Prof. Dr. Namık Açıkgöz

Prof. Dr. Namık Açıkgöz

Entellere Kalsa

Entellere Kalsa

1973 seçimlerinden beri, seçimleri takip ederim ve her seçimde şunu gördüm, solcuların rezerv partisi CHP olmuştur ama her seçimde, entel-dantel solcular, oylarıyla fanteziler yapmışlar ve küçük sol-sosyalist partileri desteklemişlerdir. Hadi, kendileri o küsurat partilerine oy vererek entel-dantel bir haz alırlar ama bunların çoğu gazete yazarı ve televizyon tartışmacısıdır ve bunlara kalsa, o küsurat partileri iktidara geliyordur; bu yüzden bütün oylar o küsurat partilerine verilecektir. Bu taifenin ciddi ciddi yorumlarına bakarsan ve bu halkı da hiç tanımıyorsan binde birlik bile olmayan sol-sosyalist parti iktidara gelmiş de, oy vermeyip dışarıda kalan sen olmuşsun.

Bir zamanlar, gazeteci milletinin ağzına baksanız Türkiye İşçi Partisi (TİP), iktidara ha geldi, ha gelecekti. Arkasından TSİP ve benzeri partiler; 90’lı yıllarda da “aşkın ve devrimin partisi” olan ÖDP’nin iktidara gelmesine ramak kalmıştı. Bu entel-dantel gevezelik yapanların hepsi, yazılarında, yorumlarında, bu binde birlik bile olmayan partilere oy vereceklerini açıkça yazarlardı ama o partiler gene incir çekirdeğini doldurmayacak oylar alırlardı. Demek ki ya halkımız gazete köşelerinde yazanlara kulak asmıyordu veya küsurat partilerine oy vereceklerini söyleyenler bile o partilere oy vermeyip CHP’ye oy veriyorlardı.

Şimdi bu entel-dantellerin HDP merkezli bir projesi var. Başta Doğan medyasında çalışanlar olmak üzere bu entel-dantel gevezeler, HDP’ye baraj aşırtma gayretine düştüler. Öyle konuşuyorlar ki, HDP, değil barajı geçmek, iktidara bile gelmiş de bizim haberimiz yok.  HDP’ye hormonlu oy kazandırmak için bir bahane de buldular: HDP barajı geçerse, Ak Parti tek başına iktidara gelemez! Rakamlara öyle matematik taklalar attırıyorlar ki, Türkiye gerçeğini bilmesek, neredeyse biz bile kanacağız bu algı yönetimine. 

HDP gibi terörist örgütlerin uzantısı olan partiler (HADEP, DEP, BDP) yıllardan beri mecliste. (1991 yılında bunları meclise taşıyan partinin CHP-SHP olduğunu unutmayalım.) Bunlar öyle veya böyle meclise giriyorlar ve en son seçimlerde, bağımsız adaylarla meclise girdiler ve sayıları da az değildi. O seçimlerde Ak Parti, tek başına iktidar olacak çoğunluğu elde edemedi de mi şimdi edemeyecek?

Solcu gazeteler, HDP konusunda CHP’yi sattılar. Bunların pompaladıkları “baraj aşma gazı”, en çok CHP’yi ilgilendiriyor. Bu gazla HDP’ye gidecek oyların tamamı, CHP’nin oylarıdır.

Bu entel danteller niye ille de HDP barajı aşsın diye yırtmadık yerlerini bırakmazlar?  Bir sürü başka parti var; onlar geçsin barajı. İlle de Kürt partisi kazansın istiyorsanız, HÜDA-PAR kazansın. Değil mi ama? Diğer partilerde kullanacağınız malzeme mi yok? Mesela başka partiler barajı geçemezse, ortalık kan gölüne dönmeyeceği için mi başka partilerin değil de HDP’nin barajı aşmasını istiyorsunuz? 

Kısacası dostlar, daha dün Kürtçe klip çekmek isteyen şarkıcıya “şerefsiz” diyenlerle,  daha düne kadar KCK üzerinden kavga yapıp dersaneleri yakılanlar, şimdi belediyenin arka kapısından girerek konuşuyorlar ve PKK uzantısı hareketi, paraleller açıktan destekliyor. Entel-danteller ve paraleller el birliğiyle HDP’ye baraj aşırtmaya çalışıyor şimdi. (HDP’nin barajı aşması için kendi kalesine gol atarak çalışan biri daha var ama onu seçimden sonra söylerim.)

Dünün hasımları, şimdi hısım oldu ey Bekri Mustafa! Sen o ölüye ne diyeceğini bilirsin artık.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Prof. Dr. Namık Açıkgöz Arşivi