Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Trump’a hazır olun..

Trump’a hazır olun..

Kamuoyu araştırmaları eşit gösteriyor: % 46 - % 46, Liberaller % 7, Yeşiller % 2.. Sonuç küsuratla belli olacak. Kim kazanırsa kazansın rahat bir dönem geçirmeyecek..

Suriye istihbaratının elinde, ABD askerlerinin, Deyr-ez Zor yakınlarında ordu mevzilerine düzenlenen bombardıman öncesinde IŞİD militanlarıyla görüşme yaptığını gösteren kayıtlar olduğu belirtildi. Ankara’yı DAEŞ ile ilişkilendirmeye çalışanların kendi karanlık ilişkileri deşifre oldu bu arada.. Güya DAEŞ’e karşı PYD’yi destekliyordu bunlar değil mi. Anlayacağınız “Tavşana kaç, tazıya tut” diyorlar.. Bu bahane ile bölgeye yerleşmeye çalışıyorlar. Yoksa ne Kürt, ne de Selefi dostu bunlar.. Ama birileri de göz göre göre bu kirli oyuna alet olabiliyorlar..

Bizim için ikisi arasında pek de fark yok. Biri havuçla, öteki sopa ile önce sağmaya, sonra kasaba götürecek.. Bizi “uysal koyun” görüyorlar ya!

Bizim Dr. Ramazan Uçar’ın bir narkoz teorisi vardı. Bizi narkozlayıp yapacak bu iş, yani şoklama ile, ötekisi DAEŞ usulü.. Ölümlerden ölüm beğenmek gibi, ya da demokratik bir şekilde celladını seçmek gibi bir şey bu. Zaten bir “derin Amerika” var. O da seçimle gelmiyor.. Bu seçilenler rutin işleri tedvire memur.. 

Amerika, İngiltere, Fransa, Çin ve Rusya seçimleri bütün dünyayı ilgilendiriyor. Çünkü bunlar Güvenlik konseyinin 5 daimi üyesi ve veto yetkisine sahipler.. Kenan Evren’in 5’li çetesi gibi bir şey yani.. Bunlar dünyanın jandarması..

ABD dünyaya nizam vermeye kalksa da, artık eski gücü yok.. Bundan sonra da gelen günler geçen günleri aratacak..

Rotschild ailesi Nevada’da kendilerine, iş ortakları ile yeni bir ticaret ve sanayi üssü kuruyormuş, ama öte yandan California’dan gelen haberler hiç de iç açıcı değil.. ABD’deki ‘Yes California!’ hareketinin lideri Louis Marinelli, eyaletin ülkenin geri kalanından ayrılması konusunda referandum organize etmeyi planladıklarını açıkladı. Belli sermaye grupları ABD’yi terk etmeye hazırlanıyor..

Clinton seçilirse daha yumuşak bir çözülme yaşarlar, Trump gelirse çözülme ani ve daha şiddetli olur sanki..

Trump’un niyeti sözlerinden ve gözlerinden okunuyor, Clinton, ağuyu altın tas içre, bala karıştırıp sunuyor.. Trump şimdi esip gürlüyor ama, reel politik onu da ehlileştirecek.. Ama şu var, ondan cesaret alan, bu sonucu fırsat bilen Siyonistler, Evangelistler saldırılarını daha da artırabilirler.. Şahinlere gün doğar. Bu sonucun Avrupa’ya yansıması daha da kötü olur. Şahinler, İslam’ın ılımlısına da, radikaline de karşılar.. Yani Gülen’i de istemezler.. Yani Trump’un adamları Havuç’çu değil, sopacı!

Hatta Trump Paralelcilerle birlikte, bu projeye destek veren ABD’deki lobiye de saldırabilir.. Bu konuyu iç politika meselesi haline getirebilir. Onun için Gülen’in bir an önce kovulmadan, gönderilmeden ya da içeri tıkılmadan kaçması gerek.

Trump’un ABD’si artık göç edilen ülke değil, kaçılan ülke olacak. Trump dönemi Amerikan rüyasının sonu olur..

El Cezire televizyonu program yapımcılarından, Dr. Faysal El Kasım’ın sosyal paylaşım siteleri üzerinden paylaştığı söylenen bazı sorular gönderildi e-postama. Bu ‘çok masum sorular’ başlığını verdiği sorular şöyle:

1- Neden otuz yıldır ‘Amerika’ya ölüm’ diye bağırdıkları halde Guantanamo’da hiçbir İranlı Şii bulunmuyor?

2- Amerika; neden İran’la bağlantılı grupları, Irak ve Suriye’de İran destekli militanların işlediği katliamlara karşın terör listesine almıyor?

3- Neden ABD insansız uçakları Yemen’de Ensaru’ş Şeria’yı bombalıyor da Husi’leri bombalamıyor?

4- Fransa neden Hizbullah’ın terör listesine sokulmasını engellemekte ısrar ediyor?

5- Batı neden Afganistan’dan Somali’ye Mali ve Yemen’e kadar hiçbir yerde Sünni İslami yönetimin hakim olduğu bir devlet kurulmasına izin vermiyor da buna karşılık Şii İran’a Körfez’de büyük güç olma izni veriyor?

6- Neden Şii İran’a ‘hayır işleri’ kisvesi altında Afrika’ya uzanması izni veriliyor da Sünni hayır kurumları engelleniyor?

Düşünmek ibadettir ya, düşünmek gerek.. Sahi İngiltere dışişleri bakanı durup dururken, bayram değil, seyran değil niçin geldi Ankara’ya.. “15 Temmuz” için “geçmiş olsun” demeye mi, ya da, FETÖ hakkında darbe girişimi ile ilgili bilgi paylaşmaya mı? Mesela İngiltere’deki paralelcilerin iadesi konusunda ne düşünüyor sayın bakan. Mesela İngiltere istemezse, Kanada, Avusturalya, Yeni Zelanda, Güney Afrika, hatta Mısır, hiçbir Commenwalth ülkesi Gülen’e sığınma hakkı veremez.

İngiliz dışişleri bakanı darbe gecesi Kıbrıs’taki askeri hareketlilik hakkında bilgi vermeye gelmiş olabilir mi? Belki Muhsin Yazıcıoğlu suikastı konusunda bilgi vermeye gelmiştir..

Clinton siyaset bilimi ve hukuk okumuş. Eski bir Başkan eşi. Daha önce Obama’ya karşı adaydı. Clinton öğrenci iken Cumhuriyetçi idi, sonradan Demokrat.

Trump, askeri okuldan ayrılıp işletme okumuş zengin bir iş adamı. “Başkan olursam camileri kapatırım”, “Fransa’daki saldırılara çözüm bireysel silahlanmadır”, “Suriyelileri geri göndereceğim”, “Müslümanları sınırdışı etmek, onları takip için veritabanı oluşturarak fişlemek ve özel kimlik kartı” gibi radikal söylemleri vardı.

Göreceğiz bakalım. Trump daha hızlı ve daha yakıcı bir sürecin temsilcisi olabilir. Clinton ise daha yumuşak ve daha zamana yayılmış bir süreç. Görelim Mevla’m neyler. Selam ve dua ile. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi