Ahmet Türk

Ahmet Türk

Gidişat Erken Seçim!

Gidişat Erken Seçim!

Şu an­da Ak Par­ti içe­ri­sin­de “ko­alis­yon” ve “er­ken se­çim” se­çe­nek­le­ri ade­ta bir­bi­riy­le ya­rı­şı­yor! HDP trav­ma­sı ve MHP’­nin ke­sin ret edi­şi son­ra­sı koa­lis­yon ko­nu­sun­da öne çı­kan par­ti CHP ola­rak gö­zü­kü­yor. Şu an­da Ak Par­ti ka­na­dın­da koa­lis­yon ve CHP ile koa­lis­yon se­çe­nek­le­ri­ni öne çı­ka­ran­lar var. Bun­lar  iki ge­rek­çe öne sü­rü­yor: il­ki ‘nor­mal­leş­me­’ye kat­kı­sı ola­cak ge­rek­çe­si; ikin­ci­si de, “yol­suz­luk-is­raf id­di­ala­rı ve yü­ce di­van ta­ah­hü­dü­nü” di­lin­den dü­şür­me­yen CHP’­nin ik­ti­da­ra or­tak edil­me­siy­le vol­ta­jı­nın dü­şü­rül­me­si ni­ye­ti..! La­kin CHP po­lit­bü­ro­sun­da da MHP gi­bi “er­ken se­çim”  bek­len­ti­si bas­kın du­rum­da­… CHP’­nin Ak Par­ti­’y­le koa­lis­yon kur­ma­sı du­ru­mun­da ken­di ta­ba­nı­nı kon­so­li­de et­me­de cid­di zor­luk­lar ya­şa­ya­bi­le­ce­ği­ni ön­gö­ren­ler var. Öte yan­dan CHP için­de de cid­di bir “er­ken se­çim” bek­len­ti­si olan ve bu sü­reç­te “yıp­ran­ma­ya­lım” şek­lin­de dü­şü­nen bir ağır­lık va­r… 

Ben; Ak Par­ti içe­ri­sin­de “seç­men er ya da geç ha­ta­sı­nı an­la­ya­cak ve er­ken se­çim­de bi­ze ge­ri dö­ne­cek” şek­lin­de “er­ken se­çim­”i ön­ce­le­yen ve bu is­ti­ka­met­te Cum­hur­baş­ka­nı çev­re­sin­de lo­bi oluş­tu­ran kit­le­nin de­di­ği ola­cak di­ye dü­şü­nü­yo­rum! Bu kit­le; “dış bas­kı ve­ya ser­ma­ye grup­la­rı” bas­kı­sıy­la da­hi bı­ra­kın HDP’­yi koa­lis­yon yap­ma­yı, azın­lık hü­kü­me­ti ko­nu­sun­da HDP des­te­ğiy­le yan ya­na al­gı uyan­dır­ma­ya bi­le ta­ham­mü­lü yok! 
Ne Ekersen Onu Biçersin!

Ma­lu­mu­nuz “Çö­züm Sü­re­ci” adı ve­ri­len ‘MİT-Öca­lan Mü­za­ke­re Sü­re­ci­’ne mu­ha­lif bir ya­za­rım. Ba­zı ya­zar-çi­zer ke­si­mi­nin yap­tı­ğı gi­bi “Ak Par­ti za­rar gör­me­ye” baş­la­dı­ğın­dan be­ri de­ğil, 2006 ve 2007’ler­den baş­la­yan “A­çı­lım Sü­reç­le­ri”n­den be­ri bu pro­je­ye kar­şı dur­dum. 07.04.2014 ta­ri­hin­de ka­le­me al­dı­ğım Çö­züm Sü­re­ci kar­şı­tı bir ya­zı­mı ay­nen şöy­le bi­tir­miş­tim: “Bü­yük Or­ta Do­ğu pro­je­si­nin bir par­ça­sı olan Çö­züm Sü­re­ci­’nin “HER­RO” aşa­ma­sı ta­mam­lan­mış, “MER­RO” aşa­ma­sı­na doğ­ru hız­la yol alın­mak­ta­dır! Bu MER­RO­’dan sa­de­ce Tür­ki­ye de­ğil, Ak Par­ti de pa­yı­na dü­şe­ni ala­cak­tır!”

Ak Par­ti bu se­çim­de ken­di­si­ne dü­şen pa­yı al­dı! Böy­le gi­der­se sı­ra Tür­ki­ye­’de! 

