Erbay Kücet

Erbay Kücet

Birlik'te İftar

Birlik'te İftar

Birlik Vakfı’nın Sultanahmet’te 36 yıldır devam ettirdiği iftar geçtiğimiz 11 Haziran Cumartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. TBMM Başkanı Sayın İsmail Kahraman’ın da bir konuşma yaptığı iftarda davetliler için ayrılan çadır dışında dış mekânda yer bulunamadı.

Gönül dostlarımızın sofrasında gözüme ilişen bakan ve milletvekillerimizden yer bulabilenlerin mutlulukları yüzlerinden okunurken, Niğde Birlik Vakfı’nın çiçeği burnunda başkanı Mahmut Selim Albayrak ve ekibini tebrik etmek istiyorum. Uzak mesafeleri yakın ederek iftar davetine icabet eden ama yer bulmayan dostlarımızın gülücüklerinden ‘Önemli değil, biz Cumhurbaşkanımızı ve Meclis Başkanımızı yakından görelim yeter’ tarzı ifadelerine de şaşırmadım. Gönüllülüğün o akşam çok güzel örneğini halleriyle gösteren Niğdeli gençlerimizi Birlik Vakfı Ankara Başkanı Muhittin Bal’ın 18 Haziran’da Ankara’da verilecek iftara davet etmesi de bir o kadar hoş bir davranış olarak hafızalarımızda yer aldı.

Kuruculuğunu yaptığı vakfın bugün ülke genelinde farklı simaların güzel düşünceleriyle hizmet etmesi karşısında memnuniyetini ifade eden TBMM Başkanı Sayın İsmail Kahraman akşam namazını eda ettikten sonra yaptığı kısa konuşmasındaki “Türkiyemiz çok güzel günlere gidiyor. Dışarıda büyük itibarı, içeride büyük gelişmesi var. Ne yaparlarsa yapsınlar vazgeçmeyiz" cümleleri bol alkış alırken, Sayın cumhurbaşkanımızın dünya lideri olduğuna vurgu yaptığı anlarda çadırın dışından da alkışlar eksilmeden devam ediyordu.

Sayın İsmail Kahraman konuşmasına Mithat Cemal Kuntay'ın ‘Eğilme’ şiiriyle giriş yaparken "Eğilmedik, yürüdük, dik olduk. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi diklenmeden yürüdük" dedi.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’da gönül zenginliğinin önemli olduğuna vurgu yaparak Suriye ve Irak'taki çatışmalardan kaçan mülteciler konusunda ‘Bize bir yerlerden yardımlar gelecek de ondan sonra yapacağız' diye düşünmedik tam aksine 'bizde ne var biz verelim' dedik. Biz devletin bütçesinden 10 milyar doları aşkın verdik ama sağ olsun sivil toplum örgütlerimiz, belediyelerimiz de en az bir o kadar da onlar verdiler. Niye? Çünkü bu milletin mayasında İslam var." Sözlerin ayakta alkışlanırken, iftar sofrası etrafında kendilerini gönüldaşlarıyla bir araya getirdiği için Birlik Vakfının başkanına ve ekibine teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

Birlik Vakfının özlenen yeni neslin yetişmesine sağladığı katkıların, "Yeni Türkiye’nin inşası hareketinde öncü ve önemli bir rol oynağını ifade ederek, "Bu hizmetlerin gerçekleştirilmesinde birikimiyle, maddi katkılarıyla, manevi destekleriyle emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Ebedi aleme irtihal etmiş olan tüm büyüklerimizi, kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Peygamberimiz 'yarım hurma ile de olsa cehennem ateşinden korunun' buyuruyor. Bu sebeple bir Müslüman, 'durumum iyi olduğu zaman' veya 'şu seviyeye geldiğimde hayır yapacağım' gibi bir düşünceyle bu meselelere yaklaşamaz. Bilakis yarım hurma bile olsa infak ederek, paylaşarak kendini ateşten korumanın yollarını arar. Bizim kültürümüzde zengin, altınları, arabaları, maddi imkânları çok olandan ziyade gönlü geniş olandır." diyerek konuşmasını sürdürdü.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erbay Kücet Arşivi