Necati Özfatura

Necati Özfatura

Niçin Evet!..

Niçin Evet!..

12 Eylül 2010 günü yapılacak referandumdan “Evet” çıkması 73 milyonluk Türk halkının menfaati gereğidir. Referandumu AK Parti iktidarının gü-venoyu olarak gören CHP ve MHP son derece büyük bir yanılgı içindedir. Varsayalım çıkacak “Hayır” AK Parti iktidarına değil 73 milyonluk Türk halkının yüzüne bir şamar özelliği taşıyacaktır.
Anayasa Mahkemesinin referandumla ilgili geçen gün verdiği karar Türk siyasi ve hukuk hayatında bir dönüm noktasıdır. CHP, MHP ve BDP’nin elinde AK Parti aleyhinde bir şey olmadığı gibi, referandumu güvenoyu görme görüşünden başka da bir şey yoktur. 26 maddeyi Anayasa Mahkemesi kabul etmiştir. Ufak bir tadilat ile tescil etmiştir. Muhalefet nesine hayır diyecektir. Anayasa Mahkemesinin anayasa değişikliği paketine verdiği onayla muhalefetin itiraz düzeneği tamamiyle çöktü. Anayasa değişiklik paketine muhalefet, demokrasi ve hukuk devletine muhalefet sayılacaktır.
MHP’nin tabanı ile yönetimi arasında kopukluk vardır. Tabanın desteğini kaybeden partinin yaşaması en azından gelişmesi imkânsızdır. 12 Eylül’e hesap sorulmasına hayır diyen MHP bunu tabanına anlatamaz. Zulme maruz kalmış ülkücülere ise hiç anlatamaz. CHP, MHP ve BDP’nin statüko savunucusu olmaları onlara oy kaybettirecektir.
Tarım Bakanı Mehdi Eker’in 7 Temmuz 2010 tarihinde Vatan gazetesinde çıkan beyanatı şöyledir: “Demokratik açılım sürecini sabote etmek için son günlerde terör tırmanışa geçti. Baykal’ın gidişi de bununla ilişkilidir. Anayasa değişikliği son 50 yılda atılan en ciddi adımdır.”
Kürt sorununu barışçı yollarla çözmenin başka bir konu, terör örgütü ve terörizmle mücadelenin başka bir konu olduğunun altını çizen Eker, sözlerine şöyle devam etti: “Ergenekon da PKK da Türkiye’nin demokratikleşmesini istemiyor. Türkiye’de şu an geldiğimiz noktada, ayan beyan mücadele bu iki kesim arasında. Bir tarafta Türkiye’nin demokratikleşmesini, sivilleşmesini isteyenler, diğer tarafta Türkiye’nin demokratikleşmesinin kendi çıkarlarına zarar vereceğini düşünenler... Türkiye demokratikleşirse bana ekmek, üzerinde at oynatacağım alan, rol kalmaz düşüncesinde olanlar var. Terör örgütü de bunun parçasıdır, taşeronluğunu yapıyor, ‘Ergenekon’ da bunun bir parçası, çok net. Asgariden bir zihniyet akrabalığı olduğu açıktır.”
CHP’nin hedefi Türkiye’yi yeniden 70 cente muhtaç hale getiren sistemin savunucusu olmaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Özfatura Arşivi