Elif Nisa

Elif Nisa

İbret Verici İşaretler

İbret Verici İşaretler

"Sizin yaratılışınızda ve (Allah'ın) yeryüzünde yaydığı canlılarda, kesin olarak inanan bir toplum için ibret verici işaretler vardır." (Casiye Suresi, 4)

 

Evrimcilere göre şuursuz atomlar milyonlarca yıl önce çok az araç-gereç, sınırlı olanak ve yalnızca eldeki malzemeleri kullanarak göz, kulak, burun, doku, tat gibi mekanizmalar geliştirmişlerdir. Ancak yine evrimci teze göre zamanla çok daha gelişmiş olmalarına rağmen insanlar halen aynı kalitede görüntü ve ses üreten cihazları, son derece gelişmiş teknolojik imkân, ekip ve bilgi birikimi ile dahi geliştirememişlerdir. Görüldüğü gibi bu tez kendi içinde bir çelişkidir.

 

Vücuttaki 209 kemiğin, 600 kasın, 10.000 işitme siniri ağı, 2 milyon optik sinir ağı, 100 milyar sinir hücresi, 100.000 kilometre uzunluğundaki damarlar ve 100 trilyon hücrenin planları tek bir hücremizin DNA'sında mevcuttur. Bu muazzam bilginin evrimin iddia ettiği gibi tesadüfler sonucunda oluştuğuna inanmak akla açıkça aykırıdır.

 

Evrimciler, anlamsızlığı sebebiyle tesadüf kelimesi yerine her ne kadar nedensellikli rastlantısal buluşma, evrilmiş rastlantısal izdüşüm, ontik rastlantının belirlenimsizlik etkisi, vital karmaşıklığın rastlantısal oluşumu, rastgele kalıtımsal sürüklenme, epistemik nedensel rastlantı, random process, olasılıklardan doğan tesadüfler, doğanın kendinde olan rastlaşmaların bir yansıması, kendiliğindenlik, ereksel rastlantıların ard arda yığılması vb çok daha anlamsız ifadeler kullanırlar. Ki bu ifadelerin özü de Darwinizm’in ilahı olan ‘tesadüf’tür.

Her saniye, vücudumuzda 20 trilyar metabolik reaksiyon gerçekleşir. Dahası bu işlem etrafımızdaki insanlar, annemiz babamız, kardeşlerimiz, dostlarımız, iş arkadaşlarımız, televizyon ve gazetelerde gördüğümüz, kısacası şu an yaşayan milyarlarca insanda gerçekleşir.

Bir bebeğin ilk oluşumundan son oluşumuna kadar ağırlığı 6 milyar kat artar. Tesadüf mü?

DNA kodları ard arda sıralandığında Güneş’e 600 kez gidip gelinebilecek bir uzunluk oluşur. Tesadüf mü?

Günde yaklaşık 200 gram kas ve doku hücresi yenilenir. Bunu sağlamak için vücudumuzda her dakika 200 milyon hücre yaratılır ve ölmüş hücrelerle yer değiştirir. Tesadüf mü?

Alyuvar hücreleri tek bir kan damlasına 250 milyon tane sığacak kadar küçük boyutlardadır. Tesadüf mü?

İnsan gözü 576 megapikseldir ve göz merceği 2000 ince doku tabakasından oluşur. Tesadüf mü?

Damarlarımızın toplam uzunluğu 100.000 kilometreden fazladır. Tesadüf mü?

Sinir sistemimizde 15 milyar nöron vardır ve bunların 10 milyarı beyindedir. Tesadüf mü?

İnsan vücudundaki her bir böbrekte 1 milyon 250 bin nefron (süzme kanalları) vardır. Bunları yan yana getirip ölçsek 80 kilometrelik bir uzunluğu buluruz. Tesadüf mü?

Sinir sistemimiz içindeki dalgaların hızı saniyede 110 metreyi bulur. Tesadüf mü?

 

 

Bilime rağmen körü körüne savunulan evrim teorisi insanlıkla alay eden, onları adeta çocuk kandırır gibi kandırdığını zanneden bir ideolojidir. Tesadüfün ilahi bir akıl gibi sunulduğu bu düşüncede tesadüf, dünyadaki bütün insanların aklından daha çok akla sahip muazzam bir deha olarak gösterilir.

 

Önyargısız, hiçbir ideolojinin etkisi altında kalmadan, sadece aklını ve mantığını kullanan her insan, bilim ve uygarlıktan uzak toplumların hurafeleri gibi zaman ve tesadüf ilâhlarının tüm kâinatı oluşturduğunu savunan Darwinizm’in, inanılması olanaksız bir iddia olduğunu kolaylıkla anlar.


Kendilerini tesadüf çıkmazının içine sokarak, çevrelerindeki yaratılış kanıtlarını görmezden gelenlerin, kendilerini ve yaşadıkları kâinatı yaratan Yüce Allah'ın apaçık olan varlığını kabul etmemek için ne tür bir mantık bozukluğu içinde oldukları çok açıktır.

Ve… Vücudumuzdaki enzimler olmasaydı bu yazıyı 40 senede okuyacağınızı biliyor muydunuz?

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Elif Nisa Arşivi