Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Tamam AK Parti’ye oy vermeyin

Tamam AK Parti’ye oy vermeyin

Oy kullanırken, insanların iki refleksi vardır. Korku ve umut..

“Def-i mazarrat celb-i menafiden evladır”, diyorsanız, korktuğunuzdan emin olmak için kime niçin karşısınız, ona bir karar verin önce.. Vereceğiniz karar efradına cami, ağyarına mani olmalı. Kaş yaparken göz çıkarmamalı, yağmurdan kaçarken doluya yakalanmamalısınız.

Yolsuzluk mu dediniz.. CHP ve MHP’nin yolsuzluklar konusunda daha temiz olduklarını mı düşünüyorsunuz..

Refah mı dediniz, Varlık vergisinin mucitlerine mi teslim edeceksiniz ekonomiyi. Derviş’e mi yoksa.

Adalet mi dediniz, harikasınız, İstiklal Mahkemeleri’nin mucidlerine adalet teslim edeceksiniz, Ergenekonun avukatlarına, yargıyı emanet edeceksiniz. Moğultay siz az gelir..

Barış mı dediniz.. İyi Esed Suriyesi size az bile.. IŞİD’i gösterecek, Esed’e razı edeceksin.. DHKP-C ile kol kola gireceksin. PKK’ya göz  kırpacaksın. İşçiler greve, üniversitelerde işgal. Herkes sokağa..

MHP’yi CHP ile koalisyon ortağı yapacaksın  HDP ile barış yaparlar değil mi.. Oh  ne ala, HDP’yi de alın koalisyona CHP, MHP, HDP, başka da kimse yok zaten.. Hadi koalisyona SP’yi de alın, parlamento dışından bir bakanlıkta Saadet’e.. Eğlenceli değil mi, hayal kurmak da parayla değil nasıl olsa..

Bakın sandığa giderken bile yemin billah edip, AK Parti’ye oy vermeyeceğini söyleyenler bile, kefaretini verip, yine gidip AK Parti’ye oy verdiklerini biliyorum ben..

Hangi sebeble olursa olsun, AK Parti’yi eleştirenler o konuda CHP, MHP  HDP’lilerin daha bilgili, daha dürüst, daha çalışkan olduğunu söylemeleri çok da  mümkün değil. O zaman niye başka yere gitsin ki.. Hem kafesteki 1 kuş, daldaki 3 kuştan daha iyidir.. Elinizde mevcut olan bir şeyi, şüpheli ve garantisi olmayan bir şeyle değiştirir misiniz..

IMF kıskacından, AB’nin baskılarından, İsrail’in ve Neoconların darbe tehditlerinden, kayıtdışı ekonominin piyasadaki manipülasyonlarından kurtulmak için bugüne kadar verilen mücadeleyi görmezden gelemezsiniz. Seçmen bu ülkeyi yeniden derin devletin, paralel yapının oyuncağı yapılsın diye, terörün Ergenekonun avukatlarına, Paralelcilere,  teröre arka çıkanlara teslim etmeyecektir..

Türkiye’nin kaybetmesi İslam dünyası, bölgemizdeki barış ve özgürlük arayanlar için hüsran olacaktır. Ben AK Parti’nin seçim başarısı ile ilgili olarak, Afrika ve Arap dünyasındaki mazlum halklar ve bölgedeki kardeşlerimizin dualarının büyük önem taşıdığını düşünüyorum.

Sonar anket sonucuna razı misiniz: AK Parti %41.8 CHP %26.2, MHP .86, HDP .04, SP-BBP ittifakı bu hesaba göre %3.1 oy alıyor. O zaman koalisyonlara hazır olun.. Herkes layık olduğu gibi idare olunacak. Tencere yuvarlanır kapağını bulur. Biz de oturur “içimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden bizi helak etme Allahım” diye yola koyuluruz. Hem zaten bize hayır gibi gelen şeylerde şer, şer gibi gelen şeylerde hayır olabilir. Bu işlerin sahibi var.. O bilir ve hüküm sahibidir. Bütün zamanların mutlak iktidarı O’nun elindedir..

Herkes yapıp ettiklerinin karşılığını görecek.. İstiyorsanız öyle olsun. Koalisyon olsun.. AK Parti, CHP ile mi, MHP ile mi yoksa HDP ile mi koalisyon kursun. Oyunuzu ona göre verin. Ya da, CHP, MHP, HDP nasıl bir koalisyon olur..

Yoksa sandığa gitmemeyi mi düşünüyorsunuz, harika!? En kötüye razısınız demek ki.. Ya da 20 tane parti var, “dostlar alışverişte görsün” kabilinden, basarsınız birine mührü.. Oyunuzu doğru kullanmazsanız, verdiğinizi sandığınız partiye değil, seçilmesini hiç istemediğiniz bir başkasının iktidarına kapı aralamış olabilirsiniz. Sadece yaptıklarınızdan değil, yapmanız gerekirken yapmadıklarınızdan da hesaba çekileceksiniz..

Karar sizin.. Bir daha düşünün isterseniz.. Selâm ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
43 Yorum
Abdurrahman Dilipak Arşivi