Ga­ze­te Vah­det Ge­nel Ya­yın Yö­net­me­ni Ye­ner Dön­mez ve An­ka­ra Tem­sil­ci­si Fa­tih Ak­ka­ya­’nın da dün vur­gu­la­dık­la­rı gi­bi, bu sü­reç, si­la­hı elin­den bı­rak­ma­yan PKK/HDP/ Kan­dil/İm­ra­lı dört­lü­sü­ne meş­ru­iyet ve güç trans­fer et­mek­ten baş­ka bir işe ya­ra­ma­dı! Ön­gör­dü­ğü­müz gi­bi ‘kon­jonk­tü­rel he­sap­la­r’ so­nu­cu yü­rü­tü­len bu pro­jey­le ne şid­det öte­len­di, ne de te­rör ör­gü­tü si­la­hı­nı elin­den bı­rak­tı. ‘Fır­sa­t’ di­ye pe­şi­ne dü­şü­len her şey za­man­la ‘teh­di­t’ ve ‘teh­li­ke­’ ha­li­ni al­ma­ya baş­la­dı! ‘Bö­lün­me­yi­’ hız­lan­dı­ra­cak psi­ko­lo­jik ko­puş ve sos­yal frag­man­tas­yon or­ta­mı si­ya­si ola­rak da seç­men in­din­de kar­şı­lık bul­du! 

Mil­li İt­ti­fak!

Na­sıl 2002 se­çim­le­ri “Mer­kez Sağ­”a cid­di ka­yıp­lar ya­şat­tıy­sa, bu se­çim­de ba­raj so­ru­nu ya­şa­yan par­ti­le­re cid­di ka­yıp­lar ya­şat­tı. Bun­dan son­ra­ki sü­reç ger­çek­ten ba­raj al­tı par­ti­ler için sı­kın­tı­lı­…
Zor bir se­çim sü­re­ci ya­şa­dı­lar. Biz­zat Ak Par­ti ve ta­ba­nı ta­ra­fın­dan in­saf­sız bir şe­kil­de de­zen­for­mas­yon yük­lü pro­pa­gan­da­la­ra ve ope­ra­tif mu­ame­le­le­re ma­ruz kal­dı­lar. Mil­li İt­ti­fa­k’­ın Ak Par­ti ve MHP’y­le de dir­sek te­ma­sın­da olan yü­zer-ge­zer seç­men kit­le­si “kor­ku ve kay­gı­lar­la” mo­ti­ve edil­di. Bu seç­men kit­le­si si­ya­si ik­ti­da­rın yan­lış kur­gu­la­dı­ğı “biz gi­der­sek CHP” ge­lir teh­di­diy­le, HDP’nin var­lı­ğın­dan ötü­rü ba­raj en­di­şe­si ol­ma­dı­ğın­dan ötü­rü do­ğal al­ter­na­tif ha­li­ne ge­len MHP ara­sı­na sı­kış­tı! Ne­ti­ce­de BBP-SP iş­bir­li­ği sem­pa­ti dal­ga­sı­nı oya tah­vil ede­me­di. 
Ak Par­ti eğer bu “Mil­li İt­ti­fak­”a cep­he al­ma­yıp, MHP’­yi de bu it­ti­fa­kın dı­şın­da tu­tan pa­ra­met­re­le­ri ha­re­ke­te ge­çir­me­sey­di; hem 276’ın al­tı­na düş­mez­di, hem de HDP’­nin ba­ra­jı aş­ma­sı üze­ri­ne ku­ru­lan se­nar­yo­la­rın da önü­nü ke­ser­di! 

Bu­na rağ­men BBP ve SP el­de­ki dar im­kân­lar­la tak­di­re şa­yan bir se­çim ça­lış­ma­sı yü­rüt­tü­ler. Ne­yin ha­yır ne­yin şer ol­du­ğu­nu Al­lah bi­li­r… Bu se­çim so­nu­cu hak­la­rın­da ha­yır­lı olur in­şa­AL­LA­H…

Hülasa

Bu se­çim­den ağır ha­sar alan Ak Par­ti, hâ­lâ mua­rız­la­rı­nın yan­lış­la­rı­nı say­mak­la meş­gul! İn­şa­al­lah "ir­fan"ını iyi­ce sus­tu­ra­cak kes­kin ku­tup­laş­ma ve ay­rış­ma­lar­dan me­det um­ma­yı bı­ra­kır ve seç­men ta­ra­fın­dan ile­ti­len me­sa­jın ak­si­ne dav­ran­maz. Da­ha da mü­hi­mi lü­zum­suz aci­li­yet­ler ve düş­man odak­lar ih­das ede­rek ye­ni bir ma­ce­ra­ya sü­rük­len­mez­ler!

Çün­kü aziz Tür­ki­ye ve onun şahs-ı ma­ne­vi­si; şa­hıs­lar­dan, par­ti­ler­den, ce­ma­at­ler­den, ta­ri­kat­lar­dan, bü­tün seg­ment­ler­den ve on­la­rın top­la­mın­dan da­ha faz­la ve da­ha bü­yük bir şey­dir!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Ahmet Türk Arşivi