Necati Özfatura

Necati Özfatura

İran’a yaptırımlar

İran’a yaptırımlar

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 2 hayır (Brezilya, Türkiye) oyuna karşın 11 evet oyuyla kabul ettiği İran’a yaptırım kararı son derece haksızdır. Oylamada Lübnan çekimser kalmıştır. Alınan karar neticesi İran ile müzakere yolu tıkanmıştır. Şiddet ve baskı ile mesele asla çözülemez. Meseleler diyalog ile çözülür. Kaldı ki İsrail’de 300 nükleer başlık vardır ve dünyanın 6. nükleer gücüdür. Bunları karadan, havadan, deniz üstü ve deniz altından atacak imkâna sahiptir. Peki o zaman İsrail’e neden imtiyazlı durum sağlanıyor? Çünkü Birleşmiş Milletler Teşkilatı emperyalist güçlerin bir kurumudur. Dünyada barış ve huzuru bozan bir siyasi çıbandır!..
Artık İsrail’i durdurmak gerekiyor. İsrail büyük bir savaşın peşindedir. İsrailli askerî tarihçi Martin Van Cheveld açıkça dünyayı tehdit etmiştir: “İsrail batarsa dünyayı da batırırız. Her biri Avrupa’nın kalbindeki hedefleri başkentleri vuracak yüzlerce nükleer savaş başlığımız ve füzemiz var. Siz İran’ı vurmazsanız biz yapacağız.”
İran’ı durdurma konusunda dünyanın aciz kaldığını düşünen İsrail’in bütün dünyayı bir oldubitti ile karşı karşıya getirme ihtimali oldukça ciddiye alınması gerekir. İsrail’in yaptığı bu deliliği Obama’nın önlemesi zordur. Batı, İsrail’in deliliği yanında yer alacaktır. İsrail normal devlet gibi değil terör örgütü gibi davranıyor.
Başbakan Erdoğan; “Bölgemizde nükleer silahlanmayı asla arzu etmiyoruz. Bu İsrail de İran da olsa fark etmez. İran konusunda bu kadar hassas olan dünyaya bir çağrımız olacak. İran ‘Bizde nükleer silah yok. Nükleer enerji üretmeye çalışıyoruz’ diyor. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun da tespiti yok... Öte yandan Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun üyesi olmayan İsrail nükleer silahının olduğunu açıkça kabul ediyor. Ancak uluslararası camiadan şimdiye kadar İsrail’e karşı herhangi bir çağrı ya da tutum görmedik. Biz de uluslararası camiaya diyeceğiz ki ‘Bu konuda niçin bir tutum takınmıyorsunuz. Biz bölgede bundan rahatsızlık duyuyoruz. Zirvede duyduğumuz rahatsızlığı dile getireceğiz” dedi...
Merkezi Londra’da bulunan Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’ne göre İsrail 6. büyük nükleer güç. Elinde 300 nükleer başlık var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Özfatura Arşivi