Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

CHP lazım bir partidir ve önemlidir

CHP lazım bir partidir ve önemlidir

CHP’ye Türkiye’nin çok ihtiyacı vardır. Dedikodu kazanı gibi kaynamasının memlekete ve millete büyük faydası dokunmaktadır ama biz kıymetini bilmiyoruz.
CHP’lilerin kendi nefislerinden başka, ülkede olup biten herhangi bir şeyi beğendiklerini gösterin, o beğenilen neyse, her tarafa heykelini dikeyim. Nefislerini öyle yüceltiyorlar öyle yüceltiyorlar ki, aynaya baktıklarında bile kendilerini göremiyorlar.
Bir kere CHP bu milletin üç neslinin de ahını almış bir parti. Bugün dede konumuna gelenlerin dedeleri de, onların babaları da CHP zihniyetinden çekeceği kadar çekmiş ve CHP’nin iflah olmaması için oğullarına ve torunlarına bedduayı miras olarak bırakmışlardır.
Çamaşır kazanı gibi öyle kaynıyorlar ki, aslında aklı başında kimsenin bunlarla uğraşmaması gerekir. Ben uğraşıyor gibi gözüküyorsam da uğraşmıyorum, var olan bir tespiti yaparak, bunları anlamak için enerji harcayacakları uyarıyorum.
Mesela kimse CHP’lilerden bu millete saygı ve sevgi beklememeli. Adamların birbirlerine karşı sevgi ve saygıları yok ki, memlekete ve millete karşı saygı ve sevgileri olsun. İyi ve doğru adına ne varsa muhalefet etmek onlar için, “olmazsa olmaz şartlardandır.” Öyle inanır ve öyle iman ederler. Görünen köyün uzağı olmazmış.
Biri birine şantaj yapar, ertesi gün “Yapmadım” deyip, kendi adamlarına küfreder. Biri çıkar; “Rüşvet vermeden adamları çalıştıramıyorum” der. Biri çıkar 80 yaşındaki insanın inancıyla alay ettiği gibi, bütün bir milletin inandığı Peygamber (s.a.v.)’i hafife alır. Bir diğeri çıkar, sarhoş uçak korsanına gazetesinde yazı yazdırarak tarihe küfrettirir.
Ne beklenir Allah aşkına böyle bir kalabalıktan. Alkollü halleri hariç, hiç yüzlerinin güldüğünü gören var mı? Hiç halktan yana tavır aldıklarını duyan var mı? Devletin sırtından geçinip gidiyorlar, memlekete dair aklı başında bir tek proje sundukları görülmüş müdür?
Hangisinin oturduğu minderi kaldırsak, altından bir sürü çakıl taşı çıkıyor. Keşke temiz bir adamları çıksa da dese ki, “Ey Türkiye halkı, ben CHP’de bulunuyorum ama öyle temiz biriyim, öyle temiz biriyim ki, yedi sülalemde dahi tek bir çürük elma bulamazsınız.”
CHP’liler kendileri bu gerçekleri bilemiyor veya inkâr ediyor olabilirler. Türkiye’nin herhangi bir vilayetinde, kasabasında, köyünde, yine herhangi bir kapının önünden geçen üç kişiden birine kendilerinin nasıl anlaşıldığını sorsalar, yukarıda yazılanların bile az olduğunu göreceklerdir ama, o cesaret bunlara hiç uğramadığı için nerede arayıp bulacaklar.
Bu millet siyasi tarihimiz boyunca CHP zihniyetlilerden büyük kazık yemiş bir toplumdur. Milletin değer yargılarını en çok hiçe sayan zihniyet bu zihniyettir. Halkımızın sahip çıktığı bir sürü değer yargısı var, onlardan birine sahip çıktıklarını ve benimsediklerini bilen, gören, duyan varsa söylesinler, özür dileyip haksızlık ettiğimizi kabul edelim.
Ekmek kapıları ve yaşama sebepleri olan “Cumhuriyete” bile sahip çıkmaktan acizler. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına gölge düşürüp, milletimizin temsil edildiği TBMM’yi ve halkımızın başkanı olan Cumhurbaşkanını rahatlıkla es geçebiliyorlar.
Mustafa Kemal Atatürk deseniz, rantını yemekten başka bir şey bilmediklerinden bütün bir halk emin. Atatürk’ü bile tanımıyorlar. Mesela Baykal’ın bir Atatürk tarifi var ki, şaşırıp kalmamak mümkün değil. Oysa bu adamlar Atatürk’ü dillerinden düşürmezler.
Atatürk ve İsmet İnönü ilişkisini öğrenmek için hangi tarihçiye müracaat edip; “Araları nasıldı, hele son dönemde Atatürk İsmet İnönü için neler düşünüyordu” diye sorsalar, tarihçiler onlara belgeleriyle cevap verebilirler, fakat tarihimizden bile haberleri yok veya öğrenmek istemiyorlar.
Bu sebeple Türkiye’nin böyle bir CHP’ye gerçekten ihtiyacı var. Toplum bunları tanıdıkça, memleketine ve milli manevi değerlerine biraz daha sahip çıkma gayreti içerisine giriyor ve ülke gerçeklerini öğreniyor. Aksi takdirde sussalar, belki umut besleyenler olur.
Diğer siyasi partiler, memleket için, millet için el birliği yaparak CHP’yi bu haliyle yaşatmalılar ve desteklemeliler. Bütün medya araçları da bunlar ne diyorsa yazmalı ve görüntülemeli ki, milletimiz geleceğini tehlikeye atmasın ve memleketine sahip çıksın. Daha Ergenekon faciasına hiç girmek istemiyorum. O iş başlı başına bir felaket.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi