Cübbeli Ahmet Hoca

Cübbeli Ahmet Hoca

Erbakan Hocamıza 'siyaseti bırakın' dedim

Erbakan Hocamıza 'siyaseti bırakın' dedim

Mer­hum Nec­met­tin Er­ba­kan Ho­ca­’ya eşi­nin ve­fa­tı son­ra­sı si­ya­se­ti bı­rak­ma­sı­nı ve Ehl-i Sün­ne­t’­e hiz­met et­me­si­ni ri­ca et­tim. Bu tek­li­fe çok se­vin­di, ağ­la­dı. La­kin ada­ma fır­sat ver­me­di­ler,  ha­in­lik edenler ol­du. Bizim itikadi yönden Erbakan Hoca’nın yoluna sahip çıkmamız lazım.

Er­ba­kan Ho­ca­mız'ın ha­nı­mı­nın ve­fa­tı son­ra­sın­da ev­de mev­lit oku­nu­yor­du. Ben, Re­sul Ho­ca, bir de der­nek baş­ka­nı Meh­met Ka­ya var­dı ga­li­ba. Ge­ce­nin 1’i gi­bi biz­zat Er­ba­kan Ho­ca­’ya “Ho­cam şu si­ya­set işi­ni bı­rakın. Za­ten siz de “Bi­zim mü­şa­hit bi­le bi­ze rey ver­me­miş. Bir ta­ne rey çık­ma­dı­ğı­na gö­re mü­şa­hit de bi­zi kan­dır­mış” di­yor­sunuz. Ayıp olu­yor, biz üzü­lü­yo­ruz. Siz bu ka­dar ev­li­ya, ule­ma gör­müş­sünüz. Ali Hay­dar Efen­di­ler fa­lan hep­si­nin der­sin­de otur­muş­sunuz. Biz siz­den bu di­ne hiz­met bek­li­yo­ruz. Şim­di yaş­lı­sınız da­ha çok hiz­met eder­siniz. Ho­cam  öl­dü­ğünüz za­man Vah­ha­bi­ler Vah­ha­biy­di, İran­cı­lar İran­cıy­dı di­ye­cek. Ne olur şu si­yase­ti bı­rakın, 5-10 vi­la­yet­te bü­yük top­lan­tı­lar ya­pa­lım. Si­ya­set yap­maz­sam par­ti­li­ler gel­mez, sa­lon boş ka­lır di­ye de kork­mayın. En ön­ce ben otu­ra­ca­ğım, ce­ma­ati de ben top­la­ya­ca­ğım. Sa­de­ce Ehl-i Sün­ne­t’­i an­latın. Ali Hay­dar Efen­di kim­di, Meh­met Za­hit Efen­di kim­di, mez­hep­ler ni­ye la­zım, ta­sav­vuf ni­ye la­zım? Bu genç­li­ğe bir da­ha reh­ber­lik ya­pın” de­dim. 

Adam­ca­ğız ağ­la­dı. “Kim­se ba­na böy­le bir yol aç­mı­yor, böy­le bir şe­yi ba­na bir tek sen de­din. Kim­se de­mi­yor ba­na. Ne bü­yük bir şey söy­lü­yor­sun bi­li­yor mu­sun? Ne bü­yük tek­lif ya­pı­yor­sun?” de­di ba­na. 

HEP­SİN­DE HAK­KI VAR

O sı­ra­lar­da ta­bi ağır­laş­mış­tı ama yi­ne de bir şey ya­pa­bi­lir­di. Ve­la­kin, fır­sat ver­me­di­ler ada­ma. Ha­in­lik et­ti­ler. 

Ha­la da mü­ba­rek ada­mın aley­hi­ne ko­nu­şu­yor­lar. Ya­zık gü­nah! Bu adam si­ze İs­la­m’­ı, di­ni öğ­ret­miş. 

Rah­met­li Özal bi­le bi­zim Efen­di Haz­ret­le­ri­’ne Çan­ka­ya­’da “Biz ana­mız­dan, ba­ba­mız­dan din, iman, na­maz, ab­dest öğ­ren­me­dik. Bi­ze hep­si­ni tek­nik üni­ver­si­te­de Er­ba­kan öğ­ret­ti­” de­di. Hep­sin­de Er­ba­kan Ho­ca’nın hak­kı var bu­gün na­maz kı­lan­la­rın, bu genç­li­ğin, bü­rok­ra­si­nin... ‘Ta­kun­ya­lı, ta­kun­ya­lı’ di­ye­rek ada­mın adı­nı çı­kart­tı­lar. 

Adam Al­lah ada­mıy­dı. Ama “Ho­cam İ­ran­cı­lar İran­cı di­ye­cek, Vah­ha­bi­ler Vah­ha­bi di­ye­cek. Ne olur şu Ehl-i Sün­ne­t’­i an­lat­ma­dan öl­me­yin. Çün­kü ben bi­li­yo­rum si­zin şu­uru­nu­zu. Ta­nış­tı­ğı­nız ev­li­ya­ul­la­hı an­lat­sa­nız ye­ter, şeyh­le­ri an­lat­sa­nız ye­ter. On­la­rın ko­nuş­tuk­la­rın­dan bi­raz mi­sal ve­ri­n” de­dim. Ze­ki adam çün­kü.

EV­Lİ­YA MI OL­DUM!

Bi­li­yor­su­nuz si­ya­set çı­fıt çar­şı­sı. Her sı­nıf gel­me­zse rey ala­maz­sın. Böy­le­ce adam pe­ri­şan ol­du git­ti. Hâl­bu­ki ilim­le uğ­raş­say­dı, Ehl-i Sün­net dü­ze­ni­ni in­san­la­ra an­lat­say­dı­… Bir çı­ğır aç­tı ta­bi, Al­lah da­im et­sin. Ama ma­ale­sef saf­kan ol­ma­dı. İçer­de iti­kat bo­zuk­luk­la­rı var ma­ale­sef. Bir kaç haf­ta ön­ce “Bu mil­li gö­rüş İran­cı­lık­tan kur­tul­ma­dan if­lah ol­ma­z” de­miş­tim. Hiç ha­be­rim fa­lan yok, 2 haf­ta son­ra Ah­me­di­ne­jad pat di­ye gel­di. Ev­li­ya mı ol­dum aca­ba ya­hu! Al­la­hım ya Rab­bim sen doğ­ru­yu an­lat bu kar­deş­le­ri­mi­ze. Bu Şi­a’­nın zul­mün­den bi­zi kur­tar Ya Rab­bi. Bun­la­rın ta­ki­ye­si­ni dı­şa­rı çı­kar Ya Rab­bi. İç yüz­le­ri­ni dı­şa­rı vur Ya Rab­bi. 

İTİ­KAT KALP­TE­DİR

Haz­re­ti Sıd­dık'a, Ay­şe ana­mı­za sö­ven adam­la­rın biz yü­zü­ne ba­ka­ma­yız. Biz Müs­lü­ma­nız ya­hu! Na­sıl bir şey­dir bu ar­ka­daş! Ada­mın adı Ah­met, Meh­met di­ye ol­maz. İti­kat kalp­te­dir. 

Ehl-i Sün­net ola­cak. 

“Ehl-i Sün­net ol­ma­yan­la otur­ma­yın, yüz­le­ri­ne gül­me­yin, bir­lik­te ol­ma­yın. Hür­met eden di­ni İs­la­m’­ı yık­ma­ya yar­dım et­miş­ti­r” di­yor. Ehl-i Sün­net dı­şı fır­ka­ya hür­met eden İs­la­m’­ı yık­ma­ya yar­dım et­miş­tir. Ne­ye te­za­hü­rat ya­pı­yor­sun kar­de­şim. Ehl-i Sün­net Müs­lü­man mı bu­la­ma­dın?! Ne bi­le­yim be­nim gi­bi dü­şü­nen çok­tur da be­nim gi­bi ko­nu­şan kal­ma­dı. Al­la­hım sen te­si­ri­ni halk ey­le, cüm­le­mi­ze hi­da­yet­ler bah­şey­le, bu üm­me­ti ikaz ey­le. Bu içi­miz­de­ki ta­ki­ye­ci düş­ma­nı­na kar­şı bi­zi uyar Ya Rab­bi. Âmin.  

YOLUNA SA­HİP ÇI­KA­LIM

Ya­pa­ma­dı ta­bi. Na­sip ol­ma­dı rah­met­li­ye. Fa­kat ben şa­hi­dim ki bi­zim iti­ka­dı­mız­day­dı. Şa­hi­dim çün­kü ya­nın­da çok otur­dum. Ya Rab­bi sen ona çok rah­met ey­le. Va­ta­nı­na, mil­le­tine hiç­bir ha­in­lik et­me­di. Ama ada­ma ne­ler et­ti­ler, ne­ler et­ti­le­r… 

On­la­rın da Al­lah-u Teâ­lâ be­la­la­rı­nı dün­ya­da da ahi­ret­te de ve­ri­yor, ve­re­cek. 

Ama biz şim­di ken­di­ ken­di­mi­ze be­la aç­ma­ya­lım. Bu adam­la­rın yo­lu­na sa­hip çık­mak la­zım, iti­ka­dı yön­le­ri­ne ya­ni. 

Par­ti iş­le­ri ge­lir ge­çer. O açı­lır, bu ka­pa­nır. Bi­ze ne par­ti­ci­lik­ten. Ama bu adam Ehl-i Sün­net iti­ka­dın­da ho­ca­la­rın, şeyh­le­rin, Ali Hay­dar Efen­di­le­rin yan­la­rın­da, ders­le­rin­de bü­yü­müş adam. Onun için o iti­ka­dı mu­ha­fa­za et­mek la­zım. 

HO­CA ONU SUSTURDU

Bir gün Erbakan Hoca yanında bir adamla bizim eve geldi. Ben de Efendi'yi bekliyorum. Benim kütüphaneyi gördüler, baktılar “Maşallah maşallah” dediler. Yanındaki adam yüzünü buruşturarak “Bu Bu­ha­ri var ya bun­da sos­yal­den hiç­bir şey yaz­ma­z” de­di. 

Er­ba­kan ho­ca çok bo­zul­du. On­dan son­ra “3 mez­hep­te se­fe­ri­lik­te na­maz­la­rı cem et­mek var. Bu Ha­ne­fi de ni­ye yok? İmam-ı Azam ni­ye böy­le ya­pı­yor?” de­di. Ho­ca mü­ba­rek adam dur­du “Ya­hu o ha­dis­le­ri İmam-ı Azam sen­den ön­ce gör­müş­tür. Sen ne ko­nu­şu­yor­sun! Her­ke­sin ken­di­ne gö­re de­li­li var, on­la­rın de­ha­sı var, iç­ti­ha­dı va­r” de­di. Onu boz­du, sus­tur­du or­da. 

Ama ya­nın­da böy­le adam­lar var­dı iş­te. Mez­hep­siz, İran­cı, Vah­ha­bi­… Adam da ne yap­sın?!

SOHBETE DAVET

Ah­met Ye­se­vi Der­ne­ği Bu ak­şam sa­at 20.00 

Ya­vuz Sul­tan Se­lim Mah, Ha­liç Cad­de­si No:66 Fa­tih/İs­tan­bul

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum
Cübbeli Ahmet Hoca Arşivi