­mi­zi, yü­zü­mü­zü, hu­yu­mu­zu, su­yu­mu­zu boz­du­lar. Her yer kir­len­di!

Hicri takvim bi­zi ge­ri bı­rak­maz. Ken­di­miz gâ­vur özen­ti­li­ğin­den kur­ta­ra­lım. Biz Müs­lü­ma­nız, İs­lam âle­miy­le bir­lik­te hic­ri yıl­ba­şı­mı­zı kut­la­ya­lım. 

So­ru­nun as­lı bu­dur. Ön­ce­lik­le bu­nun dü­zel­til­me­si la­zım. Sen bu­nu dü­zelt­me­dik­çe, mil­let 2015’e gi­ri­yo­ruz di­ye te­le­viz­yon­da yıl­ba­şı özel prog­ram­la­rı­nı açı­yor, sey­ret­me­ye baş­lı­yor. Bun­da teh­li­ke var, as­la ca­iz de­ğil. 

Çün­kü bu Hris­ti­yan­la­rın kut­sa­lı­dır, ya­ni di­ni bay­ra­mı­dır. Bu gü­nü İsa (Aley­his­se­lâm) doğ­du­ğu gün ola­rak be­lir­le­miş­ler. Biz Ra­sû­lül­lâh (Sal­lâl­lâ­hu Aley­hi ve Sel­lem)in mev­li­di­ni kut­lu­yo­ruz. Pe­ki İsa (Aley­his­se­lâm)ın do­ğu­mun­da ne za­rar var? 

YE­Nİ YIL KUT­LA­MA­SI ŞİRK ME­RA­Sİ­Mİ

İsa (Aley­his­se­lâm)ın doğ­du­ğu gün­de ona rah­met oku­ma­nın, sa­da­ka ve­rip ru­hu­na gön­der­me­nin, Ku­r’­an oku­yup he­di­ye et­me­nin (ki öl­me­miş­tir ken­di­si ama ru­ha­ni­ye­ti­ne gi­der) bun­da bir sı­kın­tı yok.

Ama İsa (Aley­his­se­lâm) nor­mal bir pey­gam­ber de­ğil. Ya­hu­di­ler Mu­sa (Aley­his­se­lâm)a tap­mı­yor ama Hris­ti­yan­lar İsa (Aley­his­se­lâm)a ta­pı­yor. On­dan do­la­yı bu şirk me­ra­si­mi olu­yor. Ku­r’­ân-ı Ke­rîm: “Al­lah üçün üçün­cü­sü­dür di­yen­ler mu­hak­kak kâ­fir ol­muş­lar­dı­r” (Mâi­de Sû­re­si:3) di­yor. Ba­ba, oğul, kut­sal ruh bu ne­dir?! Mer­yem an­ne­mi­zi de bü­yük if­ti­ray­la Al­la­h’­ın ha­nı­mı yap­mış­lar. Ha­şa! Tam bir şirk me­ra­si­mi!

Do­la­yı­sıy­la me­se­le Haz­re­ti İsa (Aley­his­se­lâm) ın do­ğu­mu­nun kut­lan­ma­sın­dan ile­ri geç­miş, ona ta­pın­ma, Al­la­h’­ın oğ­lu ol­du­ğu id­di­ası bo­yu­tu­na ulaş­mış­tır ki, bu da şirk­le­rin en bü­yü­ğü­dür. İh­las Sû­re­si sırf bu­nun için na­zil ol­muş­tur. “O Al­lah do­ğur­ma­dı ve doğ­rul­ma­dı.” Do­ğur­ma­dıy­sa oğ­lu yok. Doğ­rul­ma­dıy­sa ana-ba­ba­sı yok. Bi­zim ih­la­sı­mı­zın, ima­nı­mı­zın te­me­li “Do­ğur­ma­dı ve doğ­rul­ma­dı­” il­ke­si­dir. 

Sen şim­di bu nok­ta­da “Al­la­h’­ın oğ­lu va­r” di­yor­san, Al­la­h’­a şirk ko­şu­yor­sun. Bun­lar bu ka­fa­dan­dır. Al­lah ıs­lah et­sin. Bun­la­rın kut­sal say­dı­ğı ge­ce Haz­re­ti İsa (Aley­his­se­lâm)ın do­ğu­mu­nu kut­la­mak­tan ile­ri ge­çip ona ta­pın­ma­la­rı­na dön­müş­tür. Ya­ni bu olay mev­lit me­ra­si­min­den çık­mış ve şirk me­ra­si­mi­ne dön­müş­tür.

Şirk me­ra­si­mi de ol­du­ğu za­man se­nin bu­na ka­tı­lıp kut­la­man teh­li­ke. Bu hu­sus­ta bir­çok aye­ti ke­ri­me var. “Ey inan­mış kul­lar sa­kın Ya­hu­di ve Hris­ti­yan­la­rı dost edin­me­yin.” (Mâi­de Sû­re­si:51)

On­la­rın kut­la­dı­ğı bu ge­ce­de kut­la­ma yap­mak­tan önem­li bir dost­luk ola­bi­lir mi?! Sen onun kut­sal ge­ce­si­ni kut­lu­yor­sun. Kut­lu­yor­sun der­ken Hris­ti­ya­n’­a “Be­nim ge­cem de­ğil ama se­nin ge­ce­ni teb­rik ede­ri­m” ma­na­sın­da bir kut­la­ma da de­ğil.

AZI­CIK DA­Hİ MEY­LET­ME­YİN

Evi­ne, oca­ğı­na so­ka­rak, ma­sa­na, sof­ra­na yan­sı­ta­rak, prog­ram­la­rı­nı ona özel ya­pa­rak ve iç­ki, ku­mar, fu­huş, dans vs. gi­bi so­nu ol­ma­yan mün­ke­rât ve müs­teh­ce­nâ­t… Al­la­h’­ın di­ni­nin ve ki­ta­bı­nın ka­bul et­me­di­ği şe­kil­ler­de on­la­rı tak­lit edi­yor­sun. Ama Al­lâh-u Teâ­lâ şöy­le bu­yu­ru­yor: 

“Kim si­zin içi­niz­de on­la­rı dost edi­ni­yor­sa on­lar­dan­dır.” (Mâi­de Sû­re­si:51) 

“Za­lim­le­re azı­cık da­hi mey­let­me­yin.” (Hûd Sû­re­si:113)

Ya­hu­di, Hris­ti­yan de­me­di ki. Ku­r’­an bir­bi­ri­ni tef­sir eder. Öbür ayet “En bü­yük zü­lüm şirk­ti­r” (Lok­mân Sû­re­si:13) di­yor. Sen bir ada­ma hak­sız­lık ya­pı­yor­san za­lim olu­yor­sun. Bu­ra­da Al­la­h’­a hak­sız­lık ya­pı­yor­sun ve “Do­ğur­du­” di­yor­sun. 

Al­la­h’­a if­ti­ra atı­yor­sun ha­şa!

Ku­r’­an-ı Ke­ri­m’­de de ge­çi­yor. “Az kal­sın gök­ler üst­ten aşa­ğı ya­rı­la­cak, yer­ler ya­rı­la­cak, dağ­lar üst­le­ri­ne dü­şe­cek, kı­ya­met ko­pa­cak­tı Al­la­h’­ın ço­cu­ğu var de­di­ler di­ye.” (Mer­yem Sû­re­si:90-91) “Bu çok ağır bir söz! Kı­ya­me­tin sa­ati­ni be­lir­le­di­ğim için gök­ler du­ru­yo­r” di­yor Mev­la. Yok­sa bu söz gö­ğü ye­re in­di­rir. Ku­r’­an-ı Ke­rim ile sa­bit. 

ATEŞ Sİ­ZE DE DO­KU­NUR

Ta­bi ki Müs­lü­man da ol­sa za­li­me mey­le­dil­mez ama kâ­fir olup da za­lim­se, Al­la­h’­ın hak­kı­nı yi­yor­sa ve Al­la­h’­a if­ti­ra atı­yor­sa bun­la­ra mey­let­me­yin. Ne olur? “A­teş si­ze de do­ku­nu­r” (Hûd Sû­re­si:113) 

Ya­ni on­la­rı ta­ma­men ve ebe­di ya­ka­cak.  Ku­r’­an-ı Ke­ri­m’­in ifa­de­le­ri­ne çok dik­kat ede­lim. “A­teş si­zi de kap­lar, ebe­di ka­lır­sı­-nı­z” de­mi­yor ama “Si­ze de do­ku­nu­r” di­yor. Çün­kü hi­tap Müs­lü­man­la­ra­dır. 
No­el kut­la­ma­ya ha­zır­la­nan za­val­lı  Müs­lü­man­la­ra­dır! 

YILBAŞINDA DEĞiL, İKİ GÜN SONRA YE!

Bu­ra­da teh­li­ke çok bü­yük! Ha­dis-i şe­rif­te “Kim bir top­lu­lu­ğun ka­rar­tı­sı­nı ço­ğal­tır­sa o on­lar­dan­dır.” (Dey­le­mî, no:5621, 3/519) bu­yu­ru­lur. Ka­ral­tı ka­la­ba­lık de­mek. Bir mil­yar ise bu­nu kut­la­yan, sen de kut­la­dın ol­du bir mil­yar bir. O bir­le kut­la­yan­la­rın ka­ral­tı­sı­nı ço­ğalt­tın. On­lar­dan­sın! Hris­ti­yan de­ğil­sin ama on­la­ra ben­ze­yen­ler­den­sin. “Kim bir top­lu­lu­ğa ben­ze­me­ye ça­lı­şır­sa o on­lar­dan­dır.” (Ebû Dâ­vûd, Li­bâs:5, no:4033, 4/78) Hin­di o za­man­lar­da ucuz olu­yor­sa ala­bi­lir­si­niz ama o gün kes­me­yin, 2 gün son­ra ke­sin. Ama sen kur­ban bay­ra­mın­dan kur­ban ke­ser gi­bi ay­nı ge­ce ay­nı gün hin­di me­ra­si­mi ya­par­san bu ha­ram­dır. 

Hin­di he­lal ola­bi­lir ama sen ka­fi­rin şirk me­ra­si­mi­ne ka­tıl­dı­ğın an­da ha­ra­ma gir­din. Bu­nu bü­tün ki­tap­la­rı­mız be­yan edi­yor. 

HERKESE iMAM-I RABBANi GELMEZ

İmam-ı Rab­ba­ni Haz­ret­le­ri Mek­tu­ba­t’­ın­da kom­şu­su­nu an­la­tı­yor. “Kom­şum has­ta­lan­dı, be­ni zi­ya­re­te ça­ğır­dı­lar. Git­tim zi­ya­re­ti­ne. Bak­tım çok fe­na gör­düm. Yü­zün­de Müs­lü­man ola­rak öle­ce­ği­nin ala­met­le­ri yok.  An­la­dım ki ima­nı pır pır edi­yor, sön­dü sö­ne­cek ve iman­sız gi­de­cek. 

BİR GRAM KA­RAN­LIK KALK­MA­DI

He­men kal­bi­ne te­vec­cüh et­ti. Bir de­fa et­ti bir gram ka­ran­lık kalk­ma­dı kal­bin­den, bir ke­re da­ha et­ti ge­ne de­ği­şen bir şey ol­ma­dı, bir ke­re da­ha de­ne­di ama 1 gram ka­ran­lık kal­dı­ra­ma­dı kal­bin­den. Mev­la (Cel­le Ce­lâ­lü­hû) Haz­ret­le­ri­’ne mü­ra­ca­at et­ti. “Ya Rab­bi! Aca­ba ben­de­mi bir şey var. 3 ke­re te­vec­cüh et­tim bir zer­re ka­ran­lık kal­dı­ra­ma­dım.” de­di. Kal­bi­ne il­ham gel­miş: “Ey İmam! 
Sen bu te­vec­cüh­le­ri dağ­la­ra yap­say­dın dağ­la­rı ye­rin­den oy­na­tır­dım. Ama bu ada­mın kal­bin­de­ki ka­ran­lık kâ­fir­le­rin me­ra­sim­le­ri­ne ka­tıl­mak, ge­ce­le­ri­ni kut­la­mak­tan ge­len şirk­tir. Bu­nu ateş pak­lar.”

İMANINI ZOR KURTARDI

“A­teş pak­la­r” sö­zün­de de yi­ne müj­de var. Ya­ni ce­hen­nem­de ya­nıp te­miz­len­mek var. Eğer ima­nı­nı kur­ta­ra­ma­mış ol­sa ebe­di ce­hen­nem za­ten. Bu­nun üze­re İmam-ı Rab­ba­ni Haz­ret­le­ri evi­ne çe­ki­li­yor ve is­ti­ha­re ya­pı­yor ce­na­ze­si­ne gi­de­yim mi, git­me­ye­yim mi di­ye. İs­ti­ha­re­de “İ­ma­nı­nı zor kur­tar­dı ce­na­ze­si­ne gi­t” buy­ru­lu­yor. 

KARANLIĞA BAŞINI SOKMA

Ada­mın az kal­sın iman nu­ru sö­ne­cek­miş. Sen ken­di­ni bu ka­dar zor du­ru­ma ni­ye so­ku­yor­sun? Ya­ni bu No­el kut­la­ma­sı­na ka­rış­mak öy­le bir fe­la­ket açar ki ada­mın ba­şı­na son ne­fes­te ima­nı­nı kay­bet­ti­re­bi­lir. Ha­ram ol­du­ğu­na inan­dı­ğı sü­re­ce iç­ki, ku­mar, fa­iz, fu­huş­tan iman teh­li­ke­ye git­mez ama bu şirk me­ra­si­mi­ne de­ğer ver­mek­ten son ne­fes­te iman teh­li­ke­ye gi­de­bi­lir. 

BEŞ PARALIK KEYİF İÇİN YAPMA

Her­ke­se İmam-ı Rab­ba­ni gel­mez ölür­ken! Bir de İmam-ı Rab­ba­ni gi­bi yet­miş bin ev­li­ya­nın rei­si, ikin­ci bi­nin mü­ced­di­di­nin bi­le aça­ma­ya­ca­ğı bir ka­ran­lı­ğa ba­şı­nı ni­ye so­ku­yor­sun?! 

80 se­ne na­maz kıl­san ama son­ra bı­rak­san na­ma­zı­na iti­bar yok, çün­kü iti­bar so­na­dır. Ha­dis-i şe­rif­te “A­dam so­nu­na ka­dar iyi gi­der, ölü­mü­ne ya­kın sa­pı­tır, ce­hen­ne­me gi­de­r” di­yor. Bu teh­li­ke­yi beş pa­ra­lık ke­yif için gö­ze al­ma­ya­lım! Yıl­ba­şı ge­ce­si nor­mal gün­ler­de yap­tı­ğı­mız şey­ler­de hiç­bir de­ği­şik­lik yap­ma­ya­lım. Yıl­ba­şı­na özel han­gi prog­ram olur­sa ol­sun me­ra­si­me gi­rer. Ha­ber, açık otu­rum fark et­mez, il­la ma­ga­zin ol­ma­sı­na ge­rek yok. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Cübbeli Ahmet Hoca Arşivi