Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

AK Parti Ankara Adayları

AK Parti Ankara Adayları

“Siyaset emek ister, ter ister. Halk ister, Hak ister. Emeksiz ve “ter”siz siyaset, “halksız ve “Hak”sız siyasettir. Siyasi tarih böyle mevtalarla doludur.” Anonim.

Yazıya yukarıdaki söz içerisinde geçen “mevta mı,” yoksa “mefta mı” kelimesinin doğrusunu hatırlatarak başlayalım.

Genelimizde olan bir hastalık vardır, sözün bütününe bakmak yerine, kelimeler üzerinde oynayarak oyalanırız. Bu sebeple doğrusunun “mevta” olduğunu söyleyelim.

AK Parti Ankara adaylarının açıklandığı gün Ankara’daydım. Adayların açıklanmasını bir grup arkadaşımızla izledik.

Program bitince adaylar üzerinde konuşmalar oldu. Bir Ankaralı olarak adayların önemli bir kısmını tanımadığım için fikir beyan etmedim.

Melih Gökçek’i epeyce uzun zamandan beri tanıdığım için hakkında kim ne derse desin, “Ankara’yı şehir eden adam” olarak fikrim asla değişmez.

Böyle söylediğim için “fitne ve fesat haram deyip,” sonra da fitne ve fesat çıkaranlara söyleyeyim ki, Melih Gökçek ile bugüne kadar daha bir bardak çay içmedim.

Taa Keçiören Belediye Başkanı olduğu ilk yıl, odasında bir görüşmüştük, çay ısmarlama işini yardımcısına havale ederek, “işim var” deyip çıkmıştı.

Gidiş o gidiş, bir daha karşı karşıya gelmedik. Onun benimle, benim de onunla bir işim olmadı. Ama kendisini severim ve şehrime iyi baktı.

Bugün dünya üzerinde Melih Gökçek’in rekorunu kıran bir siyasi var mı? Ayrıca CHP’nin korkulu rüyası olduğu için de çok severim. Artık Halep yok ama Melih Ankara’da.

Bir de Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’yi takdir ederim, o da “hakiki Ankara’nın Sinan’ı” olarak tarihimize ve milletimize “yerli Ankara’yı” kazandırdı.

*

Diğer ilçe adayları Başbakan Erdoğan’ın onayını aldığı için tabii ki bir bildiği vardır ve boşuna belirlenmemiştir.

Kuldur elbet hata yapabilir. Yanlış adaylar tespit edilmiş olabilir. O yanlış adaylar da kim bilir hangi dengenin unsurudur.

Bizim iman esaslarımızda “sevki ilahi” kapsamlı bir inancımız vardır. Yine de pek çok kriterden geçtikten sonra adayların belirlendiğine inanıyorum.

Güdül ilçesinin adayı dikkatimi çekti. Başörtülü bir hanımefendi. Güdül Ankara’nın en eski ilçelerinden ve bu iktidara kadar ihmal edilmiş yerlerden birisidir.

Güdül halkı genelde muhafazakâr ve samimidir. Elbet her yerde olduğu gibi Nuh deyip Peygamber demeyenleri çoktur ama sanırım bu hanımefendi önemli bir farkla seçilir.

*

Ankara için Ankara’da yerleşik olanların fikri ise şuydu:

“Devletin ve milletin üzerine oyunlar oynanmasaydı, bizim reylerimiz üzerine ambargo konulmaya kalkılmasaydı ve halkın iradesi hiçe sayılıp, ülke kargaşaya sürüklenmeseydi, adaylara göre oylarımızı verecektik ama şimdi artık kim olursa olsun, AK Partili adayları destekleyeceğiz.” Stop.

Bu kanaat, sadece Ankara’da değil, Türkiye’nin her yerinde.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öztürk Arşivi