Microsoft’taki başörtülüler

Microsoft’taki başörtülüler

Yaklaşık beş yıl önce Sabah gazetesinin manşetinde, bir grup Microsoft çalışanının toplu halde çekilen bir fotoğrafı çıkmıştı. Resimde bizim dikkatimizi çeken husus ise, başörtülü bir hanımın varlığıydı.

“Microsoft’taki başörtülü”nün bize düşündürdüklerini 15.11.03’te bu köşede yazmıştık.

Aradan yıllar geçti. Geçen sene 4 Ağustos tarihli Akşam gazetesinde, MS’ta çalışan başörtülü bir hanımla yapılmış bir röportaj yayınlandı.

Böylece Hacettepe Bilgisayar’dan mezun olup, son sınıftayken hazırladığı web sayfası üzerine MS’tan aldığı teklifle ABD’ye giderek 5,5 yıldır orada çalışan Nazan Kurt’u tanımış olduk.

Nazan Hanımın kendisiyle ilgili 26.8.07 tarihli yazımız için gönderdiği mesajı da yayınladık.

Bu arada, geçtiğimiz 11 Ağustos tarihini taşıyan Aksiyon dergisinde çıkan Mesut Çevikalp imzalı bir yazıdan öğrendiğimize göre, şu anda MS’ta çalışan başörtülü sayısının 10’a ulaşmış olabileceği söyleniyor. Kesin sayı verilemeyişi, kampüsün yaklaşık 30 bin kişinin çalıştığı çok büyük bir yer olmasından ileri geliyor olmalı.

10 sayısı, sadece merkez kampüs için söz konusu. Diğer kampüsler için elimizde bilgi yok.

10 başörtülüden üçü Türkiye’den gitme. Biri Nazan Kurt, diğerleri Fetiye Karabay ve Esra Usta. Ve Aksiyon’daki yazı, Boğaziçi mezunu Fetiye Hanımın anlattıkları üzerine bina edilmiş.

Üniversitede lisans eğitimini problemsiz tamamladıktan sonra yüksek lisansa başladığında yasak engeliyle karşılayan Karabay, çareyi, eğitimine ABD’de devam etmekte bulmuş. Bu arada, eşinin çalıştığı MS’a iş başvurusu yapmış.

Önce, dilbilimi uzmanı kimliğiyle Natural Language grubunda program yöneticisi stajyeri olarak üç ay süreyle denenmiş, başarılı bulunup program yönetic

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi