Yener Dönmez

Yener Dönmez

Ya­pa­cak çok iş var

Ya­pa­cak çok iş var

Mil­let­ve­ki­li se­çim­le­ri için bü­rok­ra­si­de ya­şa­nan is­ti­fa fır­tı­na­sı ve do­lar baş­ta ol­mak üze­re eko­no­mi­de­ki ha­re­ket­li­lik­ler se­çim düz­le­mi­ne gir­di­ği­mi­zi iyi­ce his­set­tir­di. 

Ger­çi son 5-6 se­çim­de Tür­ki­ye eko­no­mi­de her­han­gi bir dal­ga­lan­ma ya­şa­ma­mış­tı. Tür­ki­ye­’nin ve dün­ya­nın için­de bu­lun­du­ğu du­rum bu kez fark­lı. 

Bek­len­di­ği gi­bi en po­pü­ler bü­rok­rat Ha­kan Fi­dan AK Par­ti­’den aday ol­mak için is­ti­fa et­ti. Önü­müz­de­ki ka­bi­ne­de ken­di­si­ni Baş­ba­kan Yar­dım­cı­sı ve Dı­şiş­le­ri Ba­ka­nı ola­rak gö­re­ce­ğiz bü­yük ih­ti­mal. 

Ha­ber an­la­mın­da bir sa­ğa­nak ve fır­tı­na ko­par­ken ge­çen haf­ta yap­tı­ğım Ak Sa­ray zi­ya­re­tin­de ol­duk­ça sa­kin bir ha­va bul­dum. Ön­ce­ki se­çim­ler­de Baş­ba­kan­lı­k’­ta­ki sa­kin ha­va ney­se şu­an Sa­ra­y’­da­ki ha­va on­dan fark­sız.

Yıl­lar­ca ya­şa­dı­ğım ve ga­ze­te­ci­lik yap­tı­ğım An­ka­ra­’dan uzun sü­re­dir ay­rı kal­mış­tım. İs­tan­bu­l’­un An­ka­ra­’ya dö­nü­şün­de de bir gü­zel­lik var. Ak Sa­ra­y’­da AK Par­ti­’de, Baş­ba­kan­lı­k’­ta ve bü­rok­ra­si­de­ki dost­lar­la gö­rüş­me im­ka­nım ol­du.

Ha­kan Fi­da­n’­ın ya­nı sı­ra Ad­nan Boy­nu­ka­ra­’nın is­ti­fa­sı da ge­le­cek Hü­kü­me­tin şe­kil­len­me­siy­le il­gi­li önem­li ipuç­la­rı ve­ri­yor.

Ta­bi tec­rü­be­li bü­rok­rat­lar bu­nun­la da sı­nır­lı de­ğil. Ba­sın İlan Ku­ru­mu Ge­nel Mü­dü­rü Meh­met Ata­lay da is­ti­fa eden­ler ara­sın­da. Ata­lay, AK Par­ti ik­ti­da­rı bo­yun­ca gö­rev al­dı­ğı ku­rum­lar­da ba­şa­rı­lı ol­muş ve çiz­gi­si­ni hep yu­ka­rı ta­şı­yan bir bü­rok­rat­tı. AK Par­ti saf­la­rın­da da si­ya­se­te ye­ni bir so­luk ka­zan­dı­ra­cak­tır. 

Ulaş­tır­ma ala­nın­da gö­rev al­mış ve Tür­ki­ye­’ye ilk­le­ri ya­şat­mış bir bü­rok­ra­tın da mil­let­ve­ki­li aday­lı­ğı için is­ti­fa­sı söz ko­nu­su ola­cak gi­bi. 

Genç bü­rok­rat­lar ye­tiş­ti, tec­rü­be­li bü­rok­rat­la­rın ise si­ya­se­te atıl­ma za­ma­nı gel­di. Türk si­ya­se­tin­de ya­pı­la­cak çok iş var.

Med­ya dün­ya­sın­da da du­rum fark­lı de­ğil.  Ku­r’­an-ı Ke­rim ar­ma­ğa­nı­mı­za yö­ne­lik hal­kı­mız­dan bü­yük te­vec­cüh gel­di. Şu sı­ra­lar ben­zer baş­ka kam­pan­ya­la­rın ha­zır­lı­ğı içe­ri­sin­de­yiz. 

Sü­rek­li iler­le­me içe­ri­sin­de yo­lu­mu­za de­vam edi­yo­ruz. Ga­ze­te­miz güç ka­zan­dık­ça kad­ro­sun­da da ge­niş­le­me­le­re doğ­ru gi­de­ce­ğiz.

Tür­ki­ye­’nin ge­niş mu­ha­fa­za­kar ve mil­li­yet­çi ke­si­mi­nin duy­gu-dü­şün­ce ve so­run­la­rı­nı her gün sü­tun­la­rı­mız­dan oku­yor­su­nuz. Ta­viz ver­me­ye­ce­ği­miz önem­li bir nok­ta bu­ra­sı. 

