Necati Özfatura

Necati Özfatura

Terörün hedefi

Terörün hedefi

Son günlerde azgınlaşan terörün hedefi ilk safhada olağanüstü hâl, bilahare sıkıyönetimin getirilmesidir. Daha sonraki hedefte askerî darbe ile Türkiye’nin ekonomik ve demokrasi alanındaki gelişmesini engellemek; son olarak ülkeyi bölerek Türkiye‘nin 2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomik gücü arasında yer almasını önlemeye matuftur. Allahü teala ülkeyi iç ve dış şer güçlerin şerrinden muhafaza etsin.
Mersin Akkuyu nükleer santrali 2015’te tamamlanacaktır. Türkiye ile Rusya arasında, devletlerarası anlaşma ile yapılması kararlaştırılan Akkuyu Nükleer Santrali 4800 megavat gücünde olacak. Yani, Atatürk Barajı’nın yaklaşık 3.6 katı elektrik üretecek. Nükleer santralin yapımı için gerekli olan kaynak Rusya tarafından temin edilecek. Türkiye üretilen elektriğin tamamını 15 yıl süresince alma garantisi veriyor. Son olarak santralle ilgili yapılan görüşmelerde birim fiyat konusunda anlaşma sağlanamadı. Rusya, birim fiyatta 12 cent’e kadar düşerken, Türkiye fiyatın 10 cent’in altında olmasını istiyor.
Düne kadar “Hasta adam” diye adlandırılan Türkiye’nin krizde kazandığı başarı uluslararası kuruluşlar tarafından övülmektedir. Şimdi “Avrupa hasta adam” demektedirler. Avrupa her konuda sarsılıyor. En az 5 yıl daha ekonomik sıkıntı yaşayacaklar. Ağır borç yükünü halkına yükleyen Avrupa ülkelerinde başlayan eylemler dinmiyor.
Türk diasporasını iş dünyası kuracak. Bayiler otomobil talebine yetişemiyor. Bor madenimiz Çin’in gözünü korkuttu. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ekonomik şartlar çok iyi olmasına rağmen darbe kaosunu, siyasi risklere bağladı. Avrupa borçlu ülke zengin millet modelinin ağır faturasını ödüyor. IMF’nin yaptığı açıklamada Türkiye krizi güven ve disiplinle aştı.
Artık Doğu ülkeleri ekonomik birlik Batı ise istikrar peşinde koşuyor. Arap ülkeleri Türkiye’de yatırıma gelince Türkiye ve Türkiye dışında bazı kirli eller devreye girerek önlemeye çalışıyorlar. Kurulacak olan 52 akarsu santraline 440 milyon dolar harcanacak. Hyundai’nin i20 modeli Türkiye’de üretilecek. MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardar “Türkiye’nin değil dünyanın ekseni doğuya kayıyor” dedi.
21. yüzyıla zayıf bir koalisyon ve kırılgan bir ekonomi ile plansız, programsız ve hedefsiz merhaba diyen Türkiye, bugün içeride ve dışarıda gösterdiği performans ile parmak ısırtıyor. Politik istikrarını ekonomi, sanayi, ticari ve dış politik açılımlar ile destekleyen Türkiye, 2023 yılına emin adımlarla ilerliyor.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Özfatura Arşivi