Otomotiv sektörü Bursa'da tartışılıyor

Otomotiv sektörü Bursa'da tartışılıyor
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Birleşmiş Milletler Global Compact Network Türkiye işbirliğiyle, otomotiv sektörüne yönelik 'Küresel İlkeler Sözleşmesı Sektörel Çalışma Oturumu' yapılacak. 1 Nisan Perşembe günü Bursa Tasarım ve Teknoloji G

Küresel İlkeler Sözleşmesi Sektörel Çalışma Oturumu'nda, otomotiv sektörüne yönelik olarak insan hakları, çalışma standartları, yolsuzlukla mücadele ve çevre gibi konular ele alınacak. Toplantının açılış konuşmalarını BTSO Genel Sekreteri Nihat Balkan ve Global Compact Ulusal Ağ Temsilcisi Dr. Yılmaz Argüden yapacak. Oturumda ayrıca, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'ndan Hansın Doğan, TİSK'ten Tuğba Şenel, Aksa şirketinden Sibel Bekler ve SGS'den Celeste Cornu konuşmacı olacak. Oturum, otomotiv sektöründeki uygulamalara yönelik bir çalıştayla son bulacak.

BTSO DA KÜRESEL İLKELER SÖZLEŞMESİNE TARAF
2000 yılında Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu sırasında, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan iş dünyası liderlerine 'Binyıl Kalkınma Hedefleri' doğrultusunda bir çağrıda bulunmuştu. Annan, iş dünyası liderlerini, yeni küresel ekonominin sürdürülebilirliğini sağlamak için gerekli olan çevresel ve sosyal dayanakların oluşturulmasına destek vermeye ve tüm dünya halkları için küresel yatırımlar yapmaya davet etmişti.
Küresel İlkeler Sözleşmesi olarak adlandırılan bu çağrının resmi bir nitelik kazanması, 26 Temmuz 2000 tarihinde BM Merkezi'nde yapılan bir toplantıyla gerçekleşti. Sözleşmeye taraf olmak tamamen gönüllülük esasına dayanıyor. BM Küresel İlkeler Sözleşmesi, sürekli rekabet içindeki iş dünyasına ortak bir kalkınma kültürü oluşturmak üzere evrensel ilkeler öneren yenilikçi bir kurumsal sorumluluk yaklaşımı olarak ortaya konuyor. Vizyonu, "Sürdürülebilir ve kapsamlı küresel ekonomi" olan sözleşmeye BTSO da 9 Haziran 2009 tarihinde taraf oldu.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.