Nusret Çiçek

Nusret Çiçek

Çıkma Lastiklerle Yol Kısalır

Çıkma Lastiklerle Yol Kısalır

Ne mi de­mek is­te­dim?..        

Ara­ba­nı­zın ori­ji­nal las­ti­ği ye­ri­ne hur­da­cı­dan te­min ede­ce­ği­niz çık­ma las­tik­ler se­ni ne ka­dar uza­ğa ta­şır­sa dev­şir­me kad­ro­lar da ik­ti­da­rı o ka­dar ta­şır. 

Geç­mi­şi gö­zü­mün önü­ne ge­ti­ri­yo­rum,

 “Al­lah rı­za­sı içi­n” yurt dı­şın­dan ko­şup ge­len­le­rin kat­kı­la­rı yurt için­de­ki­ler­le bir­le­şin­ce mil­li bir he­ye­can oluş­tu­ru­yor­du.

Şim­di­ler­le öy­le­si bir he­ye­can yok.

İha­le, mev­ki ma­kam bek­len­ti­si olan­lar had saf­ha­da...

Po­li­ti­ka de­yin­ce bek­len­ti ak­la ge­li­yor...

Adam yu­mur­ta­la­rın sa­yı­sı­nı  ço­ğalt­ma pe­şin­de.

O hal­de ne bu hal?..

Şu hal... Ül­ke­de el­le tu­tu­lur bir mu­ha­le­fe­tin ol­ma­yı­şı­na da­ya­lı ola­rak, si­ya­sı is­tik­ra­rın hep­ten bo­zu­la­ca­ğı kor­ku­su ile AK par­ti ik­ti­da­rı is­ter is­te­mez yük­len­di gi­di­yor...

İşin doğ­ru­su, bu ik­ti­da­rın şim­di­lik mu­ha­le­fe­ti yok.

Sağ­du­yu­lu seç­men­de; 28 Şu­bat kad­ro­la­rı ile iş tu­tan­la­rın ik­ti­da­rı ele ge­çir­me­le­ri du­ru­mun­da es­ki­den ol­du­ğu gi­bi iş­siz­li­ğin da­ha da ar­ta­ca­ğı, pi­ya­sa­la­rın ka­rı­şa­ca­ğı, fa­iz­le­rin alıp ba­şı­nı gi­de­ce­ği en­di­şe­si var. 

En baş­ta HDP’­nin dağ­dan şe­hir­le­re sal­dı­ğı te­rör kor­ku­su...

Sa­de o ka­dar de­ğil...

Saz­cı­sın­dan, oyun­cu­sun­dan, sa­nat­çı­sın­dan, Er­me­ni­ci­sin­den, Ale­vi­ci­sin­den, ma­ka­ra­cı­sın­dan mü­te­şek­kil bir mü­ret­te­ba­tın ge­mi­yi ka­ya­la­ra çarp­tır­ma ris­ki yük­sek.

İk­ti­dar sağ­lam kad­ro­lar­la ka­im­dir, ora­dan bu­ra­dan dev­şir­me­ler­le gi­der de uz gi­der.

AK Par­ti ken­di ta­ba­nı­na ağır­lık ver­se oy ora­nı % 52’nin al­tı­na düş­mez. 

Ne var ki sa­zın te­li ile da­vu­lun tok­ma­ğı ay­nı na­ka­rat­ta bu­luş­ma­dı­ğın­dan bu oran is­ter is­te­mez fi­re ve­re­rek eri­me­le­re ne­den olu­yor... 

Ne ka­dar ya­tı­rım ya­par­san yap, ne ka­dar pro­je­ler üre­tir­sen üret so­nuç­ta ik­ti­dar ol­ma ira­de­si­ni elin­de tu­tan emek­li­si ile, ça­lı­şa­nı ile, inanç­lı­sı ile san­dı­ğa gi­de­cek. 

Son sö­zü san­dık söy­ler. 

Bü­yük bir kit­le par­ti­si... Ba­zı çev­re­le­re şi­rin gö­rün­mek için özü­ne “na­sıl ol­sa o ben­den­di­r” pe­şin­ci­li­ği akı­be­ti sür­priz­le­re dö­nüş­tü­re­bi­lir. 

Cum­hur­baş­ka­nı­nın “se­çim son­ra­sı sür­priz­ler ola­bi­li­r” sö­zü­nü ben de ya­ba­na at­mı­yo­rum. Bir­le­şik mu­ha­le­fet de bu sür­pri­zi sağ­la­ma­ya ça­lı­şı­yor...

Da­ha zor gün­ler gel­me­den elin­de­ki­nin kıy­me­ti­ni bil­mek la­zım.

Bu­gün­kü si­ya­si is­tik­rar ül­ke için bir lü­tuf... Ne var ki bu lüt­fu ba­zı­la­rı ki­bi­rin­den, ba­zı­la­rı son­ra­dan gör­me­li­ğin­den, ba­zı­la­rı da ce­ha­le­tin­den kul­la­na­ma­dı.

Ka­pı­lar ar­dı­na ka­dar açıl­ma­dı, te­le­fon­la­ra ce­vap ve­ril­me­di, kaç­tı, sak­lan­dı, bü­yük­len­di, ki­bir­len­di... En teh­li­ke­li man­tık: “A­ra­yan­lar, so­ran­lar na­sıl ol­sa biz­den, bi­zi bı­ra­kıp bir ye­re gi­de­mez­ler.”

Geç­miş­te na­sıl çe­kip git­tiy­se­ler şim­di de gi­der­ler.

Çok yer­de aday­lar oy kay­bı­na ne­den ol­muş­tur...

Ör­ne­ğin An­ka­ra ba­şı çe­ken­ler­den...

Ma­dem seç­men AK Par­ti­’ye oy ve­ri­yor o hal­de üst üs­te bir ada­ya oy ver­mek zo­run­da bı­ra­kıl­dı. Bu da de­ği­şik bir da­yat­ma...

Zo­run­lu ola­rak oy ver­di­ği­miz Gök­çek fak­tö­rü.

Bu ki­şi­nin mil­let­ve­ki­li ada­yı gös­te­ril­me­yin­ce te­le­viz­yon­la­rı do­la­şa­rak AK Par­ti le­hi­ne ba­ğım­sız bağ­lan­tı­sız pro­pa­gan­da yap­ma­ya baş­la­ma­sı dik­kat çe­ki­ci.

Her­kes so­ru­yor; bu bir sev­da mı yok­sa ge­le­ce­ğe ya­tı­rım mı? 

CHP hak­kın­da söy­le­nen­ler doğ­ru, an­cak bu doğ­ru­la­rı ak­sü­la­mel ola­cak ki­şi­le­rin söy­le­me­si ile bir baş­ka­sı­nın söy­le­me­si pek fark­lı olur­du.

Zen­gin so­nuç­ta ne­den if­las eder?

AK Par­ti yol­da ka­lır­sa çık­ma las­tik­ler­den bi­li­rim... 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Nusret Çiçek Arşivi