Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

ABD’den sonra sırada Hollanda var!

ABD’den sonra sırada Hollanda var!

Bu arada; Anayasa referandumu ile birlikte biz de AB üyeliğini oylayalım.. “İlişkileri dondurmak”tan söz ediyorlar.. Keselim gitsin! Tak sepeti koluna, herkes kendi yoluna!.. Fazla naz aşık usandırır.. Elinizden geleni arkanıza koymayın. “Yeni bir dünya kurulur ve Türkiye o dünyada yerini alır”. Sadece küçük bir hatırlatma: “Son pişmanlık fayda vermez”. Zaten fazlası ile can sıkıcı, çekilmez olmuştunuz.

ABD seçimleri tamam. Şimdi sıra Hollanda’da.. Aşırı sağcı, ırkçı Hollanda Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders, 4 ay sonraki seçimden zaferle çıkması halinde camileri ve İslam okullarını kapatacağını açıkladı.. Şaka değil, sıradan bir parti de değil bu parti. İktidara oynuyor. Karşısındaki rakibi liberal parti.. Onlar da eşcinsel evliliği savunuyor, uyuşturucu kullanımına karşı çıkmıyor.. Her iki parti de % 30 gibi bir oy potansiyeline sahip. Ama anketler ırkçıların az farkla da olsa önde gittiğini gösteriyor. 3 grupta “diğer”leri var. Onlar da yaklaşık % 30’luk bir blok yapıyor..

Batı Liberalizmden uzaklaşıyor, daha muhafazakâr ve daha ırkçı bir çizgiye savruluyor. Yabancı düşmanı, İslamifobik bir topluluğa dönüşüyor..

ABD’de ve batıda en büyük sorunların başında ailenin dağılması var.. Cinsel özgürlük adı altında aile çözülüyor. Daha şimdiden neredeyse üç çocuktan biri babasını tanımıyor.. Homoseksüel ve lezbiyen ilişkiler ensest ilişkiler sınırına dayanmış durumda. Eşcinsel evlilikler olağan karşılanıyor. Alkol sıradanlaşırken esrar ve eroin de artık normalleşmeye başladı.

ABD’de de başkanlık seçimleri ile beraber 9 eyalette belli bir yaşın üzerindeki kişilerin belli miktarlarda Marihuana bulundurmasının serbest bırakılması ile ilgili oylama yapıldı. California, Massachusetts ve Nevada’da yapılan oylamada Marihuana tüketimi ve satışı serbest bırakıldı. Florida, North Dakota ve Arkansas’ta ise Marihuana’nın doktor raporu ile kullanılmasına onay verildi.

Batıda çocuklar tarafından kabul edilmeyen geriatrik engelliler, giderek ekonomiye daha fazla yük oluşturmaya başladı. Sosyal uyumsuzluk yaşayan psikolojik sorunlar yaşayan sahipsiz çocuklar, geriatrik engelliler ve diğer engellilerle birlikte 5 kişiden bir kişi batıda engelli kategorisinde.. Ve tabi herhangi bir ülkedeki terörden daha fazla can alan intihar vakaları..

Amerikan seçimlerinde taşra ve şehir çarpıştı. Aydınlarla halkın kendi arasında kozlarını paylaşması da diyebiliriz buna.. Kadın-erkek, okumuş-eğitimsiz, zengin-fakir, gençler ve yaşlılar, zenciler ve beyazlar, dindarlar ve laikler.. Dini, mezhebi, etnik, ideolojik, politik, felsefi, vicdani tüm farklılıklar seçimde kendilerini anladıklarını düşündükleri adaylara ve partilere yöneldiler. Daha çok da, en çok çekindikleri, korktukları partilerin karşısındaki partiye oy verdiler.. İngiltere’de  Brexit’de “AB’den çıkalım” diyenlerin ABD’deki uzantısı Trump’a gitti. Bu kriz Avrupa’nın ortak krizi ve bundan sonra da bir şekilde kendini dışa vurmaya devam edecek.. Daha doğrusu bu kriz Kapitalizmin, Liberalizmin, Laisizmin, “Tarihin sonu” dedikleri batı değerler sisteminin krizidir.! Batı Demokrasisinin krizidir.. Bu sistem çözüm üretmiyor, kriz üretiyor.. Ekonomik sistemleri, sosyal, siyasal, kültürel, toplumsal hayat tarzı, hukuk düzenleri, uluslararası sistemleri hepsi aynı şekilde kriz üretiyor.. MÜSİAD fuarının açılışında da başkan buna atıfta bulundu: “İlaç satmak için hastalık üretiyorlar”. Erdoğan da bu felaket konusunda son derece açık ve net konuştu.. Bize akıl veren batı siyasasının durumunu ironik bir dille eleştirdi, onların yerli işbirlikçilerine de göndermelerde bulundu..

Evet, bunlar, “Biz ıslah edicileriz diyorlar, ama biz biliyoruz ki, bunlar bozguncuların ta kendileridir”. Ve bunlar “Laf ile verirler âleme binlerce nizamat, bin seyyie bulunur hanelerinde.”

Kalifornia bu seçimde Clinton’un kalesi idi. En fazla delegeyi onlar gönderdi. Sosyal medyada ABD’den ayrılma kampanyası başlattı. Kaliforniya dünyanın en büyük 6. ekonomisi. Kaliforniyalılar #CalExit diye bir hareket başlattılar. Eyaletlerinin ABD’den ayrılmasını istiyorlar. #CalExit hareketine Los Angeles, Dan Diego, San Francisco gibi şehirlerden de destek geldi. “Trump benim başkanım değil” sloganları ile insanlar sokaklara döküldü..

Amerika’da eskiden gelen bir “NAR / New African Republic” hareketi var.. Zencilerin bağımsız bir devlet kurma fikri yeni değil..

Şimdi gözler Hollanda’ya çevrilecek. Hollanda’da aşırı sağcı, ırkçı Özgürlük Partisi›nin (PVV), Mart 2017 seçimlerini kazanması durumunda ülkedeki cami ve İslam okullarını kapatacağını açıklaması batıda yükselen ırkçılığın ilk zaferi olacak. Ardından Almanya, Fransa, İtalya’da bunun yansımalarını göreceğiz. PEGİDA’ya gün doğacak bu arada.

Başbakan Mark Rutte, aşırı sağcı partinin seçim bildirgesinin, “hukukun üstünlüğüne yönelik bir tehdit” olduğunu söylese de kamuoyu yoklamalarına göre 1. parti olan Geert Wilders liderliğindeki PVVşimdiden iktidarı devralmaya hazırlanıyor. “Hollanda bizimdir, bizim kalacak” başlıklı bildirgesinde Wilders, önceliklerinin “İslami hareketlerin kontrol altına alınması, bütün cami ve İslam okullarının kapatılması, kamusal alanda başörtüsü ve diğer İslami simgelerin yasaklanması olduğu” vurgulandı. Ve “Müslüman mültecilere sınırlarını kapatacaklarını, uyumsuzların ve suç işleyen çifte pasaport sahiplerinin sınır dışı edileceğini” söyledi.

Wilders “Hollanda’nın AB üyeliğinden ayrılmasını, kültür ve sanata parasal desteğin kesilmesini, asker ve polise fazladan bütçe ayrılmasını” da savunuyor.

Evet, Obama gidecek, yerine Trump gelecek. Ağlasın Gülen, onun himmet ehli ve PKK. Ağlasın İran ve DAEŞ. Ağlasın Esad ve Gezi cemaati.. Ağlasın Graham Fuller ve şürekası..

İsrail düşünsün, Almanya, Japonya, Çin, Sisi düşünsün bundan sonra ne yapacaklarını. PYD düşünsün. Siyasi emellerini ve şahsi çıkarlarını ABD ile tevhid edenler düşünsün.. Hele bir de şu Hollanda seçimleri olsun. Sahi hiç kimse yok mu, şu bahtı kara maderi olan “hasta adam” Europe’yi neo nazilerin, faşistlerin elinden kurtaracak.. 

Sahi yıllarca özgürlük şarkıları söyleyeceksin, aleme demokrasi dersi vereceksin, sonra da gidip kendi evinde iktidarı faşistlere vereceksin.. Olmaz olmaz deme, olmaz olmaz.

Selam ve dua ile.. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi