HASAN CELAL GÜZEL YANILIYOR!

HASAN CELAL GÜZEL YANILIYOR!


Hasan Celal Güzel'e katılmıyorum. Sayın Güzel'in tecrübeleri kendisini bu zehaba sürüklememeli.
Güzel, Aydın Doğan'ın hakiki bir Anadolu çocuğu ve Müslüman Türk olduğunu, problemin gazetelerini yöneten 68 kuşağı eski Marksistlerden kaynaklandığını söylüyor. Tabii ki de yanılıyor hem de çok yanılıyor.

Bir gazetenin sahibi, aynı zamanda onun yöneticilerini atayan kişidir. Ertuğrul Özkök'ü Hürriyet gazetesinin başına herhalde uzaylılar getirmedi. Getiren, götürme imkanına da maliktir. Bu gazeteler, Doğan'a rağmen akçalı işlere karışıyor, hükümetle Aydın Doğan arasında kavgaya sebep oluyorlarsa yapılacak iş gayet basittir, onları görevden alarak Doğan'ın Anadolu çocuğu, Müslüman Türk kimliğine uygun kişileri getirmek..

Bu, o kadar zor değil.

Güzel'in açıklamalarından sanki Aydın Doğan'ın hükümetle arasındaki bu gerilimden haz etmediği gibi bir sonuç çıkıyor. Halbuki Başbakan'ın hemen her açıklamasına aynı dozda cevap veren birinin böyle bir rahatsızlık hissi içinde olduğu söylenemez. Doğan tansiyonu düşüreceğine yükseltmeyi tercih ediyor. Yalan haber yazan, kışkırtıcılık yapan çalışanlarını tekdir edip hizaya çekeceğine onlarla aynı çizgide yürümeyi tercih ediyor.

Bugüne kadar, bu Müslüman Türk Anadolu çocuğunun gazetelerinde niçin Taha Akyol, ve Hasan Celal Güzel'in dışında muhafazakar yazarlara hayat hakkı tanınmadı. Posta'da eski Marksistler, milliyette eski Marksistler, Hürriyet'te radikal'de, CNN'de, Kanal D'de, Star TV'de hep aynı milli ve manevi değerlerle kavgalı eski Marksistler.

Marksist bir patron bile toplumun inanç ve kültür haritasına bakarak ticari kaygılarla da olsa birkaç milliyetçi-muhafazakar yazarı istihdam ederdi. Ama bu Anadolu çocuğu ilaç için bile medyasında bu ülkenin değerlerini taşıyanları barındırmamış, bulundurmamıştır.Gazeteleri ve televizyonlarında Türk'ün ve Müslümanın tüm kutsalları ile ya kavga ya alay ya da yozlaştırma var. Sanki Türkiye yi ele geçiremeyen Marsistler, ahlaksızlaştırma ve değerlerden uzaklaştırma operasyonu yapıyorlar. Ve bu yayınlara da hakiki Anadolu çocuğu Aydın Doğan sesini çıkartmıyor.Bu nasıl bir hakiki Anadolu çocukluğu sayın Güzel?

Hangi Müslüman Türk gazetelerinde gizli okul mescitleri ispiyonuna müsaade eder?
Hangi Anadolu çocuğu, türban düşmanlığını medyasının politikası haline getirir.
Hangi namuslu tüccar, işini büyütmek, servetine servet katmak, doymayan iştihasını tatmin etmek için gazetelerinde –dindarlığı-hükümeti zaafa uğratmak için bir cürümmüş gibi takdim eder.
Türkiye, yıllardır Doğan medyasının açtığı yaraları, verdiği tahribatı kapatmaya çalışıyor. Hem Müslüman Türk olacaksınız hem de en büyük zararı Müslümanlığa-Türklüğe vereceksiniz. Böyle Müslümanlık, böyle

Türklük nerede var.
Aydın Doğan sadece kazanmak, daha çok kazanmak isteyen bunun için hiçbir değer tanımayan bir işadamıdır. Dini de, imanı da, Allah'ı da, peygamberi de budur. Kazanmaktan başka hiçbir kutsalı yoktur. Çizdiği profil, Türkiye'yi bana vermezseniz size rahat vermem profilidir. Kurduğu kadro da bu maksadı en rahat gerçekleştirebilecek, bir kadrodur. Bu ülkenin Marksistleri Sovyetler yıkıldıktan sonra, Sovyetlerin tetikçiliğinden onun bunun tetikçiliğine geçtiler. Aydın Doğan(Ne kadar da Leonid Brejnev e benziyor) istese de Anadolu çocuklarıyla çalışamaz. Paradan daha yüksek değeri olanlar, para için her kutsalı çiğnemeye hazır bir iş adamıyla çalışamazlar.

Bunun için Hasan Celal Güzel'in Aydın Doğan tanımlamasına katılmıyorum. Doğrusunu geçenlerde İrfan Sönmez' yazdı. Türkiye'nin bir Kıbrıs meselesi gibi, bir Kürt meselesi gibi bir de Aydın Doğan meselesi vardır. Ve bu mesele bütün diğer sorunların çözümüne mani olacak kadar büyük bir meseledir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi