Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

İsrail, İran’ı vuracakmış!

İsrail, İran’ı vuracakmış!

İsrail'den Müslümanlara bayram “Müjdesi”!..
İsrail hükümetinin, İran’ın nükleer tehdidi karşısında izlenecek politika konusunda yaptığı bir toplantıda, ABD ve batıyı beklemeden “nükleer bir İran’ı önlemek için her yola başvurma” kararı almış. Maariv’in haberine göre, İsrail milletvekili Ephrahim Sneh, ABD’nin yeni başkan adayları John McCain ve Barack Obama’ya mesaj göndererek, “İran’ın nükleer silah elde etmek üzere olduğu anlaşılınca, İsrail’in bunu önlemek için bir askeri saldırı düzenlemeyi ciddi olarak değerlendireceğini” belirtmişti.. Haber dünya basınında “İsrail, nükleer İran’a asla izin vermeyecek” şeklinde duyuruldu.
İsrail'in gerekçesi şu: “Nükleer bir İran’ı önlemek için her yola başvurma..”
Ayrı mantıkla İran da nükleer bir İsrail'i önlemek için İsrail'e saldırabilir..
İsrail'de atom bombası olduğu biliniyor ve bu konuda herhangi bir denetim de yok..
İsrail, İran'a saldıracak saldırmasına da, ne zaman ve nasıl? Hangi yoldan?..
Saldırı öncesi ve sonrası için ne düşünüyor..
İran'a saldırı konusu yeniden ve daha fazla dillendirilmeye başlandı.
Hatta ABD'nin Gürcistan'a ilgisini bu konuyla ilişkilendirenler de var..
İran'a saldırı kolay değil. Bunun bedeli ağır olur.. Bu yeni bir dünya savaşının başlangıcı olur..
Eğer İsrail, İran'a saldırıyı göze alıyorsa, Mescid-i Aksa'yı yıkma girişiminde bulunması da eşzamanlı olarak gündeme gelecektir..
Eğer İsrail İran'a saldırırsa, bölge kan gölüne döner.
Suriye, Irak ve Türkiye havzasını hesaba katmadan böyle bir saldırı mümkün değil.
İsrail, herhalde İslâm dünyasının muhtemel tepkisini de hesaba katmıştır..
Bana kalırsa eğer İsrail İran'a saldıracaksa, mutlaka Mehdîlik konusunu da gündeme alacaktır.. MOSSAD kadrosunda bir mehdi zuhur edip, ortalığı karıştırabilir.
İsrail'in yeni bir planı değil bu.. Bu arada bu konudaki tartışmalara dikkat etmek gerek.
Bizim içimizden birileri de bu zuhur eden Mehdiye biad ederek ortalığı karıştırabilir.. Mekke ve Medine'de de karışıklık çıkarmayı deneyebilirler.
Eğer Ramazan'da saldıracaklarsa, şu günler dikkatli olmak gerek. Hacc mevsimini bekleyeceklerse, daha zaman var demektir.
Ama İsrail de herhalde öyle gözünü karartıp bir maceraya girecek değildir. Bu işin sonunu hesab edecektir..
İsrail'in haritadan silinebileceğini hesaba katıyorlardır herhalde. Onun için son anda bile böyle bir harekât durdurulabilir.
Eğer kolay olsaydı, kendilerinden emin olsalardı, şimdiye kadar zaten o iş olmuş bitmişti..
İsrail için bu hiç de kolay bir karar değil.. Blof yapıyor olabilir. Ama bunun İran için pratik değeri yok. Çünkü bu tehditlerle ilk kez karşılaşmıyor.. Aksine İran'ı kışkırtmaktan başka bir işe de yaramıyor..
İsrail bu tür tehditlerle kendini daha da yalnızlaştırıyor ve İsrail'deki seküler grubların ülkeden kaçmalarına sebeb oluyor..
Bu arada Türk alevilerinin bir bölümünün Mehdiyet sorunu yok. Aleviler, Mustafa Kemal Atatürk'ü Hazreti Ali'nin geri dönmüş (Tenasüh / Reenkarnasyon) hali olarak mı görüyormuş! Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Taraf gazetesinden Neşe Düzel’e konuşmuş ve “..Aleviler, Mustafa Kemal Atatürk’ü büyük kurtarıcı olarak görürler. Alevilik inancında reenkarnasyon vardır. İnsan ölmez, başka bir canlının bedeninde yeniden dünyaya gelir. Aleviler, ‘Hz. Ali, Mustafa Kemal Atatürk olarak zuhur etti, geldi’ diye inanırlar. ‘Bizi ancak böyle biri zulümden kurtarabilir’ derler. Aleviler Atatürk’ü mitleştirmişlerdir..” demiş.
Hz. Ali, Mustafa Kemal olduktan sonra İran'ın Mehdi beklentisinin ne değeri var ki?..
Yani İslâm inanışında tenasüh inanışı olmadığına göre, bu Hz. Ali'nin (haşâ) din değiştirmiş (dönmüş) şekli olsa gerek herhalde!
Balkız'a sormak gerek, sakın Mustafa Kemal Mesihin reenkarnasyonu olmasın sakın!..
O zaman Mustafa Kemal ruhani bir kişilikse, o zaman Kemalizm teokratik bir rejim mi oluyor, ya da Laiklik gereği, Kemalizmi siyasetten uzak mı tutmak gerekiyor..
Ya da, reenkarnasyonda terakki ve tereddi var.. Yani bu durumda Mustafa Kemal, Hz. Ali'nin yüceltilmiş şekli mi oluyor, yoksa cezalandırılmış şekli mi?.. Herhalde yüceltilmiş şekli olmalı, o zaman Hz. Ali'den daha üstün demek ki.. Hz. Ali ehlibeytten olduğuna göre, Mustafa Kemal de manevi olarak aynı kökten mi olmuş oluyor?. Arap yani! Yoksa Hz. Muhammed de mi Türk'tü.. Aman bazı şeyler var ki; te’vil götürmüyor!..
Neyse, bunlar “derin” konular. Zaten birçok alevi de bu tartışmayı ciddiye almadı. Ama olsun, yine de dini magazinleştirmek için Ramazan'da bir fırsat doğmuş oldu..
Siyonistler sesli düşünüyor olabilirler. Belki de tepkileri test ediyorlardır.. Ya da niyetleri ağızlarından taşıyor olabilir..
Herkesin bir planı var, Allah'ın da bir planı var.. Galib gelecek olan da onun planıdır..
Bazan bize şer gibi gelen bir şeyde Allah (c.c.) bizim için hayır murat etmiş olabilir!
Selam ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi