Necati Özfatura

Necati Özfatura

Kafkasya’nın şımarık çocuğu!..

Kafkasya’nın şımarık çocuğu!..

Ermenistan, dış politika uzmanlarına göre “Kafkasya’nın şımarık çocuğu”dur. Şu anda son derece büyük ekonomik dar boğazda bulunan Ermenistan’ın nüfusu 2 milyonun altına düşmesine rağmen, bazı siyasilerin kaprisleri uğruna sıkıntıları çığ gibi artmaktadır. Sadece Türkiye’de 40 bine yakın Ermenistan vatandaşı kaçak işçi olarak bulunmaktadır. Ermenistan Rusya’nın askeri ve siyasi desteği ile Azerbaycan’a ait Dağlık Karabağ ve 7 ili işgal etmiştir. Yani Azerbaycan’ın yüzde 20’sini işgal etmiştir. Kaldı ki bu işgalin sona ermesi BM kararıdır.
Selçuklu ve Osmanlı dahil 850 yıl “Millet-i Sadıka” yani Türklere sadık olan ve her konuda (ticaret, mali, bürokrasi) zirvede olan Ermenileri başta İngiltere olmak üzere, ABD misyonerleri ve okulları, Fransa ve Rusya Osmanlıya karşı isyana teşvik etmişler ve “Büyük Ermenistan” hayali ile kandırmışlardır. Aynı güçler Türkiye’nin önünü kesmek, AB’ye girişini önlemek, dünyanın 10 büyük ekonomik gücüne girmesine mani olmak için Türkiye dışındaki Ermenileri kullanmaktadırlar.
Türk Tarih Kurumu Ermeni Araştırmaları Masası Başkanı Prof. Dr. Kemal Çiçek, Fırat Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneğince düzenlenen “Tehcir bir zorunlu göçün hikayesi” konulu konferansta yaptığı konuşmada, “Ermenilerden Özür Diliyorum” kampanyasına değinerek “Baştan yanlış atılmış bir adımdı” değerlendirmesinde bulundu. Prof. Çiçek, “Kampanyanın bir yıl süreceği söylense de gündemden düştüğünü, insanların bir ayda layık oldukları dersi verdiğini” söyledi.
Kafkasya’dan, Balkanlar’dan sürgün edilen, göç eden Müslüman ve Türklerden de bahsedilmesi gerektiğine değinen Çiçek, “Türkler çektiği sıkıntıları unutma taraftarıdır. Bu şekilde rahatlar. Ermeniler ise abartma taraftarıdır. Bu şekilde rahatlar” diye konuştu. “Dünyada 95 yıl peşinde koşulan özür var mı? Kim 95 yıl bir özrün peşinden koşmuş? Yok böyle bir şey. Demek ki beklenen basit özür değildir. O zaman nedir, haritadır.”
Bizans’ın “şamaroğlanı”na çevirdiği Ermenilerin, Fatih Sultan Mehmed döneminde millet statüsüne yükseldiğini belirten Çiçek, “Bu, dağınık Ermenileri bir millet haline getirdi. 19. yüzyıla kadar bunlar bir milletti. İngiliz geldi Protestan, Fransız geldi, Katolik Rus geldi, Ortodoks Ermeni diye bizim tek millet gördüğümüz Ermenileri 3 millet yaptılar” şeklinde konuştu...


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Özfatura Arşivi