Turgay Şeren

Turgay Şeren

Galatasaray'ı alkışlayın

Galatasaray'ı alkışlayın

Sarı-kırmızılı takım Ankaragücü karşısına inanılmayacak, hatta olamayacak eksiklerle çıktı. Ama futbolda eksik olmaktansa sahaya çıkıp yürekten mücadele etmek en iyisidir. Nitekim Galatasaray, kalecisi Orkun’dan sol açık Arda’ya kadar tüm oyuncularıyla futbolun bütün icaplarını yerine getirdi. Birçok da gol pozisyonu yakaladılar. önce Hakan’ın sonra Arda’nın daha sonra da ümit Karan’ın attığı üç golle Galatasaray yetinmedi, yine gol kovaladı. Ve maçın sonlarına doğru da genç Serkan’la aradığını buldu.

Dün akşam Ankaragücü kalecisi Serkan defans oyuncularına çok kızdı. özellikle Rumen oyuncu Krita, defansın göbeğinde hata üstüne hata yaptı. Galatasaray’ın ilk yarıda attığı üç gol sadece Sarı-Kırmızılı futbolcuların maç kazanmak istemelerinden doğan pozisyonlar değil, Ankaragücü defansının desteğiyle doğdu doğrusu bu pozisyonlar.

Galatasaray’ın orta sahasında Mehmet Topal ve onun yanında oynayan Mehmet Güven, gösterişsiz, akıllı ve tek pas oynayınca Galatasaray orta sahası da rakibe üstünlük sağladı. Sağ bek Uğur, sol bek Volkan ve Servet her zamanki gibi her şeylerini ortaya koydu.

Dün akşamki maçın bir yönü daha vardı, o da Ankaragücü kaptanı Emre’nin Galatasaray formasıyla eski takımına karşı çok iyi oynaması ve “Ben futbolcuyum, sırtıma hangi formayı giyersem onun için varımı yoğumu veririm” demesi ve vermesi de. Aferin Emre’ye.

ümit Karan’ın attığı üçüncü gol atılan gollerin en güzeliydi. Gelen topa öyle güzel vurdu ki kaleci Serkan sadece seyretti. Zaten seyretmekten başka yapacağı bir şey de olamazdı.

Galatasaray takımını yazımın başlığında da söylediğim gibi ayağa kalkıp alkışlamalı. Ancak hepsinden çok alkışlanacak biri vardı; Arda. Uzun zamandır ben Arda’yı bu kadar arzulu, bu kadar kazanmak ister haliyle görmemiştim. Nefis paslar verdi ve attığı ikinci golde de kaleci Serkan’ın çıktığını fark etti, topu da Serkan’ın bacaklarının arasından yolladı.

Hakan Şükür ve ümit Karan iyi bir ikili oluşturdular.

“Ankaragücü ne yaptı?” diye sormayın, sahada sadece formaları vardı.

Bir de hakem, Bülent Demirlek sahanın en kötüsüydü. O hakemliği unutmuş galiba.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Turgay Şeren Arşivi