Di­ğer önem­li nok­ta ise bu ga­ze­te­nin ya­yın­la­rın­dan al­nı sec­de gö­ren in­san­la­rın fay­da el­de et­me­si, za­rar gör­me­me­si. Bu en has­sas ol­du­ğu­muz nok­ta. 

Bu­ra­da mer­hum Üs­tad Ne­cip Fa­zı­l’­ın tav­rı bi­ze yol gös­te­ri­ci ni­te­lik­te.

Ön­ce­ki gün gö­rüş­tü­ğü­müz dua­yen si­ya­set­çi Ha­san Ak­say bü­yü­ğü­müz bu ko­nu ile il­gi­li önem­li bir anek­do­tu tek­rar ha­tır­lat­tı.

Ak­say Mil­li Ga­ze­te­’nin ya­yın yö­net­me­niy­ken Üs­tad Kı­sa­kü­rek, Mu­ham­med Ha­mi­dul­la­h’­ın aley­hin­de bir ya­zı ka­le­me alır. O vak­te ka­dar Mil­li Ga­ze­te­’de Üs­ta­d’­ın hiç­bir ya­zı­sı­na mü­da­ha­le edil­me­miş­tir.

La­kin söz ko­nu­su ya­zı o gün say­fa­dan çı­kar­tı­lır ve sü­tu­na “Ya­za­rı­mı­zın ya­zı­sı eli­mi­ze ulaş­ma­dı­ğın­dan ya­yın­la­ya­mı­yo­ruz. Oku­yu­cu­la­rı­mız­dan özür di­le­ri­z” no­tu dü­şü­lür.

Bu­nun üze­ri­ne er­te­si gün Üs­tad, kı­ya­me­ti ko­par­tır. Bü­tün ya­zı iş­le­ri­ni haş­lar. Ta ki Ha­san Ak­sa­y’­ın, “Bu ga­ze­te­de Müs­lü­ma­nın aley­hi­ne ya­zı çı­ka­ma­z” söz­le­ri­ne ka­dar. Bü­yük bir hı­şım içe­ri­sin­de­ki Üs­tad bir an­da ses­siz­li­ğe bü­rü­nüp, ora­da bir du­rur ve dü­şü­nür. 

Ak­sa­y’­ın An­ka­ra­’dan ye­ni gel­di­ği­ni ve Sey­yid Ab­dül­ha­kim Ar­va­si­’nin Bağ­lu­m’­da­ki kab­ri­ni zi­ya­ret et­ti­ği bil­gi­si­ni pay­laş­ma­sı üze­ri­ne; “Be­nim se­la­mı­mı da söy­le­din mi?” der ve “E­ve­t” ifa­de­si­ni işi­tin­ce de; O ko­ca dev isim yel­ken­le­ri ta­ma­men su­ya in­di­rir, her şe­yi unu­tup göz­le­ri yaş­lı va­zi­yet­te evi­nin yo­lu­nu tu­tar.

İş­te ha­lis Müs­lü­man tav­rı ve mil­li­yet­çi-mu­ha­fa­za­kar ya­yın­cı has­sa­si­ye­ti bu ol­sa ge­rek.

Biz de ya­yın ha­ya­tı­na baş­la­dı­ğı­mız­da söz ver­miş­tik:

Meş­re­bi, mes­le­ği, yo­lu, mün­te­sip­li­ği, si­ya­si gö­rü­şü, fır­ka­sı ne olur­sa ol­sun her bir Müs­lü­ma­nı ku­cak­la­ya­ca­ğız. Ku­cak­la­ya­ma­sak bi­le bi­zim için en as­ga­ri­si; za­rar ver­me­ye­cek, tah­rip et­me­ye­ce­ğiz. 

Öy­le bir ya­yın ya­pa­ca­ğız ki, tek bir Müs­lü­man bi­le za­rar gör­me­ye­cek Al­la­h’­ın iz­ni ve ina­ye­ti ile. Tür­ki­ye­’nin ve Türk-İs­lam dün­ya­sı­nın için­den geç­ti­ği çok bü­yük çal­kan­tı­lar var. Ama şa­fak sök­tü­ğün­de o çal­kan­tı­lı dö­nem­de yap­tı­ğı­mız ha­ta­lar bi­zi vic­da­nı­mız­la baş ba­şa bı­ra­ka­cak.

O za­man ge­ri­ye dö­nüp bak­tı­ğı­mız­da, “Mü­ca­de­le et­tik ama tek bir Müs­lü­ma­n’­ın bi­le kal­bi­ni kır­ma­dı­k” di­ye­bi­le­ce­ğiz in­şal­lah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yener Dönmez Arşivi