Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Ergenekon’da “baba ocağı”na bir adım kaldı!

Ergenekon’da “baba ocağı”na bir adım kaldı!

Haberi bazı gazeteler “Ergenekon’da 8.1’inci dalga: Giray’a gözaltı” diye duyurdu..
Sarıyer eski Cumhuriyet Savcısı Ertaç Giray, Ergenekon Operasyonu kapsamında örgüt üyesi olmak suçlamasıyla gözaltına alındı. Giray, Ergenekon davası sanıklarından Zekeriya Öztürk, Gökhan Sipahioğlu ve İsmail Eksik’in avukatlığını yapıyordu. Giray’ın koruması Hüseyin Keskin de Kars’ta gözaltına alındı.
Ertaç Giray aynı zamanda Banker Bako’yu saklayan adam olarak da biliniyor.. Dokuz yıl önce, hakkında dolandırıcılıktan yakalama kararı bulunan Banker Bako lakaplı Cengiz Aygün’ü evinde sakladığı gerekçesiyle Giray 2 yıl 4 ay hapis cezası almış ve emekliye ayrılmıştı. Giray’ın başka sabıkaları da var: “Danıştay saldırısı sonrasında saldırının azmettiricisi olarak aranan emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin’in olay sonrası teslim olmasını önlediği” iddia edilmişti. Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, 1 Haziran 2006 tarihinde yaptığı basın açıklamasında, Giray’ın Danıştay saldırısını Ergenekon sanıklarından Zekeriya Öztürk ve İsmail Paker’le birlikte ulusalcı cepheye yıkmaya çalıştığını iddia etmişti.
Olayda Banker Bako’nun adı geçince, Bako olayının soruşturmasını yürüten ekipte görev yapan bir başkomiser emeklisi aradı ve ilginç şeyler söyledi..
Banker Bako olayının gerçekte Hazine bonosu kalpazanlığı işi olduğunu ve bu işin üzerine gidilirse Cindoruk’tan Demirel’e ve oradan da derin ilişkilere kadar uzayan bir kapının aralanabileceğini söyledi.. Ve uçuk rakamlardan sözetti.
Bu işlerde hangi ipin peşini takip ederseniz sonunda Ergenekonvari bir yapılanmaya çıkıyor insan..
Demirel’in hep teğetinden geçiyor..
Cindoruk Çölaşan’ın akrabası. Çölaşan’ın bir başka yakını Rotary Kulüpleri başkanı.
Çölaşan gibi yılların gazetecisi biri bu yapılardan, bu işlerden habersiz olamaz..
Ailenin kolları Danıştay’a, Anayasa Mahkemesi’ne kadar uzuyor..
“Minik Kuş” şimdi nerelerde dersiniz?. Kimdi o?.. Nasıl gelip Çölaşan’ın penceresine konuvermişti? Aslında Çölaşan Hürriyet’le bugün yaşadıkları hesaplaşmayı değil de, dünden bugüne, Simavilerden başlayarak Özal dönemini filan anlatsa. Yaşadıkları, bildiği derin gerçekleri, ne iyi eder. Bana göre Çölaşan’ın bilip de yazmadıkları, yazdıklarından çok daha önemli..
Ergenekon olayında Demirel’in çevresindeki çember giderek daralıyor.. Demirel’in derin sırrı günyüzüne çıkarsa, aslında birçok şey gün yüzüne çıkmış olacak..
Biliyorsunuz, İlhan Kesici’yi CHP’ye transfer eden kişi Demirel.. Yılların sağcısı, solun amansız düşmanı bir gecede hidayete erdi ve solcu oldu!?.
İslamköylü Nurlu Süleyman, ya da Morisson Süleyman oldu, sonunda oldu mu size solcu Süleyman!
Hani bu memlekete şeriat ya da komünizm geleceksa ya da Küçük Amerika olacaksak, netekim bunların hepsini getirecek olan kişi zat-ı âlileridir..
Bir gün Demirel’in kapısı çalınmadan bu Ergenekon işinde sona ulaşılmaz.. Ergenekon’da sona ulaşılmadan da ne darbe tehdidi son bulur, ne faili meçhuller. Ne irtica yaygarası biter ve ne de terörle başedilir. Yolsuzlukların da sonu gelmez. Kaçakçılık, mafya da sürüp gider.. PKK mesela Ergenekon’un Kürt versiyonudur.. Apo, “yabancı” biri değil.. “Beyaz Kürt” yani.. Demirel de “Beyaz Türk” değil mi?
Aslında bu işler, derin devletin finans kaynağı, aracı olarak da kullanılıyor olabilir..
Ertaç Giray’ın gözaltına alınmış olması önemli.
Bu arada işadamı Nesim Malki'nin 1995 yılında Bursa'da öldürülmesiyle ilgili Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ikinci yargılamada müebbet hapse çarptırılan ve hakkında “yakalama müzekkeresi” çıkarılan Burhanettin Türkeş’in, Bursa'nın Kestel ilçesinde yakalandığı haberi geldi.. Ergenekon çözülmeden bu davaların sonuçlanması mümkün değil.. Bakın, “Malki kim?” sorusunun cevabını arayın bakalım, ipin ucu nereye gidiyor? Bu iş artık sadece Türkiye ile ilgili değil. ABD, AB, Rusya, bütün NATO ülkeleri, İsrail herkes işin içinde.
Kibriti gözümüze çok yaklaştırıyoruz bazan ve arkasındaki kocaman bir ormanı kaybediyoruz..
Bugünkü iddianamedekiler devede kulak kabilinden şeyler.. Dava aşamasında bakın daha neler olacak.
Çeteye bakar mısınız hâlâ meydan okuyor.. Toparlanmaya çalışıyor. Her yerde varlar..
Sokağa dökülen insanların arkasında kim var?
Cevap belli değil mi?
Önümüzdeki günlerde ortamı daha da germek için yeni adımlar atabilirler.. Manzara hiç de iç açıcı değil.
Bilgi, cesaret ve kararlılık gerekiyor..
Gelinen noktada Anayasa değişikliği daha acil bir hal almış durumda..
Bir yandan da göz ucu ile CHP ve Ergenekon’un avukatlığına soyunan Baykal’ı izleyin..
Ve bu arada yargılama sürüyor.. Bu iş uzun süreceğe benziyor ve önümüzdeki günler yeni operasyonlara gebe.. Yeni olaylara da!
Selam ve dua ile..
Not: Bugün, İstanbul Barosu’nda, Başkanlık seçimi var. Hukukun Üstünlüğü grubunun adayı olan Şadi Çarsancaklı, uzun yıllar insan hakları savunuculuğu yapan bir avukat. İnsan haklarını önemseyenlerin tercih edebileceği bir aday. Umarım başarılı olur..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi