Mustafa Özcan

Mustafa Özcan

Haçlı yürüyüşü

Haçlı yürüyüşü

Pa­ri­s’­te kış­kır­tı­cı ve onun öte­sin­de di­ni de­ğer­le­ri aşa­ğı­la­yı­cı der­gi­yi ba­san­lar ya da Ce­za­yir­li kar­deş­ler ‘ce­za­la­rı­nı bul­duk­la­rı­na­’ ve­ya in­faz edil­dik­le­ri­ne gö­re Pa­ri­s’­te çı­ka­rı­lan ya­pay gü­rül­tü ve­ya gös­te­ri ne an­la­ma ge­li­yor?  Pe­şi­nen söy­le­ye­lim: Haç­lı yü­rü­yü­şü ve­ya Haç­lı­la­rın ayak ses­le­ri.   Ve­ya ikin­ci ka­de­me­de İs­lam­fo­bik res­mi Pe­gi­da yü­rü­yü­şü.  Kal­dı ki Fran­sız ba­sı­nı bi­le res­mi ri­va­ye­te ve­ya an­la­tı­ma iti­bar et­mi­yor. Ba­tı ba­sı­nı kuş­ku­la­rı­nı art ar­da sı­ra­lı­yor. Ar­tık İs­lam dün­ya­sı­nın ba­sı­nı da me­se­le­ye bir ter­tip ola­rak ba­kı­yor. Me­se­le üç dü­zey­de ele alı­na­bi­lir.

Bi­rin­ci ola­rak,  olay dü­ze­yin­de me­se­le ter­tip ko­ku­yor. Ni­te­kim olay­la il­gi­li açık­lar gün geç­tik­çe iyi­ce or­ta­ya çı­kı­yor. 11 Ey­lül ola­yın­da ol­du­ğu gi­bi bi­na­lar un ufak olur­ken ve toz ha­li­ne ge­lir­ken ge­ri­de pa­sa­port­lar ca­ni­le­ri gös­ter­me­si için sa­pa­sağ­lam ka­lı­yor.  Aca­ba on­la­rı özen­le bi­ri­le­ri mi ora­ya bı­rak­tı?
 İkin­ci ka­de­me­de tep­ki­ler, kur­gu ve çı­ka­rı­lan gü­rül­tü ise pal­ya­tif ve su­ni. Bu da gös­te­ri­yor ki, 11 Ey­lül gi­bi olay kul­la­nı­lı­yor. 11 Ey­lül ola­yı düz­me­ce ol­du­ğu gi­bi so­nuç­la­rı da kur­ma­ca ol­muş­tur. Plan­la­nan he­de­fe hiz­met et­miş­tir. Ne­dir o plan? Haç­lı Se­fe­ri ge­re­ği İs­lam dün­ya­sı­nın iş­gal edil­me­si.  11 Ey­lül kur­ma­ca ol­du­ğu gi­bi aka­bin­de Sad­dam ile kit­le im­ha si­lah­la­rı ara­sın­da bir bağ ku­rul­ma­sı­na im­kan ve­ren bir de­lil bu­lu­na­ma­mış, bi­la­kis de­lil üre­til­miş­tir.  Sad­dam için de­lil üre­ten bir zih­ni­yet ni­ye 11 Ey­lü­l’­ü üre­til­me­sin ki?  Dick Che­ney 11 Ey­lü­l’­ü ya­pan­lar­la Sad­da­m’­ın Prag el­çi­si ara­sın­da CI­A’­nın onay­la­ma­ma­sı­na rağ­men bağ kur­ma­ya ça­lış­mış­tır.

Üçün­cü ka­de­me­de, tır­man­dır­ma da plan­lı­dır.Pe­ki! Bu tır­man­dır­ma­nın ama­cı ne ola­bi­lir? Ku­ru gü­rül­tü­nün ama­cı Ba­tı top­lum­la­rı­nı mü­te­yak­kız ve zin­de tut­mak­tır. On­la­rı İs­la­m’­ın yük­se­li­şiy­le ala­ka­lı kor­kut­mak­tır.   Du­rum­dan va­zi­fe çı­kar­mak­tır. İkin­ci­si İs­lam dün­ya­sı­na yö­ne­lik si­ya­si ve as­ke­ri se­fer­ler dü­zen­le­mek­tir. Fran­sa­’nın ilk gö­zü­ne kes­tir­di­ği yer­ler­den bi­ri­si Lib­ya­’dır. Ba­zı­la­rı  Sar­koz­y’­nin Kad­da­fi­’ye kar­şı se­fe­re ka­tıl­ma­sı­nı Kad­da­fi­’yi ak­la­mak için kul­la­nı­yor­lar. Fran­sa mer­kez­li Lib­ya sal­dı­rı­la­rı mu­ha­lif­le­ri ko­ru­mak­tan zi­ya­de Sar­koz­y’­nin şah­si he­sap­laş­ma­sıy­dı.  Me­se­le pet­rol ve Kad­da­fi ile şah­si he­sap­laş­may­dı. Bu­gün ise Fran­sa ve Ba­tı Lib­ya­’da Kad­da­fi­’nin ka­lın­tı­la­rıy­la or­tak­tır. Şim­di ise hem sö­mür­ge­ci­lik hem de İs­lam­cı­lar­la ide­olo­jik he­sap­laş­ma­yı gö­ze­ti­yor­lar.   Ba­zı İs­lam­cı­lar da İs­la­mi ze­min­den Kad­da­fi­’yi ak­la­ma­ya ve­ya sa­vun­ma­ya ça­lı­şı­yor.  Bu dür­bü­ne ter­sin­den bak­mak­tır.  

