Abdulkadir Özkan

Abdulkadir Özkan

Başkan, İslam dünyasını karıştırmakla meşgul

Başkan, İslam dünyasını karıştırmakla meşgul

ABD’NİN Kuzey Carolina eyaletinde evlerinde uğradıkları saldırı sonucu Suriyeli üç Müslüman öğrencin geçtiğimiz Salı günü öldürülmesi dünya medyası tarafından görmezden gelindi. Bunun da ötesinde Hıristiyan dünya liderleri de hiçbir tepki vermediler. Belki de vermek istedikleri tepki sevinç çığlıkları atmaktı ama edepsizliğin bu kadarına da cesaret edemediler. Hâlbuki hayatını kaybedenler Hıristiyan ya da ateist olsalardı dünya ayağa kalkar, özellikle ülkemizde bir taktım çevreler kendilerinin de o ateist ve Hıristiyanlardan olduklarını meydanlarda günlerce haykırırlardı. Elbet, herkes meşrebine göre hareket eder, meşrebine göre tepki gösterir. Ancak, bu tipler hiç olmazsa insan hakları ve özgürlük savunucuları pozunda ortada dolaşmasalar daha samimi davranmış olurlar. Bugünkü dünyada eğer Müslümanların öldürülmesi, hatta soykırıma tabi tutulması bizzat insan hak ve özgürlükleri savunucusu iddialarının sahipleri tarafından ya bizzat işleniyor ya da işleyenler sergilenen tavır ile destek veriliyorsa ortada kandırmacanın ötesinde bir utanmazlık ve küstahlık var demektir.

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan Meksika’da yaptığı konuşmada ABD’de üç Müslüman gencin öldürülmesinin ardından Başkan Obama ile Başkan Yardımcısı Biden’in bir açıklama yapmamış olmalarını çok anlamlı olarak nitelendirerek, “Siz bu tür olaylara sessiz kalırsanız dünya da size sessiz kalır” diyerek tepkisini göstermiş. Söylenenlere bir itirazımız yok ama dünyanın diğer köşelerinde yaşananlara girmeden sadece Suriye’de 4 yılda 200 bin Müslüman’ın hayatını kaybetmesi karşısında sadece seyirci kalmakla yetinmeyip katliamlara destek veren Obama ve İslam düşmanlığı konusunda ortak cephe oluşturmuş Haçlılardan, üç gencin katledilmesinin ardından tepki vermesini beklemek gerçekçi bir yaklaşım olmaz. Kaldı ki, sessiz kalmayıp bir tepki vermiş olsaydı da bu tepkiyi inandırıcı bulmak söz konusu olamazdı. Ellerindeki Müslüman kanı kurumayanların üç Müslüman gencin öldürülmesi karşısında üzülmelerini beklemek mümkün olabilir mi?

Dünyanın neresine bakarsanız bakın yaşanan karmaşa ve cinayetlerin arkasında Hıristiyan dünyasının sömürgeci güçleri var. Bu gerçeği hâlâ görmemiş/görememiş olanlar varsa onlara söyleyecek bir sözüm yok. Çünkü ne söylerseniz söyleyin onlara gerçeği göstermek mümkün olmayacaktır. Sadece bugünlerde yaşanan olaylar değil Osmanlı’yı parçalayanların da Haçlı ruhu etrafında toplanmış Hıristiyan dünyanın olduğu biliniyor. Kaldı ki, sadece Osmanlı’yı parçalamakla yetinmeyip İslam dünyasının başsız kalışını fırsata çevirme peşinde olan emperyalist güçler sürekli olarak İslam dünyasını karıştırmakta, kan akmasını sağlamaktadırlar. Kısacası, Haçlılar milyonlarca Müslüman’ın dökülen kanının sorumlularıdır. Dünya üzerinde İslam ve Müslüman düşmanlığını hâkim kılmanın peşindedirler. Böyle olunca da, “Niçin susuyorsunuz?” diye sormanın, tepki beklemenin bir anlamı yoktur. Müslümanlar kendi göbeklerini kendileri kesmek zorundadırlar. İslam düşmanlarından merhamet beklemek saflık değilse ahmaklık ve gaflet olabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulkadir Özkan Arşivi