Necati Özfatura

Necati Özfatura

Demokrasi özlemi

Demokrasi özlemi

Tanzimattan bu yana ülkemizde gerçek demokrasi olmadı. Zaman zaman sanal yani sözde demokrasi oyunu ile halk oyalandı. Seçimle gelen iktidarlar vesayet rejimi mensupları ile mücadele etmekten yoruldular. Türk milleti demokratik bir rejimin özlemi içindedir. Oligarşik bürokratik vesayet mensupları ülkede demokrasiyi insan haklarını, çok partili rejimi ekonomik ve kültürel gelişmeyi her zaman önlemişlerdir. Ancak şimdilerde demokrasi güneşi ile buzlar eriyecektir.
Demokrasilerde asker silahlı siyasal parti ve devlet içinde devlet durumunda olamaz. Her kurum kendi işini yapsa tartışma ve kaos olmaz. Krizlerin ortak noktası bazı kurumların diğer kurumların haklarını gasbetmesidir. Devlet milletindir. 1960, 1971, 1980 ve 28 Şubat darbeleri ülkeyi en az yarım asır gerilere itti. Ekonomi bu darbelerle büyük yara aldı. Bir düşünelim. Avrupa Hun İmparatorluğu, Göktürk İmparatorluğu, Osmanlı ve 17 Türk imparatorlukları neden tarih oldu? Yok oluşlarının temel sebebi siyasi kavgalar, kaos ortamı ve siyasi istikrarın yoksunluğudur.
Emekli albay ve aynı zamanda yazar olan Erdal Sarızeybek’e göre; Orgeneral Eşref Bitlis ve yazar Uğur Mumcu PKK ile vesayet rejiminin bağlantılarını çözdüğü için öldürüldü. Ancak şimdilerde Türkiye’de güzel şeyler oluyor. Allahü teala bu ülkeyi korusun. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek referandumla ilgili olarak: “Anayasa değişikliği referanduma gidecek. Buna kim ayak direrse bu, o an itibar kaybına sebeb olur. Vatandaşa gidilecek, kabul ederse eder, etmezse etmez.”
Türkiye’de 79 senede 154 siyasi parti kapandı. Son 72 yılda ise kapatmanın tamamına yakınının gerekçesi “Dini siyasete alet etmek.” Demokrasinin gelişmesiyle birlikte Türkiye ile dünya ülkeleri arasında barış ve ekonomik bağ artacaktır. Rusya ile vizelerin kaldırılması bir başarıdır. Bir Rus generalinin görüşü; “Biz içimizdeki Müslümanlarla baş edemedik. Türkiye’yi başımıza bela edecek işgal planımız hiç olmadı” şeklindedir. Millete rağmen iktidar son hadiselerden ve duruşmalardan sonra geride kaldı. IMF Başkanına göre: “Kriz Yunanistan’ın ekonomisini çökertti. Bu ateş diğer Avrupa ülkelerine de sıçrayabilir.”
Varsayalım Balyoz, Kafes ya da diğer planlar gerçekleşmiş olsaydı Türkiye ekonomisi Yunanistan’dan en az 10 kat kötü durumda olurdu. Allahü teala bu ülkeyi korudu...


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Özfatura Arşivi