Batman’dan notlar

Batman’dan notlar

Hafta sonu Batman’da keyifli iki gün geçirdik. Etimesgut Belediyesi tarafından Batman’da yapılan sentetik çim saha ile iki adet basketbol, bir adet voleybol sahası ve koşu parkurunun açılışı için şehre geldik.

Batman’da amatör spor kulüpleri bugüne kadar çamur içinde yaptıkları mücadeleyi, artık bu tesislerde gerçekleştirecek. Tesislerin toplam alanı 15 bin metre kare. Açılışta gençlerin ve çocukların heyecanını, coşkusunu görmenizi isterdim doğrusu.

Akla şu soru gelebilir. Niçin Ankara’dan bir ilçe belediyesi kalkıp Batman’da böyle bir tesis yapıyor? Bunun cevabını orada bir konuşma yapan Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz’ın sözlerinde bulabiliriz:

‘Kardeşlik adına, barış adına Batman'a kardeş şehir olmamız nedeniyle ve Sn. Başbakanımızın misyonu gereği bize verdiği talimatlar doğrultusunda bu tesisi Batmanlılara hediye ediyoruz.’

* * *

Açılışta AK Parti’nin yeni Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu ve yerel yönetimlerden sorumlu bir diğer Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi’nin yanı sıra Batman ve Diyarbakır milletvekilleri de yer aldı.

Abdülkadir Aksu uzun süredir siyaset sahnesinde sessiz bir isimdi. Ancak Batman’da sahada başlama vuruşu yaparken izlediğimiz Aksu, sanki ‘yeniden sahalardayım’ mesajı veriyordu.

Aksu, siyasi işlerden sorumlu sıfatıyla koltuğa oturduğu andan itibaren ne yapacağı en çok merak edilen isimlerin başında geliyor. Şimdilik şu söylenebilir. Yerel seçimler yaklaştıkça AK Parti’nin bölge politikalarında Abdülkadir Aksu’nun izlerini daha fazla göreceğiz.

Bu arada Aksu’nun sıkı bir diyet uyguladığı her halinden belli. Bakalım bu ‘perhiz’ siyasete nasıl yansıyacak.

* * *

Biraz da şehirden notlar aktarayım.

Öncelikle kimse Başbakan’ın sadece siyasi tepki gösterdiğini filan düşünmesin. Batman’da şehir inanılmaz bir pislik içinde. Sokaklar bakımsız. Zaten yetersiz olan altyapı, hızlı göçle birlikte iyice yetersiz hale gelmiş.

Programın herhangi bir bölümüne DTP’li belediyeden kimse katılmadı. Şehir tam anlamıyla seçime kilitlenmiş durumda zaten. Kimsenin kimseyi görecek hali de yok.

2007 seçimlerinde AK parti’nin şehir merkezinde aldığı oylar, burada seçimi kazanma ihtimalini hayli yüksek kılıyor.

Peki son günlerde olup biten bu tabloyu nasıl etkiliyor?

Sözgelimi Başbakan Erdoğan’ın bölgeye yaptığı ziyaretler, basına yansıyan ve çok tartışılan sözleri seçim sürecine nasıl yansır.

Batmanlılar hayli temkinli.

‘DTP bu sözleri AK Parti aleyhine kullanır, kullanıyor da. Zaten bölgede iki partiden başkası da yok. Sonuçta birinin kampanyası ötekinin üzerine kurulacak.’

Oylar arasında kayma olur mu?

‘AK Parti’ye oy verenler arasında kafa karışıklığı yaşayanlar var. Ama seçimde DTP’ye kaymaya neden olmaz. DTP de kendi seçmenini tekrar bütünleştirmek için gerginliği tırmandırmaya hevesli. Yalnız bu taktikleri eskisi kadar sonuç alıcı olmayabilir. Çünkü insanlarda ciddi bir bıkkınlık yarattılar.’

O zaman 2007’nin benzeri bir tablo mu çıkar ortaya?

‘Bunu öncelikle AK Parti’nin adayı belirleyecek. DTP’nin daha geniş kesimlere hitap eden bir aday bulma şansı yok. Oysa AK Parti için durum farklı. Bölgeye inanılmaz bir hizmet ve yatırım akışı oldu. Vali ve kaymakamların tavrı geçmişten çok farklı. Halkla daha iç içeler ve samimiler. Geniş kesimlere hitap eden bir adayla Batman’da beklenmedik bir başarı yakalayabilir. Ancak bölgede siyaset hala ekonominin çok önünde, bunu da kimse unutmamalı.’

Batman notları şimdilik bu kadar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi