Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Yasakcılar ayetlerden ancak bu kadar anlar

Yasakcılar ayetlerden ancak bu kadar anlar

Bugünlerde en çok sesi çıkanlar, birbirleriyle “yasakcılık” yarışında kıyasıya mücadele edenler. Bilmem farkında mısınız, mesele İslâm ve Müslümanlık olunca, yasakcıların birbiriyle yarışını seyretmek harika bir komediye dönüşüyor.
Vay bee, adamları takdir etmemek elde değil. Hani herkes bir şekilde çok münafık görmüş, gavur görmüş, görmeyenler görenlerden dinlemiş, hatta Ermeni ve Rumların Müslüman halkımıza yaptığı zulümleri de bilirler ama böylesine ilk defa rastlıyorlardır.
Mevcut yasakçıların da Ermeni ve Rumlardan aşağı kalır yanı yok hani. Geçmişte dedeleri İnönü, Kur’an-ı Kerimleri yırttırıp, yaktırıp, okuyanları ve okutanları astırır ve hapislerde çürümesini sağlardı, şimdiki torunları da ayet-i kerimeleri kendilerine göre yorumlayıp, çağdaş inkarcılık yapmaktan geri kalmıyorlar.
Geçtiğimiz birkaç gün önce, Müslümanlığa karşı her türlü yazılı ve görsel psikolojik şiddet uygulayan, her ne kadar adı Hürriyet olsa da hürriyetsizlikten kazanarak kasasını dolduran mevkutenin yazarlarından bir şahıs, Nur Suresi’nin 31. ayetini köşesine alarak ahkam kesmiş.
Ayet yorumlamada, tefsir etmede, tercümede belli noktaya gelmiş ve İslâmi ilimlerde otorite olarak kabul edilen ulemanın ittifak ettiği alimler bile, kılı kırk yararak ve büyük istişareler sonucunda ayetleri açıklarken, Kur’an-ı Kerim denilince şeytanın besmeleden kaçtığı gibi köşe bucak kaçan kişilerin, ayetler üzerine yazı yazması ve bir de akıl dağıtması yok mu, kendisine; “Sen zır cahilsin” dedirtiyor.
Cehalette sınır tanımayan ve İslâm denilince, Müslümanlık denilince Nemrut dağı kadar içinde nefret taşıyan kişi veya kişiler, Nur Suresi’ne bulaşmış ve şöyle diyorlar: “İşte Nur Suresi’nin 31. ayetinin Türkçe’ye yapılabilecek tek doğru çevirisini bir kez daha yazıyorum: Söyle inanan kadınlara; harama bakmaktan sakınsınlar ve cinsel organlarını saklasınlar? örtülerini göğüsleri üzerine vursunlar.”
Görüyor musunuz beyni küflü şahsın ya da şahısların yazdıklarına. Hey geri zekalılar! Her şeyden önce Kur’an-ı Kerim’in hiçbir ayetinde “cinsel organ” diye bir tabir geçmez. “Tek doğru tercüme” diye sahip çıktıkları kimin yazdıklarıdır bilmem ama Nur Suresi’nin 31. ayeti, onların anladığı gibi değildir.
Dünya Müslümanlarının üzerinde ittifak ettiği ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da onayladığı İslâm alimi Prof. Dr. Muhammed Hamidullah’ın “Aziz Kur’an” adlı eserinden 31. ayeti aşağıya aynen alıyorum. Ayrıca ayetler dünyadaki bütün Kur’an-ı Kerim’lerde aynıdır. Değişmesi veya değiştirilmesi mümkün değildir. Malum yasakçılar gibi niceleri 14 asırdır Kur’an-ı değiştirmeye çalışmışlar ama başarılı olamamışlardır.
Yalnız Nur Suresi’nin 31. ayetini vermeden önce 30. ayetten başlamak gerekir. 30. ayet şöyle diyor:
“İnanan erkeklere söyle; bakışlarını indirsinler, iffetlerini korusunlar. Bu, onlar için daha temizdir. Kuşkusuz Allah, yaptıklarından haberdardır.”
31. ayet ise şöyle devam ediyor:
“Ve inanan kadınlara da söyle; bakışlarını indirsinler, iffetlerini korusunlar. Süslerini, açıkta olan kısımları dışında göstermesinler ve baş örtülerini göğüslerinin üzerine salsınlar ve süslerini, kocaları veya babaları veya kayınpederleri veya oğulları veya kocalarının oğulları veya kardeşleri veya erkek kardeşlerinin oğulları veya kız kardeşlerinin oğulları veya kadın arkadaşları veya köleleri veya arzu taşımayan erkek hizmetçilerinden ya da kadınların mahrem yerlerine henüz vakıf olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizledikleri süslerinin bilinmesi için ayaklarını yere vurmasınlar. Hepiniz Allah’a tövbe edin ey inananlar! Umulur ki kazanacaksınız.”
İşte Müslümanlıktan nefret edenlerin görmek istemedikleri ayetin gerçek tefsiri ve tercümesi böyle. Her Müslüman bilir ki, 14 asır önce de fitne çıkarmak isteyenler vardı şimdi de olacak. Kur’an’a sahip çıkacak olan Allah’tır ve Allah’ın bu konuda vaadi vardır.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi