Necati Özfatura

Necati Özfatura

Güçlü olmanın yolu

Güçlü olmanın yolu

Millî bütünlüğümüzün devamı güçlü olmaya bağlıdır. Güçlü olmanın yolu ise güçlü ekonomi, (millî-manevî-ahlâkî) değerlerin en üst seviyede olması ve idare edenlerle idare edilenler yani devlet ile millet bütünleşmesi ile doğru orantılıdır.
İslam Konferansı Teşkilatına üye 57 ülkenin en büyük şirketleri içinde Türkiye 23 şirketle ilk sırada, Malezya 14 şirketle ikinci, S. Arabistan 13 şirketle üçüncü sıradadır. Bu sıralamada Kuveyt 8 şirketle, Endonezya 7 şirketle yer almaktadır. Yabancı hava yolu şirketleri uçak bakımında Türkiye’yi tercih ediyor. Son dönemde THY ilgi odağı olmuştur.
Küresel kriz, tasarrufu gündeme getirdi. İstanbul’da trafik sinyalizasyonunda akkor flamanlı lambalar yerine ışık yayan diyot lambalar kondu. Böylelikle yılda 1.5 milyon dolar tasarruf yapıldı. Türkiye’nin kriz sonrası otomotivde hedefi 2 milyon üretim, 1.5 milyon ihracat ve 50 milyar dolar kazanç ile 600 bin istihdamdır.
Marmaray projesi neticesinde Halkalı-Gebze arası 77 kilometreye iniyor. Bu hatta 40 istasyon olacak. Taşımacılıkta payı yüzde 8’e çıkacak. Bu proje ile yapılan kazılarda arkeolojik eserlerle İstanbul’un tarihi 8500 yıl önceye uzanıyor. IMF, Türkiye’ye kemer sık derken, Batı’ya sessiz kalmaktadır. Dalaman’a gelen turist sayısı 3 milyon olmuştur. 2009 yılı varlığı koruma yılı olacak. Sezer-Ecevit kavgası krizinde dolar 1 milyon 200 bin, enflasyon yüzde 76 olmuş idi.
TOKİ’ye Birleşmiş Milletler (Habitat) ödülü verildi. Kongre turizmi ile ülkeye 120 bin kişi gelebilir ve yıllık 6.5 milyar dolar gelir sağlanabilir. Kongre organizasyonlarında ABD 1. Almanya 2. ve İspanya 3.’dür. Bu konuda Türkiye 25. sırada yer almaktadır. Türkiye ekonomide 17. borçta 23. sıradadır.
Körfez ülkelerinde 5 trilyon dolar birikecek. IMF anlaştığı her ülkenin ümüğünü sıkıyor! Belçika’nın yüksek tirajlı muhafazakâr gazetesi La libre Belgique’nin manşeti “Türkiye gerçek bir ekonomik ve askerî güç”tür. Devlet muhtaç ailelere günde 20.6 milyon lira yardım yapıyor. Yabancı hasta Türkiye’ye gelmektedir. Bu hastaların sayısı da geçen yıla nazaran yüzde 40 artışla 200 bine ulaşmıştır...



Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Özfatura Arşivi