Celâlettin Yünel

Celâlettin Yünel

‘Cumhuriyet’ Yozgat’tan elini çek!

‘Cumhuriyet’ Yozgat’tan elini çek!

"Yozgat’a gelir gelmez, Cumhuriyet ekibi olarak birbirimize baktık... İlk sorduğumuz soru, “Alkollü mekânlar kapatılmıştı, nerede bu mekânlar?” oldu. Bir kentte illa ki bir alkollü mekân bulunurdu. Ama yok!

*

*

Temelleri 1966’da atılan, 1972 yılında faaliyete geçen ve 2004 yılına kadar da yılda 10 milyon litre bira üreten Yozgat Tekel Bira Fabrikası da “özelleştirmeye” kurban edilmiş.

*

*

Cumhuriyet’in Yozgat’ta olduğunu duyan mekân sahipleri, birer birer dertlerini anlatmaya başladı. "

***

Yozgat'ın dertlerini dinlemeye değil içmeye giden Cumhuriyet gazetesi ekibinin Yozgat üzerinden hükümete yüklenme planını bir Yozgatlı olarak kınıyorum.

 

***

Yozgat'ı içki sofranıza meze yapamazsınız beyler(!) Yozgat öyle canınız sıkıldığı zaman hadi bir şeyleri bahane edip hükümete yüklenelim de payımızı alalım dediğiniz yerlerden değildir! Zamanında övünerek dalga geçtiğiniz "Girişi birahane çıkışı kerhane" olan Yozgat'ın şuanda gelişmekte olan durumuna öyle kafanıza göre pranga vuramazsınız.

***

Yozgat'a gitmişken keşke diğer esnaflarında derdini dinleseydiniz. "Sıfır promil" Yozgat demek kolay bir de size asıl dertlerini anlatacak esnaftan "Sıfır dert" var mı yok mu öğrenseydiniz. Ayrıca OHAL kapsamında kapatılan bu içkili mekanların kapatma nedenini iyi okusaydınız keşke!

 

***

 

Ayrıca yapılan haberin içeriğinde geçen "anne-kadın" metaforu üzerinden çarpıtma uygulanarak mağdur edebiyatı yapılması çok yakışıksızdır. "Anne-kadın" metaforunu pavyon ve bar gibi mekânlar içinde bir mağduriyet teşkil ettiğini yazmanız da gerçekten de toplumdan ne kadar uzak olduğunuzu gösteriyor. Sanırım bu haberi de kapatılmasından üzüntü duyduğunuz mekanda kaleme aldınız çünkü bu kadar çarpışık manaları bir haber içinde kullanmanız imkansız.

 

***

‘KADINLAR HEP MAĞDUR’ başlığının altında vermiş olduğunuz, "Bir kadın mekân sahibi daha, Günay Karacabey de kapatılma gerekçesine tepki gösteriyor. Valiliğe, “OHAL bir tek Yozgat’ta mı var?” diye soruyor. “Kadınların bu noktada da mağdur edildiğinin” altını çiziyor."" ne alaka diye sormadan edemeyeceğim? Vesselam…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Celâlettin Yünel Arşivi