Necati Özfatura

Necati Özfatura

Orta Doğu’da neler oluyor?

Orta Doğu’da neler oluyor?

Orta Doğu’da fırtına öncesi sessizlik vardır!.. Bu filmi 1980’den beri üç defa seyrettik. İran Şahı devrildi. Humeyni Orta Doğu ve İslam Dünyasında Şiiliği yaymaya başladı. ABD’nin desteği ile İran’a hakim olan Humeyni, ABD’ye sırt çevirince; senaryo yürürlüğe girdi. Körfez için Humeyni rejimi tehdit unsurudur... İran kitlesel imha silahları ve nükleer için faaliyette... ABD Saddam’ı tuzağa düşürdü ve Irak İran’a saldırttı. Savaş 1980-88 arasında 8 yıl sürdü. İran ve Irak petrol gelirini silaha yatırdı ve süper güçler zenginleşti. ABD Orta Doğu petrolüne hakimiyet için oldukça yol aldı. Ve bu arada Irak ile İran’ın gücü zayıfladı. Böylece İsrail’e tehlike olan bu iki ülke tehdit olmaktan o yıllarda bertaraf edildi. Daha sonra ikinci senaryo yani film sahnelendi. Saddam yine tuzağa düşürüldü. ABD Irak’ın Kuveyt’i işgaline göz yumdu. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinden çıkarılan karar ile Irak’a savaş açıldı. Senaryo gereği Saddam tehdit olarak gösterildi. 1991 savaşı ile Irak’ın gücü sıfırlandı. Aslında Irak’ın İsrail için tehdit olması ortadan kalktı.
New York’taki ikiz kulelerin uçak çarpması ile imhası, teknolojik olarak mümkün değil. Irak’ın işgali için ABD derin devleti bazı Arap gençlerini kullanarak komplo hazırladı. Aslı olmayan istihbarat ile Saddam’ın kitle imha silahları yaptığını ifade etti. Ve Irak işgalinden sonra yanılmışız dendi. 2003 Irak’ın işgalinin 2 hedefi; Irak petrolünü ele geçirmek, İsrail’in güvenliğ için Irak’ı saf dışı bırakmak.
Humeyni ve Saddam’a karşı ABD Körfez ülkelerinin hâmisi durumuna getirildi. Şu anda üçüncü film (senaryo) yürürlüğe girmek üzeredir. Saddam’ın yerini Ahmedinecat aldı. ABD ve İsrail İran’a saldırı hazırlığındadır.
İsrail Devlet Başkanı Simon Perez açıkça diyor ki: “Ahmedinecat’la savaşmak için, bütün dünyayı yanımıza çekmeliyiz.” Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a göre İsrail, Orta Doğu’yu yeni bir savaşa sürüklüyor. ABD ve AB İran’a yaptırım baskısını artırıyor.
ABD’nin Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral David Petraeus: “İran’ın nükleer tesislerini bombalayabiliriz.” İran 10 adet uranyum zenginleştirme tesisi inşa hazırlığındadır.
ABD ve İsrail’in İran’ın nükleer tesislerine saldırısı muhtemeldir. Yalnız İran, Irak’tan daha çetin cevizdir. Dişleri değil çeneleri kırılabilir!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Özfatura Arşivi