Prof. Dr. Namık Açıkgöz

Prof. Dr. Namık Açıkgöz

Kılıçdaroğlu’nun Kaynak Derdinden Size Ne?

Kılıçdaroğlu’nun Kaynak Derdinden Size Ne?

Kı­lıç­da­roğ­lu ku­yu­ya 2 ma­aş ta­şı at­tı, ik­ti­dar ve des­tek­le­yen­ler, ya­tıp kal­kıp “Ner­den bu­la­cak­sın kay­na­ğı?” di­ye         so­ru­yor­lar.

Kı­lıç­dar­za­de Ke­mal bey, “Be­ka­ra ka­rı bo­şa­mak ko­lay­dı­r” feh­va­sın­ca, emek­li­ye 2 ma­aş sal­la­ma­sı yap­tı; ik­ti­dar, ne­re­dey­se ken­di pro­je­le­ri­ni an­lat­ma­yı bı­ra­kıp kay­nak der­di­ne düş­tü.

Ba­ka­nı ağ­zı­nı aç­tı­ğın­da sal­la­ma ik­ra­mi­ye­den söz edi­yor.

Mil­let­ve­kil­le­ri, ga­ze­te­ci­ler,         yo­rum­cu­lar, baş­lı­yor­lar “Ner­den     bu­la­can?...” bi­ti­ri­yor­lar “ner­den         bu­la­can?…”

Si­ze ne Kı­lıç­dar­za­de­’nin kay­na­ğı? O, ne­re­den bu­la­ca­ğı­nı hiç dü­şün­me­den or­ta­ya bi laf at­tı, ne­re­dey­se 1 ay­dan be­ri, ik­ti­dar men­sup­la­rı Kı­lıç­dar­za­de­’nin sal­la­ma­sı­nı ko­nu­şu­yor; Ne­re­dey­se, la­fı or­ta­ya atan bi­le kı­lıf bul­mak­tan vaz geç­ti; ik­ti­dar men­sup­la­rı işi gü­cü bı­ra­kıp sal­la­ma va­ad­le­re kay­nak arı­yo­r…

Kı­lıç­dar­za­de­’nin ama­cı da buy­du za­ten. “At ya­la­nı, se­ve­yim ina­na­nı­” he­sa­bı, ko­nu­yu dil­le­ri­ne do­la­yan­lar, CHP’­li­ler de­ğil, ya­za­rıy­la, yo­rum­cu­suy­la, si­ya­set­çi­siy­le AK Par­ti­li­ler.

 Si­ze ne bi­la­der CHP’­nin 3 ayak­lı 5 ke­çi­sin­den!...

CHP ve sos­yal de­mok­rat­lar, üret­me­yi de­ğil, da­ğıt­ma­yı ko­nu­şur­lar; bü­tün po­li­ti­ka­la­rı, ma­li­ye­nin ha­zi­ne­ye top­la­dı­ğı pa­ra­yı da­ğıt­mak­tır.

Açın CHP’­nin se­çim bil­dir­ge­le­ri­ni ve ba­kın is­tih­dam ya­rat­mak­la il­gi­li kaç ta­ne pro­je­si var? (Ha­ni, “Bu­gü­ne ka­dar CHP, bu ül­ke­de ne yap­tı?” di­ye­ce­ğim; “Tek par­ti dö­ne­mi dı­şın­da doğ­ru dü­rüst ik­ti­da­ra ge­le­me­di­ği için, hiç­bir şey yap­ma­dı.” di­ye­cek­ler var. Ben de on­la­ra, “İ­yi ki ik­ti­da­ra gel­me­di­ler. Gel­se­ler­di fe­la­ke­te ba­tar­dık.” di­ye­ce­ğim.) CHP de­mek üret­mek de­ğil, ha­zi­ne­yi pay­laş­mak de­mek­tir. Bu da me­mur zih­ni­ye­ti­ni do­ğu­rur. Tek par­ti dö­ne­mi­nin “va­tan­da­ş” pro­fi­li­ni oluş­tu­ran ver­gi yi­yi­ci­ler de­mek­tir bu. On­la­rın tu­zu her za­man ku­ru­dur. Pi­ya­sa alt-üst ol­sa bi­le, ver­gi yi­yi­ci­le­rin ma­aş­la­rı dü­zen­li ola­rak öde­nir. 

Şim­di Tür­ki­ye­’nin bü­tün me­se­le­le­ri bit­ti­… İs­tan­bu­l’­a 3. Ha­va­ala­nı­nı yap­tı­k… Ka­na­lis­tan­bul bit­ti. Ak­ku­yu Nük­le­er san­tra­li üre­ti­me ge­çip elek­trik ne­re­dey­se be­da­va ol­du da, AK Par­ti­li­le­re, sa­de­ce fıs­tı­ki ye­şil  ve ol­ma­ya­cak dua­ya amin de­mek olan ek 2 maa­şın kay­na­ğı­nı bul­mak kal­dı!...  

Gü­ya “Kay­na­ğı yok. Öy­ley­se ona inan­ma­yın.” den­mek is­te­ni­yor ama ni­ha­ye­tin­de Kı­lıç­dar­za­de Ke­mal be­yin va­adi­nin pro­pa­gan­da­sı ya­pı­lı­yor. Vak­tiy­le rah­met­li Özal “Köp­rü­yü sa­ta­ca­ğım.” de­di­ğin­de, onun en çok pro­pa­gan­da­sı­nı ya­pan­lar, “Sat­tır­ma­yız!...” di­yen­ler­di.

1991’de 2 anah­tar (ev, ara­ba) va­ad eden Sü­ley­man be­yin pro­pa­gan­da­sı da en çok mu­ha­lif­le­ri ta­ra­fın­dan ya­pıl­mış­tı.

De­mek ki, köp­rü sa­tı­şı ha­riç,     sal­la­ma pro­pa­gan­da mal­ze­me­le­ri­ni dil­le­ri­ne do­la­yan­lar ve böy­le­ce sal­la­ma vaa­din ta­nı­tı­mı­nı da­ha çok ya­pan­lar, mu­ha­lif­le­ri olu­yor. CHP de bu se­çim­ler­de bu­nu yapı­yor, ben da­hil, mu­ha­lif­le­ri de         bu zo­ka­yı yu­tu­yor. (Bak­sa­nı­za bir ya­zı­yı bu ko­nu­ya ayı­ra­rak CHP’­nin va­adi­nin hal­ka mal ol­ma­sı­na ve­si­le olu­yo­rum.)

Ney­se sev­gi­li dost­lar, ya­zı­mı­zı oku­yun da emek­li­ye 2 ma­aş ik­ra­mi­ye me­se­le­si­ni cid­di­ye al­ma­yın. Çün­kü, CHP ik­ti­da­ra ge­le­mez ve gel­se bi­le bu va­adi­ni ye­ri­ne ge­ti­re­mez. O yüz­den ra­hat olun ve oy ver­me gü­nü, uçuk ka­çık pro­je­le­re de­ğil, ger­çek­leş­me­si müm­kün pro­je­ler va­ad eden­le­re oy ve­rin. Da­ha doğ­ru­su, ide­olo­jik par­ti­le­re de­ğil, pro­je­ci par­ti­le­re ve pro­je­le­re oy ve­ri­n… Mut­la­ka san­dı­ğa gi­din ve oy ve­rin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Prof. Dr. Namık Açıkgöz Arşivi