Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Seçim takvimi

Seçim takvimi

Bizim El ele eyleminde gelinimle birlikte Anadolu’yu birlikte turladığımızLeyla Şahin de aday adayı bu seçimde, benim; başörtülü duruşmaya girilmediği günlerdeki avukatım Şeyma Döğücü de..

Geçen gün Ataol Behramoğlu, Balçiçek İlter’e başörtüsü zulmünden habersiz olduğunu söylüyordu.. 28 Şubat yaklaşırken, bu acı gerçek, olayın kendisi kadar acı verici. Üstelik bu kişi bir “aydın”, dahası bir “şair”! Şeyma Döğücü Ataol Behramoğlu ile bir Tv ekranında tartışsalar keşke! 28 Şubat’ta Haliç Kongre Merkezinde AKDER’in düzenlediği “28 Şubatlar bin yıl sürmez” başlıklı bir panel var, Ataol beye duyurulur..

Bizim Şevki Yılmaz’ın oğlu da aday adayı, Geleneksel Tıp Derneği’nde birlikte çalıştığımız Dr. Turhan Alçelik da aday adayı.. Bu liste önümüzdeki günlerde daha da kabaracak anlaşılan.. Özgürder’den Hülya Şekerci’nin eşiErol Şekerci de Tokat’tan aday..

Milletvekili Genel Seçimi başlangıç tarihi 10 Mart olacak, 24 Nisan’da milletvekili kesin aday listeleri ile bağımsız adaylar ilan edilecek, ama, siyasi partilerin aday adaylığı başvuruları önümüzdeki bir iki ay içinde tamamlanacak.. Sonra aday belirleme süreci başlıyor. 

8 Mayıs’ta ise gümrük kapılarında ve yurtdışı temsilciliklerinde oy verme işlemleri başlayacak. 14 Mart: Muhtarlık bölgesi askı listeleri askıya çıkarılacak. 15 Mart: YSK, siyasi partilerin, hangi seçim çevrelerinde hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacaklarını ilgili seçim kurullarına bildirecek.

24 Mart: Siyasi partiler, ön seçim ya da aday yoklaması seçmen listelerini kesinleştirecek. 3 Nisan: Siyasi partilerin oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için YSK tarafından kura çekilecek. 7 Nisan: Bağımsız milletvekili adaylığı için il seçim kurullarına başvurularda son gün. 15 Nisan: Milletvekili geçici aday listelerinin ilanı. Ve 16 Nisan listelere itiraz süresinin sonu. Bu itirazlar 24 Nisan’a kadar karara bağlanmış olacak.

Aslında seçimler 8 Mayıs’ta başlıyor. Gümrük kapılarında ve yurtdışı temsilciliklerinde oy verme işlemi başlayacak. 28 Mayıs propaganda serbestliği ve bir kısım seçim yasaklarının başlaması. 31 Mayıs radyo ve televizyon propaganda konuşmaları başlayacak. 6 Haziran’da seçimpropagandası sona erecek. 7 Haziran, oy verme günü.

Bir de toplumun paralel bir gündemi var.. Mesela, 20 Nisan’da 3 aylarbaşlıyor.. Ve Kutlu Doğum Haftası. Bu da Müslümanların manevi gündemi. Tam da seçim sürecine denk geliyor.. Belediyeler bu sene bugünler için ayrı, özel ve daha anlamlı, daha derinlikli bir program yapmalı.. Birileri “topyekûn saldırı”ya geçmeyi düşünürken manevi bir süreç başlıyor.. 23 Nisan’da Regaip Kandili. 15 Mayıs İsra.. Mekke’den Kudüs’e kutsal yolculuk.. 2. Kıbleden birinci kıbleye gece yürüyüşü.. Bizim için kutsal bir gece.. Hz. İbrahim bu yolda, Hz. Haacer’le birlikte Mekke-i mükerremeye yürümüştü.. Hz. Adem bu yoldan Şam diyarına gelmişti.. Daha sonra Hz. Adem bugünkü Urfa’ya geldi. Tam da Hz. İbrahim’in gittiği yoldan.. Fırat’laNil arasında da kopmaz bir bağ vardır.. Haacer ve Sare annelerimizin ördükler. Tıpkı Mekke ve Urfa arasında örülen yol gibi.. Ve bütün bu yollarKudüs’te kesişir..

Zamanın kalbine yolculuk başlıyor.. Haceer İsmail’e, Sare İshak’a hamiledir..

Mekke-i mükerremeden Kudüs-ü şerif’e, Kudüs’ten Mekke’ye, Kudüs’tenUrfa’ya bir yol vardır! Bilmem bilir misiniz, Nil ile Fırat kardeştir.. İkisi birden Mescid-i Aksa’nın mikad alanını oluşturan arz-ı mev’udun sınırlarını çizerler..

Yine bilmem bilir misiniz, Zemzem yerden kaynar gibi gözükse de gökten damıtılır.. Kuzey rüzgarları, Karadeniz, Akdeniz’in buharlarını taşır, Güney rüzgarları Hint Okyanusu’nun batıdan esen rüzgar Nil’i Kızıldeniz’le harmanlar ve bu üç damardan gelen sular Kabe’nin altında harmanlanır..

Zemzem’le, Urfa Viranşehir, Eyyüb Nebi beldesindeki kuyudan çıkan suya bakın.. Allah (cc) Yakub aleyhisselama, Hz. Haacer’e dediği gibi dedi, “iç ve yıkan”.. Ar damarımız çatlarken, mazlum insanların kanı dökülürken, zalim eller, Eyyüb nebi kuyusunun damarlarını da çatlattı. Şimdi o damarların tamir sürecindeyiz.. Mekke’yle Urfa, yeraltından da, yerüstünden de kardeştir aslında..

Mekke’den bir çizgi çizerseniz, Kudüs’ün üzerinden geçin, ucu İstanbul’a çıkar.. Ayasofya’nın kubbesinin tepesindeki alem, dünyanın “0” noktası olur.

1 Haziran’da Berat Kandili var.. 7 Haziran’da seçim vardı. Seçim sonuçlarının açıklanması, mazbataların verilmesi, yemin töreni derken ayın ortasını geçiyoruz.. 18 Haziran’da Ramazan başlıyor.. 17 Haziran Arefe..

Meclis tatile girecektir yemin töreninden sonra. Zaten 13 Temmuz Kadirgecesi. Dua ve bereket dolu, içinde Kadir gecesi olmayan bin aydan daha hayırlı bir gece. Kur’an’ın vahyinin yıldönümü. 17 Temmuz RamazanBayramı Meclis açıldığında ise işe Kurban Bayramı ile yeni Parlamento, yeni çalışma dönemine “merhaba” diyeceğiz..

Bu toprağın, bu toprağın çocuklarının kaderi, alınlarına yazıldığı gibi bu coğrafyaya kanılmıştır aynı zamanda.. Bu kaderi kimse değiştiremez.. Herkesin bir planı, bir hesabı var, Kadir-i mutlak / Mutlak iktidar sahibi ve bir olan Allah’ın  bir hükmü vardır ve galib olacak olan O’nun hükmüdür.. Birileri istemese de O’nun dediği olacaktır.

Seçim sonuçları mı, herkes layık olduğu gibi idare olunacaktır.. Allah servet ve iktidarı, halklar ve ülkeler arasında evirir çevirir.. Görelim Mevlam neyler.. Biz çalışan, direnen, sabreden, şükreden bir topluluk olacağız. Bizi gören, duyan, bilen ve hüküm sahibi bir Allahımız var..Kuyudaki Yusuf’u Mısır’a sultan eden Allah (cc), O, bizim ellerimizle zalimleri cezalandırmak ve mazlumlara yardım etmek istiyor, bizi yeryüzünün varisi kılmak, yeryüzünü bize mescid kılmak istiyor.. Ama O, cahil ve zalim bir topluluğa hidayet nasib etmez. O, bizim kendimizi doğru yönde değiştirmemizi istiyor.. Selâm ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Abdurrahman Dilipak Arşivi