Ter­tip ola­yı ha­riç­te si­ya­si ve as­ke­ri sal­dı­rı­la­rı­na ba­sa­mak ya­pa­bi­le­cek­le­ri gi­bi da­hil­de de İs­lam ve onun ma­ne­vi de­ğer­le­ri­ne sal­dı­rı ge­rek­çe­si ya­pa­bi­lir­ler. Ca­mi, ba­şör­tü­sü ve Ku­r’­an’­a yö­ne­lik sal­dı­rı­lar gi­bi. İs­la­m’­a kar­şı kü­re­sel ve kit­le­sel bir  te­yak­kuz du­ru­mu ve sos­yal ve si­ya­si sı­kı­yö­ne­tim  üre­ti­yor­lar. Pa­ris yü­rü­yü­şü bir Haç­lı yü­rü­yü­şü­dür.  Kü­re­sel cep­he­le­ri­ni Char­li­e Heb­do ile ko­num­lan­dı­rı­yor ve so­mut­laş­tı­rı­yor­lar. Bu, Bus­h’­un ya biz­den­si­niz ya da kar­şı­mız­dan­sı­nız an­la­yı­şı­nın ye­ni ver­si­yo­nu­dur. Fran­sa Baş­ba­ka­nı Fran­sa Baş­ba­ka­nı Ma­nu­el Valls bu ör­güt­lü tep­ki­le­rin ve­ya yü­rü­yüş­le­rin ama­cı­nın bir din ol­ma­yıp te­rör ol­du­ğu­nu söy­le­miş­tir.

Pe­ki! Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan gi­bi­ler te­rö­rü İs­la­m’­la an­ma­yın de­dik­le­ri hal­de Ba­tı­’da 'İs­la­mi te­rör' kav­ra­mı ge­li­şi­gü­zel ve ar­dı­na ka­dar kul­la­nıl­mı­yor mu?  On­lar için bu da fi­kir hür­ri­ye­ti de­ğil mi­dir? De­mek ki, hem Müs­lü­man­la­rı ya­tış­tır­mak ve sa­vun­ma­sız kıl­mak hem de sal­dı­rı­la­rı­nı sür­dür­mek is­ti­yor­lar.  İs­la­mi te­rör ifa­de­si­nin öte­sin­de Da­ni­mar­ka ga­ze­te­si­nin ya­yın­la­mış ol­du­ğu ve Char­li­e Heb­do­’nun alın­tı­la­dı­ğı ka­ri­ka­tür­ler­de Haz­re­ti Pey­gam­ber te­rö­rist kis­ve­sin­de res­me­dil­mi­yor mu? Ba­şın­da bom­ba olan bi­ri­si.

Ab­du­ba­ri At­va­n’­ın ifa­de­siy­le Ba­tı­’da Ho­lo­kos­t’­u in­kar ya­sak ve ce­za­ya müs­ta­hak ama Haz­re­ti Mu­ham­me­d’­e ve İs­la­mi de­ğer­le­re ha­ka­ret ser­best. Me­se­le Ho­lo­kost olun­ca ifa­de hür­ri­ye­ti dev­re­ye gir­mi­yor ve ya­sak­lar zin­ci­ri baş­lı­yor. Sa­de­ce Fran­sa­’da de­ğil. Fran­sa sa­de­ce Ya­hu­di tez­le­ri­ni de­ğil ay­nı za­man­da ta­ri­hi Er­me­ni tez­le­ri­ni de ka­nun­la ko­ru­ma zır­hı al­tı­na al­dı. Ba­tı­’nın ta­bu­su ve amen­tü­sü Ho­lo­kost ha­li­ne gel­di.  Ba­tı­lı­lar Hı­ris­ti­yan­lık de­ğer­le­rin­den zi­ya­de Ya­hu­di de­ğer­le­ri kar­şı­sın­da ti­tiz­le­ni­yor­lar. Bun­dan do­la­yı Da­vid Ir­wing gi­bi re­viz­yo­nist ta­rih­çi­ler her yer­de ko­vuş­tur­ma­ya ma­ruz ka­lı­yor­lar.

Pa­ri­s’­te ya­şa­nan ter­tip olay ve ar­dın­dan ge­len re­zil gös­te­ri Müs­lü­man-Si­yo­nizm mü­ba­re­ze­si­dir.  Pa­ris yü­rü­yü­şün­de Haç­lı mas­ke­si düş­müş­tür.  Geç­miş­te İs­lam dün­ya­sı­na yö­ne­lik ola­rak Mu­ham­med Ga­za­li­’ni yaz­dı­ğı gi­bi bir kı­zıl yü­rü­yüş ( ez zah­fu­’l ah­mer) var­dı şim­di ise bir Haç­lı yü­rü­yü­şü var.  Pa­ris yü­rü­yü­şü­ne ka­tı­lan­la­rın bir kıs­mı  ye­ni nef­ret vai­zi. Ay­nen Bi­rin­ci Haç­lı Se­fe­ri­nin kış­kır­tı­cı ke­şi­si Pi­er­re l’­Er­mi­te gi­bi nef­ret söy­le­mi ve ey­le­miy­le so­kak­la­rı aşın­dı­rı­yor ve han­çe­re­le­ri­ni yır­tı­yor­lar. 11 Ocak 2015 ta­ri­hin­de Pa­ri­s’­te ya­şa­nan­lar Si­yo­niz­min hiz­me­tin­de bir Haç­lı yü­rü­yü­şü­dür. Pa­ris ye­ni bir Cler­mont, Cum­hur­baş­ka­nı Hol­lan­de ise la­ik kis­ve­si al­tın­da Haç­lı se­fe­ri için so­kak­la­rı aşın­dı­ran ye­ni bir Haç­lı ne­fe­ri ve son ver­si­yon nef­ret ke­şi­si Pi­er­re l’­Er­mi­te­’dir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mustafa Özcan Arşivi