Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Laiklik elden gidiyor, Londra cephesi düştü..

Laiklik elden gidiyor, Londra cephesi düştü..

Tüm dünya laikleri birleşin!
Hadi hep beraber: İngiltere laiktir laik kalacak!..
Büyük Britanya'da laiklik çöküyor.. Hadi İngiliz ordusu, koruyun ve kollayın rejimi..
İngiltere’den şeriatın ayak sesleri geliyor.
“İngiliz Anayasa Mahkemesi” ne güne duruyor dava açmak için..
“Genç subaylar” bu ülkede ne iş yapar?! “Batı Çalışma Grubu” gibi bir örgüt yok mu?
Mason Localarına ne oldu!
Kraliçe uyuyor mu?
İngiliz İşçi Partisi ne yapıyor?
İngiliz aydınlar, bilim adamları neden susuyor?.
İrtica geliyor irtica!
“Mürteciyi gazla yakıp, külünü yele vermedikçe, kimseye rahat yok bu dünyada!”
Bırakın CERN’i. Unutun global ekonomi krizini, ekolojik felaketleri, kasırga haberlerini.. İrtica İngiltere'yi vurmak üzere!.. Asıl global tehlike bu!
Biliyor musunuz; İngiltere'de Şeriat Mahkemeleri faaliyete geçti!
Kanadoğlu, Anayasa Mahkemesi eski Başkanı, eskisi ile yenisi ile yüksek yargı mensupları, laik ulema, ne duruyorsunuz, tüm dünya laikleri birleşin!
Haberden haberiniz olmuştur herhalde: “İngiltere'de Müslümanların yoğun olarak yaşadığı beş büyük kentte Şeriat Mahkemelerinin oluşturulduğu açıklandı. Sunday Times gazetesinin konuyla ilgili haberinde, İslâmî yasaların İngiltere'de uygulanmaya başladığı duyurulurken, mahkemelerin sadece hükümet tarafından onaylanan şeriat yargıçlarınca kurulabileceğine ve kararlarının da bölge mahkemeleri ile Yüksek Mahkeme'nin onayıyla yürürlüğe girebileceğine dikkat çekildi. Buna göre başkent Londra başta olmak üzere, Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Birmingham, Bradford, Manchester, Warwickshire şehirlerinde bölge mahkemelerinin bünyesinde hizmet verecek olan Şeriat Mahkemeleri, boşanma, aile içi şiddet, mali anlaşmazlıklar gibi sosyal konularda söz söyleme hakkına sahip olacak. Kararları bölge mahkemesi ve Yüksek Mahkeme'nin onayıyla geçerli sayılacak olan Şeriat Mahkemeleri, bir ilki oluşturuyor. Times, Şeriat Mahkemelerinin sisteme resmen konulmasının ardında, Müslüman toplumlar arasında daha önce de yapılan uygulamanın resmi denetime tabi tutulması arzusunun bulunduğunu yazdı. Gazete, daha önce Şeriat Mahkemeleri adıyla halk arasında faaliyet gösteren yapıların aldığı kararların resmi hukukta hiçbir yeri bulunmadığını hatırlattı. Şeriat Mahkemelerinin kararlarının uygulanması için Müslüman davalı ve davacının her ikisinin de rızasının gerektiği kaydedildi. Gelecek dönemde Glasgow ve Edinburgh'da iki Şeriat Mahkemesinin daha kurulmasının düşünüldüğünü yazan Sunday Times, uygulamanın başlatılmasıyla ilgili ilk önerinin bundan 7 ay önce Anglikan kilisesi lideri Canterbury Başpiskoposu Rowan Williams tarafından ortaya atıldığını da hatırlattı. Bu görüşe ilk destek verenlerden biri de İngiltere'de Adalet Bakanlığı müsteşarı yetkileriyle donatılmış olan Lord Phillips oldu. Phillips, şeriat hükümlerinin medenî hukukla ilgili konularda ve mali anlaşmazlıkların çözümünde kullanılmasının mümkün olduğunu belirtmişti. Bazı çevreler ise Şeriat Mahkemelerinin kurulmasının ülkede hukuk sistemine paralel ikinci bir hukuk sisteminin doğmasına neden olabileceğine dair endişelerini dile getiriyor.” Haberi Londra'dan, AA geçiyor.
Laik bir cumhuriyette “çok hukukluluk” olur mu kardeşim.. Bu laik rejimin kendini şeriata boğdurması değil de nedir!? AA bu haberleri nasıl geçiyor!. CHP derhal, İngiltere'nin AB'den ihracı için girişimlere başlamalı, Sosyalist Enternasyonel'i toplantıya çağırmalı...
Olacak şey değil.. Amerika'da Beyaz Saray'da iftar sofraları kurulmuş yine.. Amerika'da bazı eyaletlerde de Şeriat Mahkemeleri faaliyet gösteriyormuş..
Diyorlar ki, Avrupa Anayasasının gelip tıkandığı yer, AB'nin Fransız tipi laikliğe geçmesi değil, Fransa'nın laiklikten vazgeçmesi ile ilgili imiş..
Hani eşitlik var ya, eğer AB laik olacaksa AB ülkelerindeki diğer dini toplulukların kendi evrensel cemaat örgütlerini kurmaları ya da varsa oraya entegre olmaları sözkonusu imiş..
Hani bizimkiler, “Laiklik olmadan cumhuriyet, cumhuriyet olmadan demokrasi olmaz” diyorlardı ya. İngiltere'de laiklik de yok, cumhuriyet de, ama demokrasi var.
Anglikan kilisesi İngiltere'nin resmi kilisesi. Kraliçe de kilisenin başı sayılıyor..
Fransa'nın tümü de laik değil aslında. Mesela AİHM'nin olduğu Strasbourg laik bölge değil, kontrat bölgesi..
AB'nin başşehrinin de içinde bulunduğu Belçika da cumhuriyetle yönetilmiyor. Brüksel laik de değil.. Demokrasi ülkelerinin birliğinin başkentinde de demokrasi var ama, cumhuriyet ve laiklik yok!
Bizim ulusalcıların önce Fransa'dan başlaması gerek.. Fransa'ya gidip “Fransa laiktir laik kalacak” diye yürüyüş düzenlemeleri gerek. Çünki Fransa'nın hâlâ önemli bir bölümünde laiklik yok.. Ardından Türk laikleri AB'yi kurtarmak için Belçika'ya gitmeli. Oradan Manş'ı geçip İngiltere'ye..
Hani hep AB'nin dediği oluyor ya, laiklik konusunda önce AB ülkelerini kurtarmak gerek ki, Türkiye kurtulsun!
ABD'nin de bu konuda kötü bir örnek olduğu için Türk laikleri tarafından uyarılması gerek..
Ah! Ah.. Avrupa'nın bir Atatürk'e ihtiyacı var, ama ne yazık ki, artık böyle bir şansları yok..
İşte bu laikçi saltanatın sonu demektir..
Laikler şimdi içmesin de ne yapsın! Hani bu zıkkım neşelenince de içiliyor, efkar basınca da, boş kalınca da!. Ama siz bir de içki yasağı koyarsanız ne olacak bu Moda cemaatinin hali.. Selâm ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi