Mehmet Şeker

Mehmet Şeker

Yıpratmamaya ordudan başladık

Yıpratmamaya ordudan başladık

Hocam, Aktütün Karakolu'nda 17 askerimizi şehit eden PKK'lıların saldırı hazırlıkları bir ay boyunca casus uçaklar sayesinde dakika dakika izlenmiş. Silahları katırlarla taşımışlar. Görüntüleri televizyonda seyrettik... Bunun üzerine Genelkurmay Başkanı bir basın toplantısı düzenledi ve bu konulara ilişkin bilgileri sızdıranlar ile o gizli bilgileri kullananlar hakkında adli işlemler başlatıldığını söyledi. Çok sinirliydi konuşurken. Şimdi benim kafam karıştı. O görüntüleri yayınlamak mı suç, yoksa...

— Lafı uzatma Çekirge! Askerimizi yıpratmayalım! Ordu bizim gözbebeğimiz!


* * *
İşkenceye sıfır tolerans denmesine rağmen bir gencimiz işkence yüzünden hayatını kaybetti. Cezaevlerinin durumu nedir Hocam?

— Tek olayı genellemek doğru olmaz. Nitekim ülke tarihinde ilk defa devlet bu cinayet dolayısıyla özür diledi. Cezaevlerini yıpratmayalım!


* * *
Hocam, araştırmacı gazeteci Uğur Dündar ve ekibinin ve o yöntemle çalışan diğer programcıların, yıllar boyunca yaptığı yıldırım baskınlar sayesinde, merdiven altı üretimlerin sağlıksız şekilde yapıldığı, toplum sağlığını tehdit eden gıda maddelerinin piyasaya fütursuzca sürüldüğü defalarca ortaya serildi. Bu tür uygulamalar caydırıcı bulunmuyor olmalı ki merdiven altı tabir edilen üretimler devam ediyor.

— Üreticilerimizi yıpratmayalım Çekirge!


* * *
Polis önüne gelene dayak atma yetkisine sahip midir Hocam? Daha geçenlerde saldırı sonucu yaralanıp kucağında şehit olan polis eşini toprağa veren ve kendisi de polis olan kadın bile, kardeşleriyle birlikte şehitlikten dönerken, Vatan Caddesi üzerinde polisler tarafından dövüldüler.

— Çekirge, belli ki yanlışlık olmuş. Polisimizi yıpratmak doğru değil!


* * *
Hocam, galiba müşteri velinimetimizdir anlayışı kaybolmuş artık. Alışveriş yaparken dikkat ediyorum, kimi esnaf müşterisini kandırmak için...

— Esnafı yıpratacaksan hiç ağzını açma Çekirge!


* * *
Hocam okullarda...

— Eğitim camiamızı yıpratmak için söze başladığını sezer gibiyim Çekirge!


* * *
Efendim doktorlar...

— Sağlık camiamıza laf söyletmem Çekirge! Yıpratamayız!


* * *
Ama Hocam...

— Uzatma Çekirge!


* * *
Hocam ben diyorum ki...

— Bak, sözümü dinle! Yıpratmak yok! Uzatmak yok! Bir uzatırsın, iki uzatırsın, üçüncüde kısaltırlar Çekirge!


* * *
Tamam, anladım Hocam. Kimseyi yıpratmayalım... Yalnız, böyle böyle vatandaş yıpranıyor, bütünüyle ülke yıpranıyor, haberiniz olsun... Bu arada hiddetle öğüt verirken, yoldaki köpek pisliğine bastınız Hocam... Söylemeye çalıştım ama sözümü kestiniz, dinlemediniz.

— Hay aksi! Ben de ayağımın altındaki o yumuşaklık neydi diyorum! İnsan âmâ olunca... Kim temizleyecek şimdi bu pisliği?


* * *
Son durumu açıklamak için bilgi notu: Çekirge o pisliği temizlemeyi düşünmüştür lakin aldığı derslerden dolayı, hocasının ayakkabılarını yıpratmaktan çekindiği için dokunmamıştır.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Şeker Arşivi