Faruk Çakır

Faruk Çakır

Anadolu ‘Nur’la dolu

Anadolu ‘Nur’la dolu

Sonbahar, okulların da eğitime başlaması dolayısıyla kültür ve eğitim çalışmalarının hareketlendiği bir mevsimdir. Gazetemiz de bu mevsimi Bediüzzaman ve Risâle-i Nur Külliyatının geniş kitlelere tanıtılmasına vesile yaptı. Bu maksatla hazırlanan “Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet Tırı” 17 Eylül’de Edirne’den yola çıktı. Bir ay sürmesi planlanan tanıtım çalışmaları nasip olursa İstanbul’da noktalanacak.

Yeni Asya açısından Risâle-i Nur Külliyatını ve onun müellifi Bediüzzaman’ı tanıtmak ‘nokta’lanabilecek bir çalışma değildir. Çünkü Yeni Asya, Risâle-i Nur Külliyatını geniş kitlelere anlatmak ve tanıtmak için yola çıkan bir yayın kuruluşudur. Şimdiye kadar bu çalışmalar başka vesilelerle yapılıyordu, şimdi hazırlanan özel TIR’la yapılıyor. Bundan sonra da değişik vasıtalarla yine bu hizmetler devam edecek İnşallah.

İki hafta önce Edirne Selimiye Camii önünden Cuma namazı sonrası hareket eden “Tanıtım ve Hizmet Tırı” Trakya’yı dolaştıktan sonra Çanakkale ve Balıkesir’e de uğrayarak Bursa’ya geçti. Oradan da Yalova üzerinden İzmit, Düzce, Bolu ve Karabük'te tanıtımlar yapıldı. Bu arada yol güzergâhında olan, ama program yapılması planlanmayan bazı mahallerde de kısa tanıtımlar yapılıyor.

Tanıtım tırını takip eden ve değişik illerdeki programlara katılanların yazdıkları haber ve ‘not’ları siz de okuyorsunuz. Bir de yazılmayanlar var ki, onları da biz dinleme imkânı buluyoruz. Bunların tamamında “Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet Tırı”nın gittiği her yerde ilgi gördüğü, yeni insanlara Risâle-i Nur’u tanıttığı ve şevke medar olduğu hatırlatılıyor.

Gazetemizin başlattığı bu çalışma aynı zamanda etkili bir reklâm vesilesi oldu. Kimi illerde mahalli gazeteler bu çalışmayı haber konusu yaparken, haber ajansları da aynı şekilde abonelerine duyurdu. Hatta tanıtım tırının çalışmaları yurt dışından da ilgi ile takip ediliyor. Başlangıçta çeşitli sebeplerle ‘tır’ı ağırlama programı yapamayanlar günler ilerledikçe ve tır yol aldıkça “Bize de uğrayın, biz de program yapabilir hale geldik” diye program koordinatörlerimize müracaatta bulunuyorlar. Planlanan programı aksatmayacak talepler yerine getirilirken, programı aksatabilecek taleplere de “İnşallah daha sonra uğramak nasip olur” şeklinde cevap veriliyor.

Geçmiş yıllarda söylediğimiz bir ‘marş’da “Anadolu, ‘Nur’la dolu” derdik. Şükürler olsun ki yaşadığımız günler Anadolunun gerçekten ‘Nur’larla dolu olduğunu gösteriyor. Bu durum, Yeni Asya’nın hizmet kervanının—İnşallah—kıyamete kadar devam edeceğinin de bir göstergesi.

Risâle-i Nur Külliyatını ve Bediüzzaman’ı tanıtmak maksadıyla yayın hayatına başlayan bir gazeteye de ancak bu yönde çalışmalar yakışır. “Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet Tırı”nın yeni tanışmalara vesile olması için duâ edelim.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Faruk Çakır Arşivi