Otomotiv sektörü gaza bastı

Otomotiv sektörü gaza bastı
Bu yıla temkinli giren otomotiv sektörü, 2010 yılı planlarının üzerinde taleple karşılaşınca bazı modellerde 2-3 ay sonrasına gün verilmeye başlandı.

Firmalar, pahalı otomobillere bile yoğun talep alırken, vatandaşların aradıkları, istedikleri araca kısa sürede kavuşmak için başka illerdeki bayileri aradıkları bildirildi. 

Dünyada derinden hissedilen küresel krizin 2009 yılında en fazla etkilediği sektörlerin başında otomotiv geldi.

Satışları düşen, üretimi azalan sektörün, içinde bulunduğu durumdan kurtulması için Türkiye'de hayata geçirilen ÖTV indirimi önemli bir canlılık yarattı.

İndirimin sona ermesinin ardından, firmalar bu kez fiyatları aşağıya çekerek 2009 yılını en iyi şartlarda bitirmeyi hedefledi. İndirim kampanyaları olumlu sonuç verdi ve sektör, geçen yılı en az zararla atlatmayı başardı.

Krizin etkilerinin 2010'da da süreceğini tahmin eden ve bu kapsamda 2010'a oldukça temkinli giren otomotiv sektörü, yılın 5 aylık döneminde planlarının çok önünde ilerledi.

Özellikle son günlerde avronun değer kaybetmesiyle 55 bin 700 lira olan bir otomobilin fiyatının 52 bin 700 liraya düştüğünü vurgulayan yetkililer, bu durumun talebi artırdığını bildirdi.

Yetkililer, bazı modellerde bir ay sonrasına gün verebildiklerini belirterek, bu yıl yakalanan ivmenin sene sonuna kadar sürmesini beklediklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.