Necati Özfatura

Necati Özfatura

Bazı açıklamalar

Bazı açıklamalar

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Lütfü Baş’a göre: “2050’ye dek dünyada 200 milyon kişi çevresel nedenlerle göç edecek. Oysa toprak ve su varlığı güvence altına alınarak hem bu insanların hayatları iyileştirilebilir; hem de dünyanın ortak geleceği güvence altına alınabilir...”
Türkiye’de her yıl ormanların 1.5 milyon metreküpü kâğıt üretiminde kullanılıyor. 1 ton kâğıt geri kazanıldığında, 17 yetişmiş ağacın kurtarıldığı gerçeği bilinmektedir. 1950’li yıllarda dünyanın en meşhur mimarlarından Le Corbusier Türkiye’yi ziyarete gelir. Rehber olarak Turgut Cansever görevlendirilir. Üç günlük ziyarete Bursa dahil edilir. Bursa’yı gören Le Corbusier ziyaretini 10 gün uzatır. Ve yabancı ülke programlarını iptal eder. Sebebini şöyle açıklar: “Ben dünyanın hemen hemen tamamını gezdim. Yeryüzünde yalnız iki tane şehir gördüm. Bunlardan biri Floransa diğeri Bursa. Bursa’yı gözünüz gibi koruyun.” Floransa korundu ama bir Bursalı olarak soruyorum, Bursa korundu mu?
Çek Cumhuriyetinin “Sedelik” şehrinde çok enteresan bir kilise var. Kilise ne tahtadan ne betondan ve ne de demirden... Müslüman kemiklerinden... 1218’de dönemin papası Haçlı Seferlerinde öldürülen (şehid edilen) Müslümanları gurur ve övünme amacı olarak getirtmiş ve bunların kemiklerinden kilise yapılmasını emretmiş. 40.000 (kırk bin) Müslümanın kemikleri toplanarak da emir yerine getirilmiş. Müslümanlara terörist diyen “haçlı zihniyetinin” terörünü gösteren kiliseye ait 5 adet fotograf arşivimdedir.
Avrupa Birliği Parlamentosuna 27 AB üyesinden 736 üye seçilmiştir. Bunların 120 tanesi AB karşıtı ve yabancı düşmanıdır. Kamerun 16 milyon nüfuslu batı Afrika ülkesi. Batılı ülkelerin sömürge politikalarından Kamerun halkı da kurtulamamış. 15. yüzyıldan beri sömürge altında yaşayan Kamerun 1972 yılında bağımsızlığını ilan etse de sömürge anlayışı devam etmektedir.
Kamerun’da nüfusun yarısı Müslümanlardan oluşuyor. Ancak Müslüman nüfus ülkede çok etkin değil. Müslümanların eğitim kurumları çok yetersiz. Türkiye’den (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Müslüman nüfusun bu açığını kapatmak için sosyal yardım çalışmalarına devam ediyor. İHH tarafından 2008 yılı ocak ayında temelleri atılan 2 cami ve bir okul inşaatının açılışı gerçekleştirildi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Özfatura Arşivi