Necati Özfatura

Necati Özfatura

Gelişmenin temeli

Gelişmenin temeli

Ekonomik, sosyal, kültürel kısacası her türlü müspet ve faydalı gelişmenin temeli siyasi ve ekonomik istikrardır. Maalesef yalnız zamanımızda değil, Tanzimattan bu yana ülkenin kalkınmasını, çok partili rejimi, hukukun üstünlüğünü, demokrasiyi, insan haklarını, Türk halkının zenginliğini “oligarşik menfaat grubu” önlemiştir. En üst düzey makamlara tırmanan bazı kişiler Tanzimattan bu yana bütün karışıklıkların, darbelerin müsebbibidir. Sultan Abdülaziz Han’ın katli, Sultan Abdülhamid Han‘ın tahttan indirilmesi, 31 Mart Menemen Hadisesine ve bütün darbelerin arkasında kendini bu ülkenin gerçek sahibi zanneden bu kişiler vardır. Türk Silahlı Kuvvetleri 2200 yıllık bir gül bahçesidir. Bu bahçede nice kahramanlar, şehit ve gaziler ülkeye canı, kanı, ilmi ile hizmet etmiş, tarih sayfalarında şanlı yerlerini almışlardır. Son aylardaki bazı planları hazırlayanlar bu gül bahçesine yakışmayan kişilerdir. Ancak Türk Silahlı Kuvvetleri (Peygamber Ocağı) asla yıpratılmamalıdır. Bir bardakta süt yerine zehir varsa zehir dökülür ama bardağı kırmak akla aykırıdır.
Bu uzun girişten sonra ülkedeki bazı ekonomik gelişmelerden bahsetmek istiyorum: Medyanın çoğunluğu ülkeye yapılan hizmetleri gizlemektedir. Şoförlerin Elmadağ ve Bilecik-Bozüyük-Mekece-Sakarya güzergâhı üzerindeki “ölüm rampaları” ya da “ölüm virajları” duble yollar ile sona ermiştir. Türkiye’de 79 yılda 6 bin kilometre bölünmüş yol yapılmıştır. AK Parti iktidarı 2002’den bu yana yaptığı bölünmüş yollarla bu alanda bir rekor kırmıştır. 7 yılda 11 bin 400 km yapılmıştır. Enerji, yol, eğitim ve sanayi. Bu saydıklarım medeniyetin ayrı ayrı bir ölçüsüdür.
2003’ten beri yapılan bölünmüş yolların süre tasarrufu 6 milyon saat. Parasal değeri 3 milyar 340 milyon TL. Sağlanan akaryakıt tasarrufu 550 milyon litre. Para olarak 470 milyon TL. Ve en önemlisi ölümcül kaza yüzde 89 azalmış. Kaldı ki yakın zamana kadar kara yollarında trafik kazalarında ilk sıralarda idik.
2009 yılında kriz ve grip salgınına rağmen turist sayısı 1 milyon 26 bin 170 kişi arttı. Turist sayısı 32 milyon 6 bin 149 oldu. Gelir ise 21 milyar 249 milyon dolar. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinin ilk Türk Başkanı AK Parti milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu oldu. İlk tebrik edenler ise İsrailli üyelerdi. IMF Başkanı Kahn “Bize ihtiyacınız yok” dedi. AB’deki ihracatımız yüzde 13 azalırken diğer ülke ve topluluklara ihracatımız büyük artış gösterdi.



Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Özfatura Arşivi