Cübbeli Ahmet Hoca

Cübbeli Ahmet Hoca

Ey Avrupa aklını başına topla

Ey Avrupa aklını başına topla

Kâfirler ahirette de kurtulamayacak, dünyada da. Mümkün değil kurtuluşları yok. Dünyada da helak olacaklar. Şirk ile bile düzen yaşar ancak zulümle yaşamaz. Onlar şirk ile kalmadılar zulüm yaptılar.

Al­lah-u Teâ­lâ için Ame­ri­ka­’yı, Ya­hu­di­’yi ber­ta­raf et­mek, Av­ru­pa Bir­li­ği­’ni ke­na­ra çek­mek di­ye bir so­run yok. Bir an­da Al­lah bun­la­rı ke­na­ra çe­ke­bi­lir. Za­ten su­lar ora­da bek­li­yor, bu­zul­lar eri­yor ba­ya­ğı. Av­ru­pa Bir­li­ği­’ne doğ­ru ge­li­yor bu­zul­lar. Eri­dik­çe Hol­lan­da­’nın su­la­rı çı­kı­yor. Hol­lan­da­’nın her ta­ra­fı su­dur. Ora­ya vaa­za git­miş­tim bir­kaç de­fa. Su­la­rı du­var­lar­la zapt edi­yor­lar. Ama bu­zul­lar da eri­yor bir ta­raf­tan. Ey Av­ru­pa Bir­li­ği ak­lı­nı­zı ba­şı­nı­za top­la­yın. Bu­zul­lar eri­yor bir ta­raf­tan. 

Bi­zim bu­ra­ya ge­le­ne ka­dar biz çok­tan ölü­rüz ama si­zin ora­ya er­ken ge­le­cek gi­bi gö­zü­kü­yor. Onun için dik­kat edin. Bu­zul­la­rın aya­rı var. Av­ru­pa Bir­li­ği, kı­ta fa­lan gi­di­yor. 

AFRİKA’YI SÖMÜRDÜLER

Ar­ka­daş Al­lah-u Teâ­lâ ile fü­zey­le mi baş ede­cek­sin?! Za­ten su­yun al­tın­da mo­tor bo­zu­la­cak ya­ni. Mo­tor­la­ra kuş gi­re­bi­lir, ke­di gi­re­bi­lir, su gi­re­bi­lir. Si­zin bü­tün fü­ze­le­ri­niz bir an­da bo­zu­la­bi­lir. Onun için siz Al­lah ile har­be kal­kış­ma­yın. Ge­ze­gen ge­ze­gen do­la­şıp da ne­re­ye çı­ka­ca­ğız di­ye ka­ça­cak yer ara­ma­yın. Ak­lı­nı­zı ba­şı­nı­za top­la­yın. Müs­lü­man olup kur­tu­lun. Dün­ya­da da kur­tul, ahi­ret­te de kur­tul. 

Bu kâ­fir­ler ahi­ret­te de kur­tu­la­ma­ya­cak, dün­ya­da da. Müm­kün de­ğil kur­tu­luş­la­rı yok. Dün­ya­da da he­lak ola­cak­lar. Şirk ile bi­le dü­zen ya­şar an­cak zu­lüm­le ya­şa­maz. On­lar şirk ile kal­ma­dı­lar zu­lüm yap­tı­lar. Bü­tün Af­ri­ka­’yı sö­mür­dü­ler. Ce­za­yi­r’­i, Tu­nu­s’­u ne hal­de ge­tir­di­ler. Da­ha ye­ni 100 bin ki­şi Ce­za­yi­r’­de öl­dü. Ab­bas Me­de­ni­’nin par­ti­si ka­zan­dı di­ye ne­ler yap­tı­lar. Kim yap­tır­dı onu? Fran­sa yap­tır­dı. 

ALLAH BELASINI VERİR

Ce­za­yi­r’­de da­ha 20 se­ne ev­vel 100 bin­den faz­la Ehl-i Sün­net Müs­lü­man pe­ri­şan ola­rak öl­dü­rül­dü. Ye­ni­yi ko­nu­şu­yo­rum, es­ki sö­mü­rü­le­ri ko­nuş­mu­yo­rum. Sen bü­tün Af­ri­ka­’yı sö­mür­dün, kö­le et­tin. Sen bü­tün dün­ya­yı pe­ri­şan et­tin. Ora­ya gi­di­yor­sun İtal­ya sö­mür­ge­si, bu­ra­ya gi­di­yor­san Fran­sa sö­mür­ge­si­… Kü­çü­cük Hol­lan­da­’nın bi­le sö­mür­ge­si var. O bi­le sö­mü­rü yap­mış ora­da. Her yer sö­mü­rü. Do­la­yı­sıy­la sen bu ka­dar zu­lüm ile âbâd ola­ca­ğı­nı mı sa­nı­yor­sun?!  Biz sa­na Hris­ti­ya­n’­sın di­ye dün­ya­da he­lak ola­cak­sın de­mi­yo­ruz. Al­lah Hris­ti­yan­la­r’­a dün­ya­da cen­net gi­bi bir ha­yat­ta ya­şa­tır. Çün­kü so­nu ce­hen­nem ol­du­ğu için. Ama dün­ya­da Müs­lü­man bi­le ol­sa zu­lüm ile âbâd ola­maz. Müs­lü­man bi­le ol­sa za­lim ise Al­lah be­la­sı­nı ve­rir. Za­lim Müs­lü­man bi­le ol­sa be­la­sı­nı bu­lu­yor­sa gâ­vu­run za­li­mi­ne de Al­lah be­la ve­rir. Onun için so­run­lar si­zin zul­mü­nüz­den çı­kı­yor. Se­bep­ler si­zin zul­mü­nüz­den ürü­yor. Ne­ti­ce­de dü­zel­me­si­ni is­ti­yor­sa­nız Müs­lü­man ol­ma­sa­nız bi­le Müs­lü­man­la­rın üze­rin­den eli­ni­zi ete­ği­ni­zi çe­kip, Müs­lü­man­la­rın iş­le­ri­ne ka­rış­ma­yıp, Müs­lü­man­la­rın dü­ze­ni­ni boz­mak­tan vaz­ge­çip bu zul­mü bı­rak­ma­nız la­zım.

MÜSLÜMAN DA OLSA...

Siz za­lim­si­niz! Kâ­fir­lik­ten be­ter bir şey. Ka­fir­lik ahi­ret­te ebe­di ce­hen­nem ama dün­ya so­nuç­la­rı ba­kı­mın­dan be­la­lar zul­me bağ­lı­dır. Müs­lü­man da ol­sa zu­lüm ile âbâd ola­maz, ber­bat olur. Onun için siz za­lim­li­ği bı­ra­ka­cak­sı­nız. Si­zin re­çe­te­niz bu. Sö­mü­rü­yü bı­ra­ka­cak­sı­nız. Müs­lü­man ül­ke­le­rin mad­di-ma­ne­vi kay­nak­la­rı­nı sö­mür­me­yi bı­ra­ka­cak­sı­nız. Kay­nak­la­rı­nı in­san­la­ra terk ede­cek­si­niz. Mil­let aç­lık­tan ölü­yor bü­tün pır­lan­ta ma­den­le­ri si­zin. Bor­sa­sı Lon­dra­’da. Züm­rü­dün bil­mem Ame­ri­ka­’da, Ya­ku­tun bil­mem Fran­sa­’da. Ya­hu ada­mın top­ra­ğın­dan çı­kı­yor ama ada­mın ke­mik­le­ri sa­yı­lı­yor aç­lık­tan ölü­yor. Adam aç­lık­tan ölü­yor sen ora­da ada­mın kay­na­ğıy­la bor­sa kur­muş­sun. Bu ne za­lim­lik­tir?! Si­zin is­raf et­ti­ği­niz ek­mek, ye­mek ile dün­ya­da aç­lık­tan ölen in­san kal­maz. Mil­yon­lar ora­da ölü­yor. Za­ten en bü­yük zul­mü Al­la­h’­a şirk ko­şa­rak ya­pı­yor­lar. 

Ama dün­ya­da şirk ile ya­şa­ya­bi­lir­ler. Çün­kü Mev­la dün­ya­da mü­sa­ade et­miş. Ama dün­ya­da zu­lüm ile ya­şa­ma­ya mü­sa­ade et­mez. 

AÇIKHAVA HAPİSHANESİ

Fi­lis­ti­n’­de­ki zu­lüm ne­dir?! Gaz­ze­’de­ki zu­lüm ne­dir?! Açık­ha­va ha­pis­ha­ne­si yap­mış­sı­nız. Adam bir ye­re gi­de­mi­yor, bir yer­den çı­ka­mı­yor. Ge­çit­ler­den giz­li giz­li ko­yun ge­çi­re­cek de Kur­ban Bay­ra­mı­’n­da kur­ban ke­se­cek! Ey gi­di Fi­lis­tin­li Müs­lü­man kur­ban kes­men sa­na va­cip bi­le de­ğil. İki de bir tü­nel­le­ri tı­kar­lar. Ora­yı bom­ba­la, bu­ra­yı bom­ba­la. Her ta­ra­fa du­va­rı çe­vir­miş. Ora­dan de­ni­ze da­ya­mış Gaz­ze­’yi. Ne ola­cak ar­ka­daş?! Bu mil­let ne ya­pa­cak?! Müs­lü­man­la­ra ya­pı­lan bu zu­lüm ne­dir?! Bun­la­rı ni­ye ta­nı­mı­yor­su­nuz?! Fi­lis­tin Müs­lü­man­la­rı­na ni­ye dev­let ver­mi­yor­su­nuz?! Ni­ye uçak inip kal­ka­mı­yor?! Ben ni­ye Fi­lis­ti­n’­e gi­de­mi­yo­rum. Gi­der­ken il­la Tel Avi­v’­e, Ya­hu­di­’ye in­mek zo­run­da­yım. 

BIRAK BU AYAKLARI

Ben ni­ye bir Müs­lü­man ha­va­ala­nın­dan Arap kar­de­şi­min ya­nı­na gi­de­mi­yo­rum?! Bu adam­lar ne hal­de­dir?! Tam açık ha­va ha­pis­ha­ne­si tam! İlaç, hiç­bir şey yok. Pe­ri­şan hal­de­ler. Al­lah yar­dım et­sin. Bu ka­dar zu­lüm ile be­ra­ber on­dan son­ra in­san hak­la­rın­dan bah­se­di­yor­sun. Bı­rak o ayak­la­rı sen! Han­gi in­san hak­la­rı?! Müs­lü­man­la­rı in­san ka­bul et­mi­yor­sun ki sen. Ken­din­den ol­ma­ya­nı in­san ka­bul et­mi­yor­sun. Al­lah şer­le­rin­den mu­ha­fa­za ey­le­sin. Al­lah bu dün­ya­nın zu­lüm dü­ze­ni­ni ni­ha­ye­te er­dir­sin. Al­lah-u Teâ­lâ Müs­lü­man­la­rın üze­rin­den bu zul­mü, be­la­yı kal­dır­sın. Al­lah-u Teâ­lâ İs­lam eh­li­ni aziz ey­le­sin.

Müslüman olmasanız bile Müslümanların üzerinden elinizi eteğinizi çekip, Müslümanların işlerine karışmayıp, Müslümanların düzenini bozmaktan vazgeçip bu zulmü bırakın

CİNLERİN PADİSAHI

Bağ­da­t’­ın âlim ve fâ­dıl­la­rın­dan bi­ri, cu­ma na­ma­zın­dan son­ra, ta­le­be­si ile bir­lik­te, ka­bir­le­ri zi­yâ­re­te ve ölü­ler için Fâ­ti­ha oku­ma­ya gi­di­yor­du. Yol­da si­yah bir yı­lan gör­dü ve elin­de­ki bas­to­nuy­la vu­rup öl­dür­dü. O an­da uzun bir du­man ge­lip onu ört­tü ve böy­le­ce göz­den kay­bol­du. Ta­le­be­si şaş­tı kal­dı. Bir sa­at son­ra kay­bo­lan o zâ­tı ge­li­yor gör­dü­ler, kar­şı­la­ma­ya git­ti­ler. Üze­rin­de ga­yet süs­lü kıy­met­li bir el­bi­se gör­dü­ler.  

Ha­li­ni ve el­bi­se­si­ni sor­duk­la­rın­da şöy­le an­lat­tı: “Du­man be­ni ör­tün­ce, be­ni ka­pıp tut­tuk­la­rı gi­bi bir ada­ya gö­tür­dü­ler. De­ni­zin di­bi­ne in­dir­di­ler. Cin­le­rin pâ­di­şâ­hı­nın hu­zû­ru­na gö­tür­dü­ler. 

İKRAR ETTİ

Pâ­di­şâh, elin­de kı­nın­dan çe­kil­miş bir kı­lıç­la taht üze­rin­de otu­ru­yor­du, önün­de ise ba­şı ezil­miş ölü bir genç var­dı. Ba­şın­dan göv­de­si­ne doğ­ru kan akı­yor­du. Be­nim için, adam­la­rı­na: ‘Bu kim­dir?’ di­ye sor­du. ‘Bu gen­cin ka­ti­li­di­r’ de­di­ler, öf­key­le ba­na bak­tı ve: ‘Ey şeh­rin üs­ta­dı, bu gen­ci ni­çin se­bep­siz ye­re öl­dür­dün?’ de­di. 

Ben bu su­çu red­det­tim ve: ‘Al­lâh ko­ru­sun! Onu ben öl­dür­me­dim. Ba­na if­ti­ra edi­yor­la­r’ de­dim. O za­man cin pâ­di­şâ­hı­na: ‘O­nun öl­dür­dü­ğü­nün alâ­me­ti, elin­de­ki bas­to­nu­dur. Bu­yu­run ba­kın, bas­to­nu kan­lı­dı­r’ de­di­ler. Bas­to­num­da­ki ka­nı gö­rüp: 

KILICI ATTI

‘Bu kan ne­dir?’ de­di. ‘Bu bas­ton­la bir yı­lan öl­dür­ düm, onun ka­nı­dı­r’ de­dim. ‘Ey in­san! O yı­lan be­nim bu 

oğ­lum­du­’ de­di.  Son­ra sus­tu, bir an dur­ du ve ka­dı­ya dö­nüp: ‘Bu adam, adam öl­dür­dü­ğü­nü ik­râr et­ti. Sen de kat­li­ne hük­me­t’ de­di. 

Kâ­dı kat­li­me ka­rar ver­di. Müf­tî de, hük­me uy­gun fet­vâ ver­di ve kı­lı­cı ile ba­na vur­mak is­te­di.  Kal­bim­den il­ti­ca edip, Şey­him, Üs­ta­dım, Ğavs-ı Se­ka­leyn (ins-ü cin­nin Ğav­sı) Ab­dülkadir-i Gey­lâ­nî­’den yar­dım is­te­dim. O an­da bir adam gö­rün­dü. Nûr yüz­lü idi. ‘Bu ada­mı öl­dür­me! Çün­kü o, ev­li­yâ­nın Sul­tâ­nı Ğavs-ı A‘­zam Sey­yid Ab­dülkadir Gey­lâ­nî­’nin ta­le­be­le­rin­den­dir. Bu­nun yü­zün­den sa­na si­tem eder ve gü­ce­nir­se, o Haz­re­t’­e ne ce­vap ve­rir­sin?!’ de­di. 

Cin­le­rin pa­di­şa­hı olan  ki­şi Ğavs-ı  A‘­za­m’­ın is­mi­ni du­yar  duy­maz, kı­lı­cı elin­den at­tı ve: ‘Ey şeh­rin üs­ta­dı, Ğavs-ı A‘­za­m’­a olan hür­me­tim­den se­ni af­fet­tim.  

Şim­di bi­ze imâm ol ve oğ­lu­mun ce­nâ­ze na­ma­zı­nı kıl­dır ve mağ­fi­ret olun­ma­sı için du­â ey­le­’ de­di. Son­ra ba­na süs­lü, de­ğer­li bir el­bi­se giy­dir­di ve be­ni, bu­ra­dan ka­pıp gö­tü­ren­ler­le tek­rar bu­ra­ya gön­der­di.”

Ey şehrin üstadı, Ğavs-ı A‘zam’a olan hürmetimden seni affettim.  Şimdi bize imâm ol ve oğlumun cenâze namazını kıldır ve mağfiret olunması için duâ eyle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Cübbeli Ahmet Hoca Arşivi