Necati Özfatura

Necati Özfatura

Hücrenin bilinmezliği

Hücrenin bilinmezliği

Yaratmak Allahü tealaya mahsustur. Canlı ve cansız her şeyi yoktan yaratan (var eden) O’dur. Yaratmak kelimesini gelişigüzel kullanmamalıdır.
Şuursuz atomlardan meydana gelen hücre kendi kendine oluşup, bölünme kararı alıp, sonra da belirli tür görev ve sorumluluk yüklenip kendini geliştiremez. Bütün bu süreç her şeyi bir düzen içinde yaratan yücelerden yüce sonsuz kudret azamet sahibi Rabbimizin dilemesi, iradesi ve yaratması ile olur...
Her hücrede 100 trilyon atom vardır. İnsan vücudu bir hücre yığınıdır. Ve vücudumuzda 100 trilyon hücre vardır... Her dakika 300 milyon hücre ölür. Hücreler kendilerini yeniler. Şayet yenilenme olmasaydı hücrelerin tamamı 139 gün yeterli olurdu.
Kendisi evrimci olduğu halde Carl Sugan’a göre: “Basit bir hücredeki bilgi 1012 bite (bayt) kadar olduğu tahmin edilmektedir. Bu sayı ise Britannica ansiklopedisinin yüz milyon sayfasına denk gelmektedir.” Bir insan vücudundaki kan damarlarının (kılcal damarlar dahil) uzunluğu (95-100 bin kilometredir)
Ana rahminde dölmenmiş yumurtaya “totipontent” denir. Bu ise her şeye dönüşebilme kabiliyeti olan hücre anlamına gelir. Neticede bir tek döllenmiş yumurtadan milyonlarca farklı hücre ve toplamda trilyonlarca hücre meydana gelir. Bu ise Allahü tealanın yaratması ile olur.
Bir hücrede 200 bin çeşit protein vardır. Her proteinde de ortalama 100 adet aminoasit molekülü yer alır. Hücrelerimizi meydana getiren protein molekülleri amino asitlerin dizilmesiyle meydana gelir. Aminoasitler ortalama olarak katrilyonun önüne 400 adet sıfır eklenecek kadar farklı biçimde dizilebilirler. Fakat bu dizilimlerden bir tanesi proteini meydana getirir.
Canlıların yapı taşları proteinlerdir. İnsan vücudunda 200 bin çeşit protein vardır. Bunun tesadüf olması 10 üzeri 40 bindir. Yani 10’un önünde 40 bin sıfırdır. Bu ise imkânsızdır. Amerikalı bilim adamı William Stokes’e göre: “Eğer milyonlarca yıl boyunca, milyonlarca gezegenin yüzeyi gerekli amino asitleri ihtiva eden sulu bir konsantre tabakayla dolu olsaydı bile yine protein kendiliğinden tesadüfen meydana gelmezdi.”
Sonsuz kudretiyle zamandan ve mekandan münezzeh olarak hücreyi yaratan Rabbimiz her türlü kusurdan münezzehtir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Özfatura Arşivi