Cübbeli Ahmet Hoca

Cübbeli Ahmet Hoca

PKK’nın arkasında Yahudi var

PKK’nın arkasında Yahudi var

Türk milleti de Kürt milleti de Müslüman. Kürtler Türkiye’den ayrılmayı istemiyor. Ehl-i Sünnet seyitler, mollalar… 

Allah onları muhafaza eylesin. Doğudaki bütün şehirlerimizi, halklarımızı biz ziyarete gittik. 

Siirt’e, Bingöl’e, Bitlis’e, Van’a gittik. Her yeri ziyaret ettik. Türbeler, şeyhler, yatırlar, alimler, veliler dolu. Ama Marksist, Leninist dinsiz kitapsız Ermeni döllerini, PKK’yı musallat etmişler onların üstüne. 

Yahudi yapıyor bunları. Dış güçler yapıyor. En büyük zulmü Kürt halkı çekiyor. Allah onları bu PKK’dan halas eylesin. Allah vatanımız bölünmekten muhafaza eylesin. 

DAMAT HAYRINI GÖRMEDEN…

Bir düğün yapıyorlar, damat hayrını görmeden herkes gelinin hayrını görüyor. Bu nasıl düğün yahu! Gelin herkesle tokalaşacak, öpüşecek, sarılacak, koklaşacak… Hangi dinde var bu?! 104 kitapta yok! Medeniyetmiş bu! Ama sen kadın-erkek ayrı düğün yapıyorsun, gelini göstermiyorsun. Adam sana “Ben daha sana gelmem. Kadını göstermiyorsun” diyor. O da “Sen benim karımı mı görmeye geliyorsun, beni mi görmeye geliyorsun? Vay utanmaz herif” diyor. Ne edepsiz adamlar var! Geliyor bide açık açık söylüyor.  “Eskiden senle biz kadınlar, erkekler hep birlikte görüşür, yer, içerdik. Şimdi hocalara gittin, zehirlediler seni. Bana karını göstermiyorsun. Ben daha sana gelmem” diyor. Demek ki herifin niyeti bozuk, kadını görmeye geliyormuş. Ne terbiyesiz adam yahu! Açıkça söylüyor bide. Ah medeniyet… Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar!

Beni hemen gömmeyin

Müslüman bir insanın cenazesinin hemen gömülmesi daha iyidir. Çünkü cennete gidecek amellere sahipse onu geri bırakmak uygun değildir. Ancak siz benim cenazemi hemen gömmeyin. Pazar gününe bekletin ki daha çok insan gelsin. Ben ancak o şekilde yırtarım! 

Bir Müslüman öldüğü zaman ailesinin içerisinde cenazesinin hapis gibi kalması uygun değildir. Onun için bir an evvel Allah'ın huzuruna götürülmelidir. Bunun da sebebi hikmeti şudur: İyiyse zaten cennete gidecek cennetten onu geri bırakmak iyi değildir. Kötüyse bereketsiz ve uğursuzdur. 

Çoluk çocuklarına ve ailesine rahatsızlık verecektir. Bir an evvel onun şerrinden selamet için kurtulup, Allah'ın azabına teslim etmek lazım. 

ACAYİP BİR İŞ

Allah’ım bize yardım eyle. Cenneti bekleyenlerden, gözleyenlerden eyle Ya Rabbim. Cenneti gösterdiğin, selamına eriştirdiğin kullarından eyle Ya Rabbim. “Beni çabuk götürün, ben yerimi gördüm, cennete gireceğim” diyenlerden eyle bizi Ya Rabbel alemin. 

Bu cenaze işi bir acayip. Hadis-i şerifte “Bir Müslüman öldüğü zaman iyi bir insansa cennette makamı gösterilir. 

CENAZE LANET EDER

Eğer ailesi toplanıp “Öğlende mi kaldıralım, ikindide mi kaldıralım?” diye istişare yaparken içlerinden biri ikindiyi bekleyelim veya yarını bekletelim, köyden kentten gelecek akrabası var” derse o cenaze onu duyar. Eğer ki cennetlikse “Allah sana lanet etsin. Allah senin belanı versin. Beni cennetten uzaklaştırıyorsun. Ben bir an evvel gitmek istiyorum, sen beni geri bırakıyorsun” der.  Geç götürelim diyen için der bunu. Ama cenaze cehennemlikse oda duyar. Cenaze kendisini yıkayanı, kaldıranı görür ve duyar.  

BEDDUASI TUTMAZ

İmam-ı Kurtubi’nin Tezkire’sinde birçok yerlerde bunlar zikredilir. Cenazenin ne zaman kaldırılacağıyla ilgili istişare yapılırken bir tanesi “Öğlende kaldıralım”, diğeri “İkindide kaldıralım veya yarına bırakalım” dese bu sefer tam tersine cehenneme gideceğini bildiği için, kim önce yapalım derse ona “Allah sana lanet etsin. Belanı versin. Sen beni cehenneme bir an önce mi göndermek istiyorsun” der. Hadisi şeriftir ve sahihlerde geçiyor. Ama bundan korkulmaz. Çünkü o zaten cehennemliktir. Onun bedduası tutmaz. Bunu da anti parantez hadise bir şerh yapayım. Ama öbüründen kork. Öbürü mübarek, cennete gidecek. 

MÜSAADE ALMAK LAZIM

Sen geciktiriyorsan orada da bir sıkıntı olabilir. Onun için önceden müsaade almak lazım ulemadan, evliyadan. “Efendi hazretleri, mübarek üstadımız siz vefat edince dünyanın her yerinden cemaat gelmesi için bir iki gün sizi bekletmemize izin verir misiniz?” diye sorarak şimdiden bir izin almak lazım. Yoksa basarsa bedduayı yanarsın. İzinsiz iş yapma. 

İKİ ARADA BİR DEREDE

Bazı işaretler, emareler var.  Kimi “100 sene yaşayacaksın” diyor. Kimi “107 sene yaşayacaksın” diyor. Çok ihtilaflı rivayetler var. Ama bir tanesi rüyama girdi. O da mübarek bir adam, Adıyaman'a bağlı. O bana “Sana çok uzun yaşayacaksın diye söylüyorlar ya itibar etme o rivayetlere” dedi. Şimdi bende iki arada bir derede kaldım. Uzun yaşayacağımı bilsem biraz ona göre esnek hareket edeceğim. Ama işler yaklaşıyor arkadaşlar. Dünya o kadar uzun değil. Rabbimize gidiyoruz. İman selameti Ya Rabbi. Allah için sevenler, Allah için  gelenler, Allah için namaza başlayanlar içkiyi kumarı zinayı bırakanlar… O kadar adama sebep oldum. Allah’ın izniyle sebep olduklarımdan birinin duası bile yeter bana inşallah. 

PAZARA MEZARA

Vasiyetlerin önemi vardır. Vasiyet mühim bir şey. İnsanlar bu şekilde vasiyetlerini yapmaları lazım. Mesela beni herkesin gelmesi için pazara kadar bekletin. İnşallah cuma ölürüm. Cuma ölen şehit olur. Cuma ölürsem de pazara kadar bekletin. Pazara mezara yani. Çünkü cemaatim çok olsun. Çünkü ben kendi kendime yetecek durumda değilim. Ne kadar çok cemaat dua ederse o kadar günahım affolur. Ben de yırtarım! Ama ben büyük bir evliya olsam “Kimseye haber vermeyin, doğru götürün” derim. Çünkü ne lazım bana?! Garantideysem öyle derim. Ama cemaatimi bol getirin inşallah diyorum. 

Ayet-i Kerime

Allah hikmeti dilediğine verir. Kime hikmet verilirse, ona pek çok hayır verilmiş demektir. Ancak akıl sahipleri düşünüp ibret alırlar.” (Bakara, 269)

Hadis-i Şerif

Kim kötü ve çirkin bir iş görürse onu eliyle düzeltsin; eğer buna gücü yetmiyorsa diliyle düzeltsin; buna da gücü yetmezse, kalben karşı koysun. Bu da imanın en zayıf derecesidir. (Müslim, Îmân, 78; Ebû Dâvûd, Salât, 248.)

SOHBETE DAVET

Bu akşam saat 20.00 Bursa Vakıf Külliyesi

Çınarönü Mahallesi Çınarönü Caddesi no:117 Çevreyolu bitişiği Yıldırım/ Bursa

 

Editör: Mesut Ertanç - Sorularınız İçin: [email protected] 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Cübbeli Ahmet Hoca Arşivi