Abdulkadir Özkan

Abdulkadir Özkan

ABD’ye verilecek cevap İncirlik’ten çıkarmaktır

ABD’ye verilecek cevap İncirlik’ten çıkarmaktır

Yıllardan beri PKK terör örgütü ile boğuşmamızın arkasındaABD olduğunu bilmeyen kaldı mı? Saddam ve elindeki biyolojik, kimyasal silahlardan bölgeyi kurtarmak adına Irak’ı işgal eden ABD’nin burada Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi oluşturduğunu söylemek yanlış bir değerlendirme midir? Bugün Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’nin bağımsızlık referandumuna gitmesi ile bölgenin giderek gerginleşmesi ve bir çatışma alanı haline gelmesinin sebebi ABD değil mi?Suriye ’de 7 yıldan beri yaşananların sorumlusu tek başına Suriye yönetimi mi? Suriye yönetimi bunca zamandır sürdürdüğü katliamın cesaretini kimden alıyor? Bu soruya verilecek ilk cevap Rusya olabilir ama Suriye’yi karıştıran ve bu fitili ilk ateşleyen ABD olmadı mı? Rusya da baktı ki, Suriye’de etkinliği elden gidiyor, ülkeye ABD tek başına hâkim oluyor sahada o da yerini almadı mı? Kısacası, Suriye’de ABD ile Rusya arasında bir mutabakatın olduğu açıkça görülmüyor mu? Bu arada Irak’tan sonra Suriye’de de PKK’nın Suriye kolu YPG ’ye bir alan açmaya ve sonucunda Irak’takine benzer bir bölge oluşturmak için Türkiye’nin tüm itirazlarına rağmen bildiği yolda yürümekte ısrar etmiyor mu? Netice itibariyle bölgeyi sürekli çatışma alanı haline getiren, milyonlarca insanın hayatını kaybetmesi, milyonlarcasının ülkelerini terk ederek başka ülkelere göç etmek zorunda kalışlarının önemli sorumlusu ABD değil mi?

Kısacası bölgemizde yaşanan tüm olumsuzlukların başrolünde ABD’nin olduğu açıkça ortada değil mi? Tüm bunları bilinmeyenlerin bilinmesi için sıralıyor değilim. Bölgemizin ve ülkemizin huzura kavuşmasının ilk şartının ABD denen işgalci gücün bir an evvel ülkemizden, daha sonra da bölgeden uzaklaştırılmasının şart olduğunu vurgulamak için sıralıyorum. Bunca olaydan sonra hâlâ ABD’nin dost ve müttefikliğinden söz etmenin anlamı yoktur. Olsa olsa kendi kendimizi kandırmak anlamına gelir.

Kaldı ki ABD’nin ülkemize yönelik düşmanca tavırları sadece Irak ve Suriye’de yaptıklarından ibaret değildir. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İncirlik Üssü’nün darbecilere destek vermek için kullanıldığı da biliniyor. ABD Türkiye düşmanlığını artık içimizdeki maşaları eliyle de yürütüyor. Bu arada son olarak ABD’nin İstanbul Konsolosluğu’nda çalışan bir Türk vatandaşının FETÖ işbirlikçisi olduğu tespit edilerek hakkında tutuklama kararı alınınca buna misilleme olarak ABD’nin Türk vatandaşlarına kapıları kapatmasının bu düşmanlıkla ilgili olduğunu söylemek yanış olur mu?

Cumhurbaşkanımızın ABD ziyareti sırasında yaşananlar ve Cumhurbaşkanımızı korumakla görevli korumlar hakkında dava açılması ve bu dava çerçevesinde yaşanan tutuklamalar, bunun da ötesinde bir eski bakanımıza tutuklama kararı çıkartılması düşmanlık değil midir? Bu noktada insanın aklına ilk gelen şey Türkiye’de yargının ABD konsolosluğunda çalışan bir Türk vatandaşına tutuklama kararı çıkması üzerine vize yasağını devreye sokanlara ‘biz niçin daha işin başında benzer yasağı hayata geçirmedik’ sorusu oluyor. Çünkü biz sessiz kaldıkça ABD tarafının küstahlıkları sınır tanımaz bir hâl alıyor. Buna ciddi bir karşılık verilmesi gerekiyor. Bu karşılık ise öncelikli olarak İncirlik Üssü’nün kapatılması ve ABD’lilerin buradan çıkartılması olmalıdır.

ABD, ya dost gibi davranmalıdır, bunu yapmıyor, yapmıyorsa bizim hâlâ ABD’yi dost ve müttefik olarak nitelendirmemizin aleyhimize çalıştığını görmek durumundayız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulkadir Özkan Arşivi